And I think to myself, what a wonderful world!

Det snöade idag. Eller rättare sagt...det snöregnade idag. Det var inte tillräckligt kallt så att något kunde lägga sig, men...

Det blir alltså i år/förra året inga snögubbar, några snöbollskrig, inga snölyktor, ingenting innehållande snö! Varför? För att världen är läskig! Det är svaret. Ingen snö...ingen snö...ingen snö...?...?  Jag vill ha snö! Inte bara för att det är mysigt utan för att det är naturligt. I Sverige.  Världen är trots allt fantastisk! Tänk så många möjligheter som finns! Det är otroligt. Suveränt! Varför förstöra? Krig är ofrånkomligt, visst? Men världen är fantastisk oavsett. Alla har en plats, det tror jag. Alla är bra på något, det tror jag. Jag tror också att välden är för alltid! Glöm inte bort den...



Det mest värdefulla

Americas Funniest Homevideos

Vissa homevideos dödar! "I laugh my ass off!" Haha! Men det finns filmer som inte är ett dugg roliga. Som tex. när folk slår sig. Det gör bara ont i en, det är inte roligt, det gör bara ont. men ser också på personerna att det gör riktigt jävla ont! De mest kända "icke-roliga-videon-där-folk-slår-sig" är trampolin filmerna. Någon hoppar upp den andra så att den flyger och landar på fjädrarna som typ klämmer ihjäl dem och de får benbrott för resten av deras liv. Okej, erkänner...det var kanske ett ta i, men hur roligt är det? Självklart (!) finns det videos som är ohyggligt roliga där folk slår sig, men inte är de på trampoliner. BOORING! Man hör alla i AFV-publekan skratta och fårgan jag ställer mig själv är...; tycker de på allvar att detta är roligt? Kan tänka mig att någon håller uppe en skylt framför dem där det står "LAUGH!"...?

Jag har sett många roliga också...tro inte att jag är en gnällig, bitter, svårroad, misslyckad olycklig sob. Men börjar bli så sjukt trött på trampolinjävlar! (Läs meningen över!)


"Hämta boken i skåpet"

Idag hade jag håltimme medans alla andra hade språkval. Jag hade inget att göra under tiden så jag tänkte att jag skulle följa med mina spansktalande vänner in på deras lektion. De berättade att deras lärare var väldigt virrig och att hon inte märkt att där en gång suttit en kille i klassen en hel lektion utan att ens gå där på riktigt.

Jag satte mig där och efter 40 min (med 15 min kvar typ) kommer läraren fram till mig och säger;
Lärare; "Var är din bok?"
Jag; "Den är i skåpet, har glömt mina nycklar"
Lärare; "Gå då till vaktmästaren och be om en nyckel så du kan hämta boken i skåpet"
Jag: "Jag kan låna av Johanna"
Lärare; " Nej! Hämtaboken i skåpet!"
Jag; "Nu?" (försökte dra ut tiden)
Lärare; "Ja! NU!!
Jag reste mig upp, packade ihop mina saker och sa; "Jag kommer strax"

Jävligt roligt! :D Sick!


Skrattanfall!

Hört talas om tur i oturen?

Min dag...ojojoj!

Jag skulle ta bussen imorse. När jag var ca 50 m från busshållsplatsen kom bussen. Jag sprang och sprang (väldigt fort) och som tur var han jag precis. Tur i oturen

När jag suttit på bussen ett bra tag var det dags för mig att kliva av. Där jag kliver av bussen kliver också typ alla andra av, så det brukar inte vara lönt att trycka på stoppknappen. Så var det inte idag! Ingen hade tryckt på knappen, och kvar satt jag i min egna lilla värld. Som tur var stannade bussen endå och öppnade dörrarna. Jag tog tillfället i akt och sprang ut genom dörrarna. För att inte bli klämd var jag tvungen att hoppa ut på sidan. Friades från att bli klämd med marginalet 0.002 sek. Tur i oturen.

