Vem kunde tro?

I filmen "Pirates of the caribbean - dead man's chest" finner du en karraktär vid namn "Tia Dalma" eller "Kalypso" som hon också visar sig vara. Hon ser bedrövlig ut. Läskiga dreadlocks, knäppt smink kring ögonen, svarta tänder, pratar som en mentalt störd papegoja och har trasiga kläder:





I själva verket heter "Tia Dalma" Naomie Harris och är ursnygg;




Egentligen är det helt sjukt hur mycket man kan förändra någon på film och Naomie Harris är bara ett av många exempel. Det är nästan svårt att se att det är hon överhuvudtaget.


Med besked

Robinson sög...

Expedition Robinson 2009

(Hej alla läsare som numera kommer nördförklara mig för all framtid!)

Expedition Robinson är en klassiker. Jag kommer fortfarande ihåg när jag var liten (gick kanske i 4an) då hela familjen tillsammas satt framör tvn och tittade på programmet som inte under några omständigheter fick missas. Klassiska pakter skapades, lag syd, lag nord, knäppa kärleksförhållanden, möjliga och omöjliga tävlingar, fördelar, aggressiva människor, mobbade människor, snygga människor, kunniga människor osv. Vem kan inte tycka att sånt är kul, eller iaf sevärt? Jag tänker iaf se det.


Tidigare deltagare. Minns du?

Robinson-Robban (kul stämpel!)

Jan-Emanuel (vinnaren år 2001)

Zübeyde Simsek (frisör-bimbon)

Emma Andersson (modell-bimbon)

Jesus (dreadlocks)                                                                                    Zübeyde 2001






Entré

Jag gjorde entré på Entré när klockan var si sådär 15.15-15.30. Stack dit med min syster. Skulle kolla läget lite, orientera mig fram och se vilka affärer som fanns, se hur där såg ut och viktigast av allt: inte missa något! Det var riktgit stort och mitt första intryck var "American mall". Tre våningar varav den övre enbart bestod av mat och underhållning. Jag tyckte att det var riktigt fint där! Carolina Gynning var ju också där och även om jag (dessvärre) lyckades missa henne vet jag att hon gjorde bra ifrån sig.

Psykhemmet nästa!

Idag fastnade jag framför Dr.Phil. Om du lyckats undvika detta fenomen kan jag berätta att han är väldens mest kända psykolog som tydligen kan tränga in i allas hjärnor. En kvinna ~50 år gästade programet idag. Nervvrak! Hennes problem var hennes känslosamhet. Hon började gråta för allt! Hon berättade att hon hade börjat gråta två gånger under "Shrek".  Den första gången var när Shrek blåste upp en groda till en ballong som bara några sekunder senare sprängdes. Detta blev för mycket för henne. Det var ju synd om den animerade grodan! Efter att ha sett filmen hade hon alltid behandlat grodor med en viss vördnad och respekt. Den andra gången hon börjat gråta var när Fiona genom att sjunga sprängt en fågel. Så sorgligt! Tur att jorden fortfarande snurrar!

Men hennes bisarra bristningsgränser slutade inte där! Hon äger en affär någonstans i USA. När kunderna klagat på priser, affärens geografiska läge eller på hennes varor överhuvudtaget hade hon brutit ut i ett hejdlöst gråtanfall. Så fort hon fick någon negativ kritik kom tårarna. Hennes barn kunde klaga på maten och hon fick då springa ifrån bordet, gömma sig några minuter, gråta ut och sedan var hon fit for fight igen. Hon berättade att det gjorde ont i henne när det var hennes dotter som fick trösta henne och inte tvärt om. Kom igen, skärp dig! Men jag får tänka såhär "Hon är i goda händer. Dr.Phil hjälper henne." Frågan är om ens han kan fixa henne...jävla psykfall...


Jag borde ha lärt mig vid det här laget att livet inte är rättvist!


