När kvittona säger emot

Jag tänkte att jag skulle gå igenom de kvitton jag har i min lilla vlåda, som inte blivit tömd på tre månader. Det var en hel drös kvitton jag hittade där! På tre månader har jag samlat på mig 91 kvitton! Det är då man börjar undra...behöver jag verkligen allt det jag köper? Det är ju ca 30 kvitton på en månad! Det är som om jag köpte något varje dag! Nä, nu får jag skärpa mig och får mer respekt för pengar! Annars går det som för killen i "lyxfällan" (se inlägget nedan). Men detta gäller INTE när jag är i PARSI! :D

PARIS PARIS PARIS

Imorgon åker jag till Paris! Kan du fatta?! PARIS! :D
Jag ifck min vilja igenom och vi ska faktiskt gå in på Disney Land! Det ska bli så jäävla kuuuuul! Dessutom ska vi till luovren, Monets trädgård och andra sådanna tråkiga sevärdheter...men inget kommer toppa Disney Land! Tänk alla kläder jag ksa köpa. Där är ju extremt dyrt, men man har ju sparat under ne längre tid så förhoppningsvis blir pengar inget problem ;) Det ska bli då fuckat härligt. Kommer däremot tyvärr inte kunna uppdatera min blogg på en vecka, men det blir värt väntan för dig, för du kommer få höra om så jäävla mycket när jag kommer hem! :D


Eiffeltornet

Freaky Friday

Idag har det verkligen varit komplimangernas dag!

Jag satt i bibloteket på min skola och pluggade. Det går en färgad kille runt mig och stirrar jättekonstigt och jättelänge. Slutligen sätter sig killen vid mitt tomma bord. Han satte sig bredvid mig och började prata med mig.
- Hej. Vad heter du
- Amanda
- Vad pluggar du på?
- Mediekunskap
- Vilken klass får du i
- Samhälle
- Du gåri  tvåan he-he..? (knuffar mig lite med armbågen och ler)
- Nä ettan
Killen var så irriterande att jag bara så korta och tråkiga svar. Han fattade vinken tillslut och sa:
- Är jag jobbig eller vill du att jag ska gå så säg bara till...
- Ja!
Jag stoppade tillbaka hörluren som jag tidigare tagit ut och höjde volymen till tusen!. Äntligen gick han. Han var ful, skabbig och luktade rök. Sedan kom han tillbaka igen!
- Vet ud hur man sätter på datorerna?
- Jaa...du kan ju börja med att trycka på knappen...
- Och hur kommer jag in sedan då? Jag behöver ju ett lösenord, vad är lösenordet?
- Du kan bara komma in om du har en inloggning, och alla på skolan ska ha vars en inloggning.
- Kan jag låna din då?
Jag antar att min blick sa allt för plötsligt gick han. Så lättraggad var jag inte!

Vi fick 45 mins håla i schemat. Vår naturkunskapslärare hade flyttat fram lektionen 30 min och så hade vi 15 mins rast redan innan det. Därför gick jag, Johanna, Jessica och Jennifer till stan. Som vanligt slutade det med att vi gick in till Gina Tricot. Medans Jennifer provade en klänning stod jag utanför och tittade på smycken. Då kom en färgad, kort tjeje med en tröja vars rosa färg var den starkaste jag någonsin sett, fram till mig.
- Måste vara säga att du har en skitsnygg frilla!, sa hon
- Tack så jättemycket :) sa jag
- Jag hade en sådan frisyr för jätte, jättelänge sedan (hon var i 20 års åldern så så jättelänge sedan kunde det inte vara) och nu vill jag liksom typ byta igen så jag letar liksom efter nya frisyrer och när jag såg din tänkte jag att jag skulle klippa mig så. Blev väldigt insirerad. Ska ju klippa mig om tre dagar ås får ju typ bestämma mig nu och så...
Gud vad hon malde på,  men hon gjorde mig iaf glad som kom fram och sa så. Men har aldirg träffat någon främmande människa som kommit fram till mig så mitt på stan och pratat så med mig. HAHA! As I said...Freaky Friday!

Petri 100 år!

Den 22 april 1908 byggdes den vackra skolan S:t Petri. Än idag står den kvar. När den byggdes, byggdes den mitt ute på vischan. Där fianns iprincip ingenting runt om. idag ligger den mitt inne i stan. Det är svårt att förstå att den är så gammal!