Efter min sista lektion är det dags att gå till skåpet, hämta mina grejer och ha en fantastisk helg! Jag skulle fiska upp nycklarna ur fickan, men ser till min förvåning att min fick är vänd "utochin". Inga nycklar alltså. Äsch, tänker jag och kollar i min andra ficka. Inga nycklar. Jag kollar i min ena jackficka, men inga nycklar. Jag stoppade ner handen i den andra jackfickan och tänkte att men här måste de väl endå vara, men nä, inga nycklar. Mitt hjärta börjar slå extremt fort och jag vänder ut och in på hela väskan! INGA FUCKING NYCKLAR! Jag sprang så fort jag bara kunde förmå till klassrummet jag nyss lämnat, där min lärare var kvar och jag drog hela historien om nycklarna för henne. Hon sa åt mig att jag skulle gå till vaktmästaren, mendans hon undersökte rummet och att vi skulle mötas utanför klassrummet. Jag sprang till vaktmästaren och sa "Ursäkta, men ha ni möjligtvis fått in några nycklar?" Vaktmästaren tittade på mig jättelänge och sedan på en plats lite längre bort i rummet. Jag följde hans blick och såg dem. NYCKLARNA!! HALLELUUUUULJA! Jag tog dem, sa tack och sprang med ett gigantiskt leende till min lärare som sa "Det händer alltid dig något". Tur i oturen.

Jag skulle ta bussen hem. Just som jag är runt hörnet av huset ser jag bussen köra iväg. Fuck tänker jag! Varför ska jag då skynde mig, när jag endå bara får sitta och vänta på nästa buss? Därför gick jag väldigt, VÄLDIGT sakta. Så sakta att jag nästan trillade. När jag precis passerat hörnet ser jag min buss stå där. Förmodligen hade två bussar kommit samtidigt, så jag fick för den andra gången på dagen, springa till bussen, och hann precis! Tur i oturen!



Vad är detta?

Det är inte jag

Alla är vackra på ett eller flera sätt. Så är det. Jag är en extremt ytlig människa, men de vackra människorna kommer i udda paket.

Ett chokerande inslag på kanal 5

Jag och min kära mamma satt framflör tv:n och kollade på ett program om en kvinna, vars tyngd var 406 kg! Hon var den tyngsta kvinnan i hela världen! Det dök då upp en fårga i mitt huvud... "Hur fan kan man bli så sjukt smällfet!?"  Renee Williams överarmar var lika stora som hela mig och hon vägde ungefär 8 gånger så mycket. När förstår man att man borde sluta äta? När trillar poletten ner?

Renee skulle föras till sjukhus för en operation av magsäcken. Magsäcken skulle opereras till en mindre storlek och därigenom skulle hon lättare bli mätt. För att ta Renee till sjukhuset var de tvugna att få ut henne ur huset. Lättare sagt än gjort. För att få ut henne var de tvugna att riva en vägg och kvinnan hade inte varit ute på 4 år! 
Renee Williams två barn skulle få ha en mamma i ett år till. Läkaren hade gett henne beskedet om att dödsdomen väntade henne vid 30 års ålder. Vid tillfället var hon 29 år.

Vid operationen var de tvugna att först flytta på allt fett för att komma åt magsäcken. Fettet låg helt enkelt ivägen. Hon klarade operationen, men dog bara 2 veckor senare. På dessa två veckor hade hon gått ner 25 kilo.  Hennes kropp gav upp. Renee Williams åt sig till döds.




406 kg tunga Renee Williams

Flocken flyttar sig!

Det nu nybyggda "Friskis och Svettis" har öppnat! Jag fick ett årskort där av mina päron i julklapp. För tillfället har jag nog hunnit vara där ungefär 10 gånger. När jag kommer dit kan man "logga in" själv...smart! Ett riktigt ljudshuvud har varit i farten!

Väl inne på gymmet ser jag människor som absolut inte är 15 år. Vad gör det här liksom? För ungefär 2-3 år sedan så hängde alla som var något på "ip". Där söp de och strulade runt...och hängde helt enkelt på kvällarna. Jag har nu börjat jämföra friskis och svettis med ip...det är där alla som "är något" hänger. De har naturligt vis varken sprit med sig, eller hänger där på kvällen. Men tanken slog mig som ett knytvänslag; "Har de inget bättre för dig?" De betalar pengar för detta. De är liksom inte där för att bara träna. Det känns som om de bara vill dig för att titta på flickor/pojkar och träffa folk, för där är ju bara folk som "är något".



Öppet för alla åldrar (0- -->)

Och jag tänkte oh...oooh!! PANIK!

I onsdags skulle jag och min kära vänn Emelie vittna i en rättegång. Det var fruktansvärt! Vi var ädr för att vittna angåense en misshandel. Emme kallades in först, och sedan var det mni tur. Jag satt på en bänk utanför rättssalen. Plötsligt hörde jag i högtalarna "Vi kallar in det andra vittnat Amanda Andersson...", resten hörde jag inte eftersom mina öron konstigt nog stängde av sig själva!