Fan vad folk ska fylla 18 då! Här fylls det år till höger och vänster! Jättejobbigt! Folk tar körkort till vänster och höger och här sitter jag hemma som en liten förlamad mupp och kan knappt andas, för det får man inte göra förrän man fyllt 18. Den 25 maj, jaa, då smäller det. Men ska vi börja räkna dagarna dit? 1, 2, 3, 4... nej, jag orkar inte räkna längre. Tar för lång tid. De flesta av mina närmaste vänner har redan fyllt år och jag vet att det finns de som fyller år ännu senare än jag men vad hjälper det mig? Ska inte ljuga, lite gladare blir jag allt men för jössenamn. Jag är iaf glad att jag fyllt 18 innan det bär av till Magaluf i sommar, annars hade jag fått ett helvete på hotellet, eller snarare på någon bakgata där jag annars hade fått bo, för vad är det för åldersgräns på hotellet? 18 naturligtvis, klart som korvspad, självfallet, givetvis, förståss, självklart, of course, corso. Det jag vill säga är helt enkelt att jag vill bli 18 nu (!) men att det är 23 ljusår dit. Man kan inte få allt här i världen, jag vet det men för fan, kan alla andra sluta fylla år nu?!

När helvetet fryser till is...

Nu är det gjort! Nu har det hänt! Nu är det borta! Jag talar förståss om att jag städat ut julen ut mitt rum. Vem trodde att jag någonsin skulle ta bort granen, ljusstakarna och det andra, eller iaf göra det detta året? Nu är det tomt i min innan fyllda hörna som numera består av...ingenting. Inga ljus runt tv:n heller. Bara tomt överallt. Men icke deppar jag för detta! Nähä! Det betyder ju att våren är på väg! Jag gillar våren, då slipper man sin riktigt fula vinterjacka vars ända syfte är att värma mig. Inte riktigt en goose-jacka som inte bara värmer utan även är snygg (enligt många). Nä, hellre tar jag på min vårjacka för tidigt och fryser ett tag än är varm men ser ut som uppstoppad krov. Nätack.

Sömn!

Jag kunde inte sova inatt. Det berodde helt enkelt på tre faktorer:

1. Jag låg och tänkte. Jag ätnkte på allt, men mest på skolan och hur mycket vi har just nu

2. Jag var jättevarm, vilket brukar uppskattas väldigt mycket men det här var bara brutalt!

3. Jag hörde min egen puls dunkandes i örat där jag lg med huvudet på kudden. Jag inte bara hörde den utan även kände den...

Lukten som får ditt barn att gråta!




Jag och Johanna tog på oss uppgiften att köpa en födelsedagspresent till Maria. Vi skulle köpa en korg och där i skulle vi lägga alla möjliga sorters småsaker bl.a en ELLE-tidning och ett Marabou. Vi gick in på Hemköp för att handla 18% av korgens innehåll men när vi klev in genom svängdörrarna förgrep sig en otrolig, vedervärdig lukt på min näsa. "Fy i helvete vad det stinker!" tänkte jag, men jaja, det skulle säkert gå över snart. Vi gick längre och längre in i affären men lukten försvann inte. Jag hittade en blomma som jag gick runt och luktade på vart vi än gick i affären. När det blev dags för mig att släppa taget om blomman fick jag istället använda mitt hår som provisorisk lösning. Det är fullkomligt extremt hur sjukt illa det luktade. Tror faktiskt inte att det finns ett ord för hur vidrigt det verkligen stank. Man såg hur ansiktena på folket runt om kring var förvridna och de kämpade för att kunna andas. Jag tror inte ens att en kropp som varit ett lik i tre veckor luktar värre än detta.

När vi hittat det vi skulle ha gick vi till kassorna som naturligtvis var omringade av miltals långa köer. Jag började skratta. Det var så komiskt. Denna lukt var så bisarr att folk verkligen började skratta på allvar. Plötsligt börjar ett litet barn brevid oss i kön att gråta. Jag vänder mig om och ser pappan klappa barnet på huvudet och säga:

- Det är snart över. Jag vet att det luktar jätteilla, men håll ut gumman.