Denna dag med stort "D" var fylld med underhållning och arangemang. Först var det samling i aulan där skolans elevrådsordförande höll tal, det gjorde dessutom skolans rektor förståss och en annan också (respektlöst att glömma :s) Vi fick dessutom en liten smakbit av spexet och två sektakulära filmer.

Efter det var det dags för samling i klassrummen där vi fick vars en bok om Petri genom åren.

Lunchen bestod av korv strofanoff och en liten bit tårta. Mjölk elelr vatten? Välj själv!

Äntligen blev det dags för skattjakt. Man får en lista med saker man ska finna/göra. Tex. Raka någons huvud, löständer, en sko med storlek 48, ett kärlekspar (inklusive kyss), kanot, ko, ett kärleksbrev till domaren, en gratissak, en greenpeace  aktivist m.m. (somliga saker OMÖJLIGA att hitta).

Det var iaf kul och dagen började och slutades tidigt, och för det får dagen 5/5 i betyg! Har jag tur kanska jag får vara med änr Petri firar 200...om ytterligare 100 år alltså!

Hejhopp!

Trafikolycka

Det sjukaste hände i måndags nä jag och Lare var ute på stan. Min mamma ringde till mig på mobilen och frågade vart jag var i den där nervösa tonen du vet. Jag sa att jag var i stan och blev ju givetvis nyfiken på var nervositeten kom ifrån. Det visade sig att det skett en ganska stor bilolycka ca 100 meter bort från oss.

Nyfikna som vi är gick vi dit för att kolla på kallaballiken. Där var tonvis med folk och dessutom var där två polisbilar, två ambulanser och en brandbil. En kille på motorcykel hade kört in i en bil, som väntade på att ljuset skulle slå om. Bilen blev kvaddad vig bakluckan och motorcyklen...jaa...den fanns inte mer. Killen däremot gjorde det. Det var så mycket folk runt om så det var svårt att se hur allting låg till, men det såg ganska illa ut faktiskt.

Killens kompisar gick fram till honom. Där fick de inte vara. Polisen sa till dom att rent ut sagt "back off!" men lyssnade dem? Nej! Allvarligt talat blir jag jävligt irriterad när man säger nej och folk inte slutar. Ett nej är ett nej, fatta!

JA!

image18
Vii!!......ja nästan alla iaf

OBOY!

Jag fick Josse att spela Mario med mig idag. Inget tjat, inga krav snarare bara;
- Kan vi inte spela Mario?
- Jovisst!
Gottcha ;D

Han är sjukt älskad!

Du är en blick, och den är mörk och den är varm, och jag vill dansa med din midja i min arm.
Du är doften av viol, du är restskatten från fjol.
Du är en helt fantastisk tjej. Du är Beatles och Leila key.
Du är glad och elegant, du är laktosintolerant.
Du är strösslet på en glass, du är det roliga i hasch.

Jag kan diska, laga mat, är i tid och aldrig sen, och jag tycker det är jättekul att lyssna på problem.
Du är en doft, du är ett ljud, du är en färg. Denna sången är till dig...Carina Berg!
Carina, jag tror vi två passar bra ihop. Häng med mig hem till Götet och gör slut med Kristian Luuk.
Carina, du är änden på min fantasi. Du är brödet man vill lägga korven i.
Du är skepp och hoj, du är sodastreamad O´boy. Du är allt en man kan få. Du är bättre än Die hard två. Du är Jane och jag är Tarzan, gör slut med han från Hassan.

Jag är vacker och unik, min pappa är rik.
Jag har tre meter i tak och lakan utav sammet, du kan ta mitt nummer av Kristian efter programmet.
Carina Berg, mitt hjärta slår så hårt för dig. Så gör slut med Kristian Luuk - bli ihop med mig!

Carina, låt oss vandra natten vidare. Dansa nakna tillsammans i en vattenspridare. Carina jag står chanslös, jag är evigt din.
Jag lär dig dansa ganska lätt till lätt plockepinn. Jag ber dig tänka om på 27 centimeter at hotmail.com.
Jag vet att vi skulle passa bra ihop, så kom igen Carina, gör slut med Kristian Luuk

Vad skulle jag gjort utan honom? Första gången vi träffades var på YouTube för ca ett år sedan. Nu står vi här än idag och livet har aldirg varit bättre! Han är min! Den här sången är till mig Amanda Andersson!


