November 9

x Den 9:de november är den 313:e dagen på året (skottår=314).
x Kambodjas nationaldag
x Teodor och Teodoras namnsdag
x 2004 - Halo 2 släpps till xbox
x 1989 - Berlinmuren faller
x 1988 - Jack uppskäraren dödar sitt sista offer
x 1938 - Kristallnatten
x 1945 - Bo Knutsson föds
x 1948 - Billie August föds
x 1940 - Neville Chamberlain dör
x 2004 - Stieg Larsson dör

Fromleri

Jag respekterar dem, det gör jag verkligen men även om jag inte är en köttfantast skulle jag inte kunna vara vegeterian eller vegan. Man kan fråga sig varför de inte äter djur. Den vanligaste anledningen till det vad jag förstått tycks vara att det är synd om dem vilket leder till en ny fråga: är inte myggor djur? Jag kan inte tänka mig att varken en vegan eller en vegeterian har särskilt svårt att mörda en mygga eller något annat småkryp som tydligen inte räknas som det de faktiskt är, djur. Att ett legon äter en antilop, en fjällvråk äter en sork eller att en haj öppnar gapet för iprincip vilken fisk som helst tycks inte spela någon roll. Djur som äter djur = okej? Finns det någon rangordning? Är söta djur mer värda än fula? Ju sötare djur desto större anledning att värna dem? Pandor och koalor är ju bedårande! Tycker vegeterianer att gamar är helgon?

My precious

Jag smorde in mina torra händer med handkräm och var då "tungen" att ta av mig mina två ringar. En eller två dagar senare skulle jag sätta på dem igen men kunde till min besvikelse bara hitta en. Var är den andra? Jag letade många gånger kring bordet där jag lagt dem från början men inget resultat uppnåddes. "Think outside the box" hade jag på hjärnan och började leta i andra delar av rummet. Jag kunde verkligen inte hitta den!

Efter ett ganska bra tag kom jag på att jag dammsugit tidigare under dagen och hört ett slags knäpp. Kunde det vara ringen? Jag gick ner till dammsugaren, tog ur påsen och gick ut för att hälla ut skiten. Fy fan vad äckligt. Fullt med dammråttor intrasslade i hårstrån och annat stoft. Dessvärre hittade jag inte ringhelvetet och hade alltså torterat mig till en massa nysningar i onödan och blev tvungen att göra mig av med innehållet i dammsugarpåsen. Jag hämtade den stora gröna tunnan och sopade ner skiten i den. Dock fick jag inte med allt och jag vägrade ta med händerna så jag tog en trädgårdshandske som låg vid sidan och som säkert legat där i två år. Den fick bli min borste.

När jag kom upp på mitt rum efter meningslöst letande bestämde jag mig för att tömma min soptunna. Den var så full att jag manuellt fick dela upp skiten i fler påsar. När jag kom ner till botten såg jag något vackert, fagert, ståtligt och ljuvligt. Jag hittade min ring!!! Vad gjorde den i soptunnan? Kunde slutat illa men wuhu!




Fucking Farmville!

Seriöst! Är så jävla trött på det totalt meningslösa och tråkiga hittepået från facebook: Farmville. Det pinsammaste av allt är förmodligen att jag själv har en gynnsam farm. Jag tror att vi alla kastar sten i glashus... Igår fick jag veta att den långa processen som leder till ett adopterat djur går till såhär:

x En ruta kommer upp hos din väns farm. Denna ruta frågar om du vill adoptera ett djur
x Du klickar på "accept", vilket (som jag trodde) inte leder till att du själv får ett djur utan att en av dina vänner kan få de djuret
x En ny ruta kommer upp på facebooks startsida där händelsen är publicerad
x Jag kan nu utnyttja min väns acceptans och klicka på en liten liten länk där det står att jag själv kan få djuret. Det är tydligen "först till kvarn" som gäller om man vill ha djuret. Förvirrande? YES!

Jag hatar atichokes. De tar 4 dagar att växa färdigt.

Man kan få föremål av sina vänner också. Jag skulle tex aldrig få för mig att köpa en ko när jag kan få en gratis. Djur och träd är bara sånt man inte betalar själv utan får.

Att odla och skörda tar ärligt talat jävligt lång tid. Man kämpar som ett djur för att komma upp till nästa nivå som innebär att du har ett större utbud av växter att odla och nya dekorationer låses upp. Wuhu! Förstår verkligen inte meningen.

Alla klagar på Farmville men det är nästintill omöjligt att sluta. Jämför detta med alkoholism och tobaksproblem. Det första steget är att erkänna sitt beroende så att man kan gå vidare. Nä, när jag har tillräckligt mycket pengar för att kunna köpa mig lyxvillan på en mille ska jag lätt sluta...om jag kan. 




RSS 2.0