Extremt roligt! :D

Jag, Rebecca och Johanna gick i stan på vår håltimme. Vi gick in på H&M...

- Asså jag har hittat ett par skiitsnygga, verkligen skiitsnygga hänglseshorts på barnavdelningen. Asså ni kanske tycker att dom är lite barnsliga, men, men...tja, ni får avgöra själva.

Vi gick fram till shortsen. Rebecca tog ut dem. Vi har välidgt olika klädsmak, men shortsen var faktiskt helt okej! Hon hängde dem på stången med själva plagget utåt, så att man fortfarande kunde se plagget i helhet. Vi backade en aning och vi stode tre stycken tysta tjejer och synade plagget "från topp till tå".

Plötsligt dyker en tjej (ca 6-8 år) upp med sin mamma. Mamman gick först. Hon gick mellan shortsen och oss tre. Flickan stannade upp i en bråkdels sekund och utbrast i ren förtjusning:
- Mamma, mamma! Titta! Det är ju sånna shorts jag har!

Vi tre vände bara på klacken och gick.


Jag gissar på att Rebecca inte vill ha shortsen längre. Grymmt roligt!



Gordon Ramsey


Att be om hjälp men inte ta emot den är korkat!

Så tråkigt har man på mattelektionen!

Jag satt där som bäst i min egen mattematiska värld. Att förstå vad Gunnel säger är ju helt värdelöst. 2900 har bara två "värdefulla" siffror... SAY WHOOT!? Fattar ju noll. Skönt att ingen annan heller gjorde det. Tillslut var det bara att nicka och hålla med.

När jag inte orkade räkna och vara seriös, hoppade jag i mina egna tanker. Vad tänkte jag då? Jo, av någon bisarr annledning kom jag att tänka på att hår egentligen är döda celler (sjukaste, jag vet!). Och när man dricker så dödar man ju celler...min slutsats är då...borde inte håret växa fortare om man är full? Frågade några naturare som förstod i princip ingenting. Obildade son of a bit*hes ;)

Om man tänker på fyllegubbar (säg det ordet för dig själv flera gånger. Fylle-gubbar...tycker att det är ett asballt ord!), så har dom alltid långt hår (och fettigt!). Dom har ju inte råd att klippa sig och kanske allmänt inte bryr sig. Bara en teori jag har XD



Fylla = snabbare hårväxt?


Bästa kommentarerna!

Desperate Housewives:  - Susan or boose?

                                               - A little bit of both so...boosan.
Desperate Housewives: - Oh for gods sake, take a bath.
                                             - Hmpf it's my macaroni and cheese, don't change the subject!
Mysteriet På Greveholm: -...plötsligt dyker det upp ett skitläskigt spöke. Och han skrek och hade sig. Kolla blodet.
                                               - Det där är tomatsoppa din idiot.
                                               - Hur vet du det?
                                               - Det där är jag och det där är vår bordsduk.
                                               - Varför springer du omkring med en bordsduk på huvudet?
Pelle Svanslös: - Men då får ju du inga juklappar.
                             - Inte jag heller
Shrek2:  - Look, I'm a stallion baby!. I can whinny, I can run. Look...I'm troting! Yeah!
Hajjar Som Hajjar/Shark Tale: - You can't even afford the gum under the seats!
Hajjar Som Hajjar/Shark Tale:  -Ernie you made a joke. Good one mon!
Djävulen Bär Prada: -...and you have no style or sence of fashion...
                                      - I think that depents...
                                      - Nono...wasn't a question...
Hitta Nemo: - Jag glömmer saker på direkten, det är något som ligger i släkten.
Hitta Nemo: - Den där snigeln tänkt faktiskt anfalla.
Harry Potter 4: - Oh my god! I've killed Harry Potter!
Freaky Friday: - Mr.Dude...you rock!
Duplex: - 24, 25, 26, 27, 28, 29...okej, let's go. 
               - Oh, blueberries
Enough: - What do you do after you attac?
                - Nothing.
                - And why nothing?
                - Because I never stop attacing!
Crossroads: - Yall, wait for me!