Sommar!

Nu är det sommar! Det märks. Inte minst på att solen skiner nästan oavbrutet (XD) utan man märker det också när man sitter vid kanalen och äter glass med sina sjukaste vänner. Jag är inte dne typen som gillar att sola. Jag tycker att det är tråkigt och dessutom somnar jag bara. Men sommaren är absolut årets höjdpunkt och självklart känns den då också som den kortaste. Det mesta regnar bort? Vi får väl se...



Sommar och sol och ett dopp i min pool :D

Pretty Woman

Ikväll kl 21.00 på tv3 går "Pretty Woman" med Richard Gare och Julia Roberts. En klassiker i högsta klass! Den är grymt bra och den är bara...sjukt perfekt!



Åh NEJ! Vår ventilation!

Haha hur ska borgar klara av att dissa Petri nästa år när Petris ventilation är fixad och man kan andas normalt? Hmm...vad är grejen med det?

Lyxfällan

Jag älskar att slötitta på TV. Ingen koncentration alls behövs. Jag såg nyss programmet "Lyxfällan" som går på TV3. Idag handlade det om en kille vid namn Michelle. Han ör bara 23 år gammal och har redan skulder på 200,000 kr! Hur lyckas man? Han hade slösat sina pengar på:

x Motorcykel
x Läderställ
x Motorbåt
x Stereosystem för 20,000 kr
x En extra lägenhet
x Någon form av handkontroll som kontrollerar allt (belysning, värme, ljud, you name it...)
x och en massa mer...

Michelle jobbade dygnet runt (d.v.s. 6 dagar i veckan och många timmar dessutom). Efter skatt hade han 15,000 kr kvar. Han spenderade 30,000 kr i månaden, alltså dubbelt så mycket som han egentligen hade råd med. Han förstod inte hur körd han var. Hur lyckas man? Där kan han sitta med avbetalningar tills han ruttnar. Stacakrs kille :/

En liten söt humla

Jag och Josse var hemma hos mig idag. Vi tittade på "Little Miss Sunshine". Den filmen är verkligen SÖT och jag rekomenderar japp japp! Rätt var der var flyger det in en humla i mitt rum (observera att humlan kommer in via mitt fönster som är ca 2 cm öppet, wtf liksom). Jag skulle få ut den, men vågade inte gå för nära så sket i den över huvud taget.

Humlejäveln vägrade flyga ut. Den GICK omkring i mitt rum.                             
- Sätt igång plattången, sa Josse när humlan närmade sig den.
Blev så trött på humlan att jag började blåsa på den. En liten, liten bris och humlan flyger upp.
Jag och Josse får panik och kastar oss omkring i min säng och gömmer oss bakom mitt täcke.  Men allvarligt talat. Hur rädd kan man blir för en liten humla (jävligt stor egentligen)? Nåja, tillslut kom jag till fönstret, öppnade det och släppte ut humlejäveln. Pooh, nu fick du veta det. HA!

Lycklig på det lilla

Det sjukaste är hur ofattbart glad, lycklig, euforisk, nöjd och belåten man kan bli för små saker gällande skolan. Får man 20 min extra sovmorgon är det liksom hallelulja! Och att få nästan 2 timmars sovmorgon = hela dagen räddad! Får man sluta 5 MIN tidigare blir man ju också jätteglad och tänker "YES! Jag har turen på min sida idag!".

Dessa små, små nästan obetydliga sekunder som tillsammans bildar minuter, timmar och slutligen år, sekler och millenuim. Det är så sjuukt att man blir så glad över att få vara ifrån skolan 5 min tidigare. När man kommer hem och i stort sett har hela eftermiddagen på sig är ju 5 min ingenting, men i skolan känns sekunder som år.
Imorgon har jag iaf sovmorgon i 1 timme och 35 min vilket i skolan skulle kännas som 95 år. Jag ska allt njuta!


Marioparty 2

Idag spelade jag "Marioparty 2" på mitt uråldriga spel Nintendo 64. Jag är övertygad om att mitt Nintendo-spel snart är värt mycket pengar!