...ungen fortsatte gråta och pappan grep tag om hennes näsa. Det luktade så äckligt att ett barn på fullaste allvar började gråta! Stackars kassörskorna som satt inneslutna i denna lukt. Kön gick så sakta, och så sakta, och så sakta, och så sakta. Tillslut sa Johanna:

- Så, nu är det bara ett kålhuvud och några apelsiner ivägen, sen kan vi dra härifrån!

Sagt och gjort. I samma sekund som vi betalat sprang vi ut ur affären. När vi kom ut kände jag en stor lättnad. Vilken underbar känsla. Helt jävla underbar!

Kära nån!

Vad är det som händer? Jag hade äntligen börjat förstå mig på facebook efter typ ett års medlemskap. Nu är den här, den nya, heta, fräsha och utomordentligt komplicerade facebook. Är det inte meningen att man ska förstå hur sidan fungerar eller? Alla applikationer, vad ska man med dem till? Det här "Check your ranking" osv, vad är det? "Most lovable person contest", det kommer upp en lista med 10 av mina vänner och nummer 1 skulle alltså vara den mest älskvärda? Nej, jag tror inte det. Ska jag vara ärlig skulle ingen av mina "top 10" komma in på "top 100" ens. En vän har tydligen "sent me a love note". Jaha? Ungefär: "Klicka här så får du reda på vem!", man klickar och en "Ta reda på vem som är kär i dig"- ruta kommer upp. Var det det jag skulle ta reda på? Nej! Någon säger "Jag förstår inte facebook. Kan du hjälpa mig Amanda?" Stolt förklarade jag hur det fungerade. Jag fattade ju. Men nu då? Vem kan förklara för mig?


Vill inte!

Men hallå! Vad är detta? Det snöar! Jag vill inte! Gillar snö, men isf ska det inte nudda mig eller stå i min väg eller vara mig allmänt besvärande. Jävla snö, det ska bli sommar nu!

Men morfar...

Jag, mamma och Ellie var på ett litet besök hos mormor och morfar innan idag. Vi satt där och det bjöds på prinskorvar. Efter att morfar varit ute med Totte (hunden) hoppade han direkt in i vår diskussion om gröna/gula bananer. Vi pratade om hurvida de skulle se ut; gula? Gröna? Gröngula? Gulgröna? Rätt vad det är vräker morfar ur sig;

Morfar - Det finns röda bananer också!

Alla tittar på honom...

Jag - Röda?
Morfar - Ja röda! (han ritar med fingarna på en tidning för att visa formen på "bananen".)
Jag - Nää morfar, det finns inga röda bananer.
Morfar - Jo! (nu ser han ut som om han sålt smöret och tappat pengarna). Men de är i plast alltså.

Tillslut gick det upp för oss att han pratade om ett "bananskydd", alltså som man lägger bananen i när man ska iväg så att den inte blir mosad.

En kort seknd senare sätter jag mig på golvet vid Totte för att försöka mata honom med hundmaten som låg precis brevid honom.

Morfar - Ge honom ingen mat, han bajsar så mycket då.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!

Investering

Vi renoverar i vardagsrummet. Äntligen ska det få se anständigt ut och jag ska inte längre behöva skämmas över de fula gula väggarna som numera blivit förvandlade till turkosblåa väggar med silvriga tapetfrondväggar med vita blommor på. Riktigt snyggt är det. Det är ju jag som valt det! Taket är dessutom vitt nu, inte smutsvitt utan "vitt-vitt". Nya bokyllor, svarta sådana, nya stolar, svarta sådana, ny garderob, en svart sådan och sen har vi ju förståss slängt ut en massa möbler också som jag ber till gud förblir utslängda för all framtid, för evigt. Tyvärr ska vi ha kvar vår fula matta och den är...ful...