Bra, mycket brabra filmer!

Vem sa att "vilse" var något negativt?

Riing, Riing: "Hej muuuum, jag tänkte att du kanske lite senare ville följa med mig och fika på Espresso House lite senare?" Det var Lare som ringde. "Okej, tänkte jag... fan va kul!" Vi blev körda av min syster till SF och brevid SF ligger E-House. Jag och Lare gick in och insåg direkt att det inte fanns på kartan att sitta där. Inte en enda plats var ledig.

Vi bestämde oss för att dra till hansa där ännu ett E-House ligger. Det var stängt. Självklart! Okej, sista chansen...centralen. Vi gick dit och där var både öppet och fullt med lediga platser.  Jag såg en av baristorna. Han såg väldigt bra ut! Jag hoppades att han skulle expidera mig, men istället fick jag en gayisk, tjock transa med smink. "Vill du ha grädde till din mudcake?"...jag kunde inte koncentrera mig. Jag fick fråga "va" tre gånger.

Okej...dags att åka hem. Vi tänkte att vi skulle ta bussen till Gustav Adolfs Torg för att sedan byta buss där. Alla bussar går till Gustav, så vi kunde ju ta vilken buss vi ville...tänkte vi...Så var det. Vi tog en buss som gick åt ett helt annat håll, men det var mörkt och vi var trötta så vi märkte ju ingenting. "Vi är nog lite vilse..." sa Lare. 

Lare vände sig om och frågade paret brevid vart vi var och om denna bussen går till södervärn. Paret började skratta, och de föreslog att vi skulle kliva av och gå till Fridhemstorget. Vi tog emot all hjälp vi kunde få. Vi var ju vilse ju. De sa åt oss att bara följa vägen så skulle vi komma fråm till Fridhemstorget och därefter ta 4:ans buss. På vägen dit skrattade vi åt hur sjukt duktiga vi är som lyckas vimmla bort oss i en hyfsat liten stad, som vi dessutom bott i, hela livet.

Slutligen kom vi fram, och därifrån hittade vi till vår destination och då visste iv faktiskt vart vi var. Efter att ha gått i ca 1000 år visste iv vart vi var. Därifrån hittade vi till den busshållsplats där vi kunde ta vår buss. Bussen skulle inte komma förrän om 11 min.  Vi pallade inte vänta, så vi gick till nästa busshållsplats. Där fick vi vänta i 10 min så det var egentligen skitsamma. Slutligen kom bussen, efter att vi gått ungefär 1 mil. Där gjorde vi av med kaleorierna från E-House.


Which way to go?

Kreta sommaren 2007

Jag och min kompis Josefin var på Kreta i sommras med Josses mamma och bror. Det var nog de sjukaste 7 dagarna i mitt liv. Vi bodde i Makrigialos. På familjehotellet hände inte särskilt mycket. Det var ett s.k. "Svenssonhotell" med underhållning på kvällarna. Varje kväll hade sitt eget tema (80-tal, sagotema och även filmmusik). En av underhållarna såg ut att vara gay *fniss*.

En tjock gay med plockade ögonbryn och rakade armar. "Han är min idol!" sa jag till 75% av familjen Andersson. Detta sa jag efter varje kväll och den sista kvällen stannade vi kvar lite efteråt för att ta oss ett snack med denna man, som visar sig vara straight. Han säger att han heter Damien och kommer Skåne. Han var ganska sliskig faktiskt, påminner om min gamla innabandytränare. Smått fjäsk-töntig och alldeles för mycket. Han blev helt till sig, verkar inte ha fått höra det förr. Det var kul, efterom att han inte förstod min ironi. Haha super kul! :D En kille jag sent kommer glömma!