Det är faktiskt ett väldigt roligt spel och jag spelade det i 1½ timme haha (neerd)! Jag orkar inte berätta vad spelet går ut på, men det är iaf väldigt viktigt att ha så många stjärnor som möjligt. Den som har flest när spelet är slut vinner.

Går man förbi en viss ruta kan man stjäla antingen pengar eller stjärnor av varandra. Det spelar ju ingen roll hur månfa stjärnor jag skaffar så stjäler ju endå bara Luigi dem. Han är lite smått hatad nu faktiskt, om jag ska vara ärlig.

Nåja, det är kul iaf och att spela det är som att ta en ordentlig nostalgitripp!




Wario, Donkey Kong, Mario, Luigi, Peach & Yoshi medverkar i Marioparty 2

Pengar Pengar Pengar

Det jag älskar mest i världen är pengar! (Jajaja, jag älskar min familj och mina vänner och bla bla bla.....) Pengar...jaadu.. De säger att man inte kan köpa lycka för pengarna.. Min gissning är att många som säger så är hycklare.  Jag tror att de har fel. Jag hade lätt kunna köpa lycka! Jag kan göra det mesta för pengar (tolka det nu på rätt sätt ffs!)

Vart kommer man utan pengar? Ingenstans! Visst finns det genvägar till rikedom (Paris Hilton) men de som kämpar mest och tjänar mycket pengar...det är dem som får ut mest i längden (och då menar jag inte enbart i plånboken). Money makes the world go round!



Mina bästa vänner i min finaste väska!

Sjukaste anledningen

Tydligen går man inte vidare i idoltävlingen om man är 16-17 år. Min kusnin gick sjukligt nog inte vidare. Uppenbarligen ratades flera 16-17 åringar för att de var "för unga" vilker är ganska sjukt eftersom att man får lov att vara 16 för att vara med i tävlingen.

Hur kan man vara för ung för att vara med i tävlingen OM MAN ÄR GAMMAL NOG ATT VARA DET?  Dosen't make any sense?!?

Idoluttagning!

Just i denna sekund som jag skriver detta inlägg, befinner sig min kusin Rebecca någonstans i Lund. Hon är på idoluttagningen. Där har hon varit enda sedan kl 6 imorse! Hon säger att där är jättemycket folk men att hon inte får träffa den "riktiga juryn" förrän på tisdag. Eller som hon själv sa: "Fejkjuryn". 

Becca har redan hittat många nya kompisar där. Vilket kanske inte är så konstigt med tanke på hur många timmar hon har varit där nu.

Hon sjunger jättefint! "Ska ta mig förbi detta och det verkar vara tufft", skriver hon till mig. Jag tror att hon kommer klara det galant, både idag och på tisdag! 

Bitch?

Vi hade historielektion idag. Extremt tråkig, men iaf. Vi var inne på området "det andra världskriget". Min lärare pratade och pratade och man orkar inte ens lyssna. Tiden går så sakta och det enda man tänker på är "vad är klockan nu då?" Man blir inte särskilt glad när man inser att man tittat på klockan sist för si sådär...2 min sedan. Plötsligt började jag lyssna...

- "Och det som soldaterna sa innan de dog var alltid "mamma"", sa hon. Hon ville att vi skulle reagera, vilket ingen gjorde. Så hon fortsatte:
- "Istället för att säga typ "gud" eller något annat.
- "Det är patetiskt!" sa hon tillslut.

Det var tyst i ca 3 sek, som om ingen visste om dom fick skratta eller inte. Sedan bröt alla ut i skratt! Det var så otrologt roligt och nästan omöjligt att sluta. Ingen medkänsla ingenting. Hon är otrolig haha!


Sluta!

Något av det störigaste jag vet är när folk loggar in och ut, in och ut, in och ut från msn hela tiden. Jag blir alldeles galen! Det är nästan värre när de loggar in och byter namn mellan inloggningarna. Har du inget liv flicka lilla? Kanske verkar töntigt att sådana saker enerverar mig, men jag tror att det irriterar dig också!

Däremot är det en annan sak när ens dator dampar och man loggas in/ut automatiskt, men herre gud!
Så om du som läser mitt inlägg känner dig träffad, så SLUTAA!!

Finnemang!

 

RSS 2.0