När jag ser tillbaka på det så ser jag allt i slow-motion. Jag går med tunga, motvilliga steg mot dörren, trycker ner dörrhandtaget och tittar in i salen. Dunk, dunk...dunk, dunk...dkunk, dunk...dunk, dunk... jaa, det var ungefär så mitt hjärta lät. Jag kom in i salen och blev hänvisat till ett bord och en stol MITT I SALEN!! "Publiken" var bakom mig, den åtalade till höger om mig och offret satt på min vänstra sida. Det känns ju jättebra att vittna sittandes i mitten av hela rummet. 

När jag satte mig skulle jag svära en ed. En man sa "Du ska nu säga efter mig..." och så började han prata. Han sa det så fort att jag inte hann höra vad gubbjäveln sa. Jag fick alltså gissa vad han sa..fick säga som det lät. Hur skulle det se ut om jag frågade honom "Ursäkta, skulle du vilja vara så vänlig att tala tydligare...och saktare...TACK!" nej, så kunde jag ju inte göra. Gubbjävel.

Jag uppgav vad jag hade sett (inte direkt i största detalj) och sedan kom följdfrågorna...och jag som aldrig annars är nervös. Mina händer skakade. Mikrofonen som satt framför mig var sned. Jag kunde inte sluta titta på det. Det var hemskt. Jag tåler liksom inte sneda saker (ex. tavlor).  Jag vågade inte ens titta på den åtalade under tiden som jag pratade.

När jag pratat färdigt fick jag gå och sätta mig och se färdigt på rättegången. Killen som blev misshandlad hade fått nedsatt syn på det ena ögat och var 3 år yngre än misshandlaren. Dessutom var han rädd för att numera gå ut på kvällarna, därför dömdes den åtalade till 50 timmars samhällstjänst och 7500 kr i skadestånd.

Jag tyckte faktiskt synd om den åtalade. Man såg på honom att han ångrade sig redan innan han kom in i salen. Han hade erkänt redan. Men han kanske skulle tänkt både 1, 2, 3 och 4 gånger innan han misshandlat den lille killen...

surt...



Fäktning på idrotten

På idrotten i skolan idag stod det "fäktning" på schemat.

När vi kommer till fäktningssalen står min idrottslärare där.

"Ser ni han där som hänger på väggen där borta", säger han och pekar på en stor bild på väggen i andra sidan av rummet. "Han har varit OS-mästare i fäktning. Det är han som har lärt mig allt om fäktning. Från början var vi i en liten lokal, men un har vi flyttat hit. Detta är Europas största fäktningssal och här finns 10 banor. De är inte så långa som de brukar vara. Dessa är bara 110 cm, de brukar vara 150 cm. Men om de hade varit 150 cm hade det inte fått plats med 10 stycken, och då hade det inte varit Europas största fäktningssal heller. Jag är den fjärde idrottsläraren på skolan..."

Haha han är för rolig, lille Orvar (gammal gubbe). Han pratar så jävla mycket skit...det funkar! Här har ud en bild på gubben :D


"Bättre fly än illa fäkta gäller inte här!"
Orvar 2008

...dessa busschafförer...

Vilken start på dagen!
Jag, Ida och Clara åkte buss till skolan. Vi tryckte på knappen för att gå av på den busshållsplats där vi alltid går av. Men bussen stannade inte utan körde bara förbi. Vi skrek och skrek, men busshelvetet stannade inte! B-I-T-C-H! Gah! Vad är det med busschafförer these days? Dom har allt blivit helt för bitchiga! I vilket fall som helst så stannade bussen vid nästa busshållsplats (typ 1000 mil ifrån vår skola) och där gick vi av. Sedan kom en buss som körde det motsatta hållet, så vi tog bussen tillbaka och kom i tid! Försök dig på det!


Grön Buss

Min ipod har fuckat sig! Vad ksa jag göra utan den? Blir helgalen! Det har varit så mycket strul med den. Blir galen, juppjupp! Vad ska jag nu göra när jag sitter på bussen och bara tänker på hur trött jag är på väg till skolan? En ipod är egentligen inte bättre än en annan mp3! De fungerar lika bra, bara det att en ipod är ju mer "high tec". Hörlurarna har jättedålig kvalite, men de sitter väldigt bra i öronen (iaf i mina).  Har redan fått nya hörlurar två gånger pga att de gått söner. Om de är så dyra ska de inte gå isönder! Men kan endå inte leva utan denna ljuva manick!


Röd ipod (yeah!)

Första skoldagen!

När jag vaknade av väckarklockan imorse var jag väldigt nära på att stänga av den och somna om. Jag tänkte "Vad är det som stör mig denna tidiga morgon? Jag har ju lov" Sedan kom jag på att lovet var slut och att jag skulle vara  skolan om ca 1 timme och 20 min. Orkar ju inte!