Vi såg en kille på kryckor under den första och andra dagen. Vi visste ju inte vad denna piece of meat hette, så vi kallade honom kort och gott för....kryckan. Extremt fantasifullt! På den tredje dagen satt jag och Josse i baren och tog vars en drink (alkoholfri). Jag såg kryckan sitta vid en av datorerna i lobbyn. Vi bestämde oss för att snacka med honom. Josse den mesen vågade inte, så jag gick fram till honom och satte mig på stolen brevid. "Hej, Amanda", sa jag och sträckte fram handen mot kryckan. "Hej, Daniel", sa kryckan med en göteborgsk dialekt. "hm...göteborgare, tänkte jag...gullig..." "Inte ska du väl sitta här vid datorn på din semester. Kom och sätt dig hos oss där borta", sa jag och pekade mot Josse som satt och sörplade förvirrat och ensamt på sin drink. "Ja...ska bara logga ut först" sa en vettskrämd kryckan. Jag gick tillbaka med världens filn mot Josse som fattat galloppen. Slutligen kom Daniel och satte sig hos oss.  Han hälsade på Josse och satte sig ner.  "Hur gammal är du?" frågade jag. "Snart 17 år" svarade kryckan. Han frågade inte hur gamla vi var. Han bara satt där och svarade på våra störda frågor men frågade inte tillbaka. Jag och Josse var väldigt speedade...superspeedade...extremt speedade... Vi skrattade åt allt och tillslut sa Daniel: "Är det alkohol i dom drinkarna eller?" Jag och Josse skrattade så att vi grät.

Den sista semesterdagen närmade sig och allteftersom mjuknade kryckan. Han försäkrade oss om att han inte var så tråkig som han verkat på riktigt. Han var nog bara nervös...två så snygga tjejer som vi är...vem skulle inte vara? Jag frågade efter hans msn. Kunde ju vara kul att ha tänkte jag. Då svarade han att han hette "Kryckan" på msn. (Han heter lite mer än kryckan på msn så försök inte lägga till honom). Jag, Josse och Josses lillebror William vågade först inte skratta. Hade han hört att vi kallat honom för kryckan hela veckan, och var sur för det? Han ville kanske sätta oss på plats. "Allvar?" sa jag. "Jaa" sa han och drog ut på det. Daniel hette alltså kryckan på msn...det vi kallat honom för hela jävla fucking veckan!! Det är utan tvekan det mest sjuka jag varit med om och jag finner inga ord som kan beskriva för dig hur fullkomligt sjukt det var och är! Nu finns Kreta in my heart!



image17
Josse, Kryckan/Daniel och jag

Hannibal

Såg nyss Hannibal-filmen. Skådespelarna var duktiga (speciellt Anthony Hopkins). Hannibal Lector visar sig i slutet vara en...gentleman... Detta trots att han mördat och ätit över 14 st människor tidigare. Jag tänkte "Hm...imponernade." Däremot tyckte jag att filmen var lite dåligt gjord emellanåt. Filmen var helt ok...varken bra eller dålig, läskig eller rolig. Genren "rysare" borde den dock inte ha. Snarare thriller. Som sagt...helt ok tidsfördriv!


Mannen som ser allt?

Resultatet

Jag hatar att ha fel! Alla hatar väl det? Tyvärr hade jag fel om den obetydliga saken att snön visst låg kvar över natten (skrev i mitt förra inlägg om vädret). Det var två dagar sedan. Idag är snön så gott som borta. Men måste säga att tidningarna överdriver. Inte fan var det iaf en snöstorm! Hejhopp!


Men var har DU varit?

Hittills (under detta inte långt kommna året) har det inte snöat nämnvärt mycket. Inget har lagt sig till dagen efter och det har inte riktigt varit riiktigt kallt är i Skån än. Inte förräns idag. Det snöar flingor stora som hus, och det är kallt. Dessutom lägger sig snön! Illa. Idag är det den 17:e mars och det känns som att snön är liite försenad. Bara typ 3 månader...Jag hoppas innerligt att snön är borta tills imorgon, vilket det är möjligt att den är, men just nu ser den däremot inte ut att vara på väg någonstans. Orkar inte tvingas gå ut när vädret inte är på min sida...NAJJEE!






