Sojan har inte varit ute på år
Hur gör de som producerar matvaror och ska bestämma dess utgångsdatum? Vi säger att en vara går ut om tio år, smakar de då en gnutta av denna vara vartenda dag i tio år då? Eller det kanske är så att de gissar på ett ungefär? Eller tänk om det är såhär:
farmor hittat sin tabascoflaska i skafferiet. I hennes recept står det att denna ingrediens är ett måste och hon använder tabascon som iprincip är lika gammal som hon själv. När hon brukat vår starka vän råkar hon se på
bäst-för-datumet som visar sig gått ut för 8 år sedan. Hon hör då av sig till producenterna och martyriskt förklarar hon att denna produkt minsann klarar minst 8 år till! Producenterna tar kritiken till sig och ändrar datumet.
Nej, ärligt talat, hur gör de? Jag tror att jag ska höra av mig till ABBA och fråga på vilket sätt de kommit fram till att deras kaviars bäst-före-datum