Klockan 08.06 kom jag in på skolområdet. YES! Äntligen här. Efter 3 eller vänta 2 veckor! Jag hade behövt iaf en vecka till! Fuck! Vi hade textkunskap i något som verkade vara 100 år och lite till. Jag och Ida skulle ta reda på hur man kontaktade "Americas Next Top Model" i ett försök att kunna lista ut hur vi skulle besvara några frågor till projektet i textkunskapen.

Nu sitter jag här vid en dator (nähä...?)  på mediakunskapen och har INGET att göra. Vårt project har kommit så långt det kan just nu så vi har lix inget att göra. Dock är det roligare att sitta här än att jobba. En chill måndag alltså.

Ikväll ska jag hjälpa min kompis Emme att träna småflickorna i innebandy. Ska bli kul. Har aldirg varit "tränare" någon gång. Jag är ju tekniskt sett ingen riktig tränare. Emme fick fårgan om hon ville träna dem eftersom deras riktiga tränare inte kunde komma. Så fick han mig på köpet :) haha Kuuuul!!

Min Mediakunskapslärare Sara sa precis Spara (lägg märke till rimmet!) så det är väl bara för mig att dra nu!

Pusshaj!!!!!!!

Magaluf!

Vi ska till MAGALUUUUUUF!!!

Jag, Lare, Josse, Angelica, Sophie, Emme och Ari ska dra iväg i sommar! Kommer bli helt jävla sjuukt! Våra mammor hade ett gulligt litet möte idag, då vi bestämde resemål, hotell och sånt du vet.

Vänta bara till som någon månad då jag skriver om resan till Magaluf och hur sjukt det blev. Kan ju iaf inte bli misslyckat! Magaluuuuuf :D See you there bitch!

"Vissa jag pratar med vet inte vad skillnaden är!"

Ämnet är fobier. Eller ska jag kanske säga tvångstankar? De är nära släkt med varandra, men inte riktigt samma sak. Vissa jag pratar med vet inte vad skillnaden är!

Fobier är ju saker som helt enkelt skrämmer skiten ur folk! Jag har en fobi; (iaf vad jag kan komma på nu) klastrofobi! Om du inte vet vad det är så är det när man får panik av små utrymmen. Är de tillräckligt små kan jag börja hyperventilera. Tanken på att vara inspärrad på ett ställe som inte är stort nog åt mig, och inte veta när jag får komma ut igen...en hemsk tanke! Jag extrema tvångstankar! Man kan kanske säga att jag har fobi mot tvångstankar? Låter ganska summt faktiskt.

Jag kan få tvångstankar om jag inte städat mitt rum på länge (speciellt om det verkligen börjar bli lite messie). Jag måste ha ettiketten på en flaska vänd mot mig, annars kan jag sitta och reta mig på det tills jag flyttar den! Köksluckor eller lådor eller något liknande gör mig galen ifall de står öppna. Saker som står snett, lutar eller över huvudtaget ser sneda ut klarar jag inte av! Hatar fläckar!

Min kompis har verkligen fobi för spindlar (orginell fobi!). Hon har en sommarstuga där hon, hennes bror och hennes kusin hade byggt en jättegullig koja! Men för ett tag sedan revs kojan eftersom att där var förmånga spinglar, och hon vågade inte gå in där. Dom rev alltså kojan ist för att ta bort spindlarna. Bra där ;)


Jag såg på tv för ett tag sedan (ranking the stars) där de pratade om just det...fobier. Den mest säregna fobien jag någonsin hört talas om var fobien att ha strumpbyxor under jeans!

/Thank you


Twister kväll hos Josse med sjuka människor!

Twister...Twister...Twister...



image12

image14Twister betyder mycket får många! Senast idag fick jag faktiskt ovanligt nog imn vilja igenom och jag och mina kompisar spelade Twister. Twister är ju som till synes på bilden också en glass. Jag köpte en Twister i istortsett varje dag under hela sommarlovet förra året.

Jag spelade Twister med Dallan, Elias, William och Remen...och jag och William vann! (Den första gången iaf) Det var KUUL! Tror att jag ibland skulle ha roligare med en 7-årig kille än med mina kompisar haha...iaf på dagen. Inte på kvällen ofc!

En sjuk kväll iaf, med Toffefee, Chorkladglass, Cider, Julmust och popcorn. Myspys...

Hipp Hipp Hurra för det goda och roliga tidsfördrivet!

(Lägg märke till att glassen och spelet är lika färgglada)

New design :D

Ny har jag ny design. Tack till mah sis

http://procardia.blogg.se

RSS 2.0