What's up?

Jag är ingen hycklare

Jag var hos en kompis igår. Plötsligt spelades låten "Du är så vacker utan spackel". Svängig låt det där...
Det första jag tänkte var: "Åh så länge sedan man hörde denhär", det andra jag tänkte var: "Man är visst vacker med smink!" Dock är man ju givetvis vacker utan också, men håller inte med om att man sabbar om man kladdar. 

Smink gör/förändrar så mycket. Man kan framhäva det man är stolt över, gömma det man ogillar och variera sig! 

Har du tänkt på hur snygga killar är? De har inget smink på sig (inte de flesta iaf). Känns som man delvis lurar en kille med smink.

Man känner sig fräsh med smink, även om man faktiskt ÄR mindre fräsh med. Vissa har lite smink, andra har mycket. Thats the way it goes. Jag gillar fokusering kring ögonen. Det är så jag vill ha det.

Kändisar har en mycket större press på sig att se vackra ut. Om de går utan smink en dag, hamnar dem på första sidan i en skvallertidning dagen efter. Men där måste jag bara säga: "Låt dem gå utan smink om dem vill!" Jag väljer att ha smink, min kompis Sophie väljer att inte använda smink...nog är hon vacker alltid! Vissa gillar vitt, andra gillar svart, och sen har vi de som gillar lite mer färg. Vi är alla olika.







The power of make up





Men det finns gränser...

National Treasure

Jag kom hem från min kompis för en liten stund sedan. Vi hade tittat på National Treasure. Jag har sett den förut, men av någon annledning var den extra bra idag. Den är dock lite för förutsägbar.

x Den eftertraktade skatten finns inte/finns - Finns!
x Blir Gates och Abigail tillsammans? - Ja!
x Slipper Gates fängelset? - Ja

Kan fortsätta, men det vore ju att spoila filmen för de som inte tittat på den. Men ett tips...se den.
Filmen får (x) (x) (x) (x) ( ) (4/5)

              
National Treasure med: Legenden Nicholas Cage, Ursnygga Diane Kruger och supersöta Justin Bartha

LOTTOO!

För ca 3 veckor sedan åt jag och mina två kompisar på Espresso House. Pengarna på mott E-House kort tog slut så jag skulle fylla på det.
"Jag laddar det med 100 kr", säger jag
"Tyvärr har iv lite kyldd med kortläsaren idag", säger hon i kassan
"Det är okej, kan ta ut kontanter", sa jag och gick mot automaten. På automaten stod det att jag bara kunde ta ut 500 kr, så jag tog ut 500 kr. Jag gav sedeln till baristan väl inne i cafeét igen. Hon tog pengarna och gav mig 400 kr tilbaka.

Igår åt jag på Esptesso House igen.
"Det är möjligt att jag måste fylla på kortet", säger jag
"Nädå det finns pengar kvar", säger baristan
"Kan du kolla saldot är du snäll?"
"Givetvis. du har 448 kr kvar", säger hon och ler
"ALLVAR :O!", nästan skriker jag
"Ja det var ju en trevlig överaskning", sa baristan och såg fustrerad och glad ut.

Min gissning är att den förra baristan slog in 500 kr på kontot, men glömde att jag fick 400 kr tillbaka.

Det kommer en tid då alla med otur får sin efterlängtade tur. Stå ut!

Behöver fler timmar

Timmarna räcker inte till tycker jag! Tiden ska räcka till

x Ett offantligt antal läxor
x Ett offantligt antal prov
x Hjälpa mamma med maten (gärna inte!)
x Äta
x Innebandyn
x Duscha mm
x Chilla!
x Bråka med min syster

Detta ska jag hinna göra på sju timmar. När man varken har prov eller läxor...vad gör man då? Då har man ju tid att...göra saker...då har man så mycket tid att man inte vet var man ska göra av den. Det borde jämnas ut. Men snälla...behöver fler timmar!






The time is not enough

Trötta dagar

Varje dag efter att jag kommit hem från skolan somnar jag. Jag äter först något och tittar samtidigt på tv, efter det somnar jag. Jag finner det omöjligt att vara vaken. Jag sover i ett normalt antal timmar om dygnet men är ändå så sjukt trött! Därför har jag också svårt att somna på kvällen. "Nu ska jag fan inte somna." tänker jag varje dag, men jag somnar dock iaf. När jag väl ligger i sängen slås mina ögonlock sakta samman och känns som bly. Då är jag så trött att jag låter mig somna. Jag sover även I skolan! Speciellt på historielektionerna. Mitt rekord är när vi såg en film på engelskan...då sov jag i 40 min. Sjukt! Dessutom får man så ont i nacken efteråt!






This is me?




Pinsamt Carola!

Carola är utan tvekan en av Sveriges bästa artister. Hon försöker vara trevlig och alla till lags. Hon var extremt säker på att gå vidare i melodifestivalen direkt till globen för final. Det gjorde hon inte, istället gick hon "bara" vidare till andra chansen. Carola såg förkrossad ut. Jag kommer aldrig glömma hennes min. Jag vet inte riktigt varför men av någon konstig annledning blev jag glad att hon inte gick vidare direkt. Kanske är det för att jag tycker att hon har en konstig,läskig och säregen attityd. Hon tror alltid att hon kommer vidare utan problem och tar allting förgivet. Som tex. för två år sedan då hon var Sveriges bidrag för den tredje gången i Eurvision Song Contest. Hon förväntade ju sig att hon och Andreas Johnsson (som sjöng en duett tillsammans).

När den andra chansen ägde rum var det Carola vs. Nordman. Carola såg coollugn ut och tänkte säkert att "Det här är ingen match...tar honom hur lätt som helst!" Beskedet kom och Carola var besegrad av Nordman! Det var länge sedan jag skrattade så mycket! Jag tycker faktiskt att det var rätt åt henne, men synd om Andreas.

Som jag räknat med var tidningarna fulla av Carolas fiasko och löpsedlarna var inte nådiga. Carola finner alltid något att skylla på. Är det inte så att det svenska folket är trötta på henne, så är det något annat. Det är iaf aldrig hennes fel. Jag tycker också att det känns som att Andreas Johnsson är bortglömd!

"Nu hotar Carola med att aldrig mer ställa upp i melodifestivalen." Det var så det stod i tidningen. Jag läste det så snabbt att jag läste fel. Jag läste istället "No hotar Carola med att ställa upp i melodifestivalen nästa år också." Var det ett önsketänkande. Kanske. Jag tycker också synd om Nordman, eftersom att Carola minsann börjar gråta för att han besegrat henne...att han är så dålig att hon blir ledsen över att förlora mot honom. Det stod i tidningen att Carola aldrig skulle nöja sig med att göra skivor. I ärlighetens namn tror jag inte heller det. Som vanligt stal Carola all uppmärksamhet...precis som hon brukar. It´s all about her!




Goodbye Carola?

Bra jobbat tjejer!

Vi avslutade vår dam-A lags serie på en tredje plats! :D



"Världen utanför"

"Det jag inte ser händer inte"                                                                                  
Är det så många ser på saker och ting idag?
Jag följde med min mamma innan idag och handlade och
på vägen ut från affären såg vi en lapp fastklistras på en
lyktstolpe.
 Det var en flicka som hette Jenny något som var anmäld saknad.
Min mamma förklarade att det ofta handlade om konflikter mellan
föräldrarna.
Båda var utländska och av någon orsak vill en av
föräldrarna flytta tillbaka till sitt hemland. Det vill inte den andra och
 därför kidnappas barnen/barnet. Flickan hade varit saknad sedan                  
den 25 oktober. 
                                                                                                                                     World Trade Center i USA

När det gäller världskatastrofer som tex tsunamin och den bombade
skyskrapan world trade center finns ingen verklighet.
Det är liksom
"där borta", det händer inte här.
Det är helt enkelt sådant som bara
inte händer. Men vad kan man göra här? I lilla Sverige?
 Vad kan jag
göra? Det sonmn skett har skett som de säger.
Man kan inte tor det
som händer förrän det händer.                                                                                             Tsunamin i Thailand
Samma sak som jag skrev för några
inlägg sedan. Min farmors mamma dog.
Det är den första som dött
i vår familj
(om man inte räknar de som dog när jag var ca 3 år).
Jag hade inte ens tänkt tanken
att någon i vår familj var nära döden...så
det slog mig mitt i ansiktet.
Borde ha sett det komma...men men...

Jag är lyckligt oventande om hur många människor                                                                Tornadon i USA
som dör i förtid varje dag.
Det hjälper inte att vara ledsen eller visa sympati
även om det är så man känner. Man kan ändå inte
påverka det som sker på detta sätt (om man inte
ringer ett nummer och skänker pengar).
Det vi också ser förbi är misshandel. Det är en av
de saker som bara inte händer en själv eller
någon i ens omgivning. Väljer vi att titta bort eller
är vi helt enkelt blinda?

"Det jag inte ser händer inte"
                                                                                                            Vraket Titanic på botten av Atlanten




Svält världen över!

Skräckfilmer!

De flesta filmer innehåller snygga, vackra och sexiga personer. Det har väl alla märkt. Detta är självklart för att fler ska vilja titta på filmen. I skräckfilmer är de inte bara snygga, vackra och sexiga, utan de är även dumma i huvudet, alltså korkade!

______________________________________________________________________________________

Exempel
En snygg tjej med ett skräckslaget ansiktsuttryck kommer springandes i en skog, jagad av en varelse i svart skepnad . I skogen ser hon plötsligt en skrotig bil. Hon springer fram till den, öppnar bildörren och sätter sig i bilen. Hon kör tillbaka till byn hon kom ifrån, där hon övernattat med några kompisar som naturligtvis blivit mördade. I byn kliver hon ur bilen och springer in på skräckhotellet där hon stannat över natten för att be läskig receptionisten att ringa polisen, som ändå inte kan göra något åt spöket som hemsöker byn. Receptionisten är i själva verket en medhjälpare till spöket.

_______________________________________________________________________________________


Somliga filmer är bara gjorda för att skrämmas. Det blir för mycket då. Men det är ifs det som är halva grejen. En gång såg jag "the Ring" med min kompis. Hon totalförstörde hela filmen; Varför gör han så mot henne? Varför gick hon in där? Var det inte han som var på mordplatsen? Vad hette hon nu igen? Var är dom? Det där är ju inte verkligt! Under hela filmen satt hon och berättade för mig att det som hände i filmen var overkligt osv...

Jag tycker att psykologiska filmer är läskigast. Jag är en logisk person, jag förstår logik, men det finns inte särskilt mycket logik i psykologiska filmer. De kan vara bra ändå, men de är läskigast. Många påstår däremot att de tycker att filmer med en handling som faktiskt skulle kunna hända är läskigast. Det är ju liksom inte omöjligt att det skulle hända, men dock är vi alla olika...

seram
Don´t be scared. He´s harmless. Mohahaha!

Melodifestivalen!

Vad är det för låtar? Jag tyckte att dom var hefsat dåliga, och ändå var det de bästa hittills...illa!
 
Början av Linda Bengtzings låt, låter exakt som Mikas "Grace Kelly", och vem tror att man vinner genom en ballad? Okej, å andra sidan var ju förra årets vinnare en ballad (moooooliiitvaaaa).

Värst var väl ändå "Mitsogiannis" och låten "Pame". Inte nog med att han inte kunde sjunga, utan han hade extremt fula kläder  där ALLT syntes och ett väldigt skabbigt sätt att dansa på. NEJ säger vi till honom!

Stjärnan är ju helt klart Björn Gustanvsson! Kan man möjligen bli sötare?


"Vart får jag allt ifrån - Glöggen" :D

RSS 2.0