Snake som man är bönade jag och bad till min mamma att hon skulle sjukanmälamig från skolan idag så att jag kunde erbjuda hjälp här hemma och bära in grejerna och ställa upp saker och ting i hyllorna o.s.v. Snake som min mamma är accepterade hon mitt generösa erbjudande sjukanmälde mig, så idag har jag varit hemma. När min mamma och syster var iväg och hämtade stolarna monterade jag ihop bordet, dammtorkade och lyssnade på skyhög musik som underlättade jobbet en aning. Sedan kom de hem och musiken skruvades på befallning ner så att man knappt hörde någonting. Allteftersom vi kom längre och längre fram blev det dags för slolsmonteringen. Jag tog mig an denna utmaning. Jag började lämpligen med stol nummer ett där jag genast stötte på bekymmer. När jag hade tre skruvar kvar insåg jag att något inte stod helt rätt till. De övriga skruvarna passade inte in i de hål som fanns kvar. Då upptäckte jag en liten, minimal skillnad mellan skruvarna som tydligen hade en jävligt stor betydelse;


                                                                     


Skillnaden mellan skruv 1 och skruv 2 är "längden" innan "huvudet" kommer. Jag såg ju inte att det fanns en skillnad mellan dessa och det stod inget om denna differens på beskrivningsbladet. Motherfuckers....jag fick skruva loss alla skruvar och börja om igen. Det tog mig ca 40 min att få färdigt min första stol. One down, seven to go... Yeah! För att spänna åt alla skruvar använde jag den sortens skruvmejsel som man får medskickad. Den är kort och jobbig att använda och när jag var klar med mina totalt åtta stolar var min händer röda som ketchup och jag hade riktigt ont. Nu, fem timmar senare har jag fortfarande ont i tummarna som säkert blivit blå till imorgon. Skitsamma, snyggt blev det iaf och jag förväntar mig en belöning av mamma, en finansiell belöning...

                                                                           


Oscarsgalan 2009

En ganska sen "up-date" av Oscarsgalan år 2009, men här är den iaf!

Bästa film - Slumdog Millionaire

Bästa regi
- Danny Boyle (Slumdog Millionaire)

Bästa manliga huvudroll
- Sean Penn (Milk)

Bästa kvinnliga huvudroll
- Kate Winslet (The Reader)

Bästa manliga biroll
- Heath Ledger (The Dark Knight)

Bästa kvinnliga biroll
- Penélope Cruz (Vicky Cristina Barcelona)

Bästa orginalmanus
- Milk (Dustin Lance Black)

Bästa manus efter förlaga
- Slumdog Millionaire (Simon Beaufoy)

Bästa animerade film
- WALL.E (Andrew Stanton)

Bästa utländska film
- Departures (japansk - Yojiro Takita

Bästa scengofrafi
- Benjamin Buttons otroliga liv (Donald Graham Burt, Victor J, Zolfo)

Bästa foto
- Slumdog Millionaire (Anthony Dod Mantle)

Bästa smink
- Benjamin Buttons otroliga liv - Greg Cannom

Bästa dokumentär
- Man on Wire

Bästa kostym
- The Duchess (Michael O'Connor)

Bästa animerade kortfilm
- La Masion En Petit Cubes (Kunio Kato)

Bästa dokumentärfilm
- Smile Pinki (Megan Mylan)

Bästa kortfilm
- Leksakslandet (Spielzeugland

Bästa klippning
  - Slumdog Millionaire (Chris Dickens)

Bästa musik
- Slumdog Millionaire (A. R. Rahman)

Bästa sång
- Jai Ho (Slumdog Millionaire - A. R. Rahman (musik), Gulzar (text))

Bästa ljudredigering
- The Dark Knight (Richard King)

Bästa ljudmix
- Slumdog Millionaire (Resul Pookutty, Richard Pryke, Ian Tapp

Bästa specialeffekter
- Benjamin Buttons otroliga liv (Erica Barba, Steven Preeg)

Resultat

Slumdog Millinaire 8/24 priser (10/111 nomineringar)

Benjamin Buttons otroliga liv 3/24 priser (13/111 nomineringar)

The Dark Knight 2/24 priser (8/111 nomineringar)

Milk 2/24 (8/111 nomineringar)

Jag har inte enbart räknat in själva filmen i mina enormt fina uträkningar utan också alla personer som jobbat med sin film och blivit prisbelönta/nominerade.



Kan inte låta bli att störa mig...

Tydligen har de inte samma utbud vad gäller varor på ICA Maxi i Stockholm som i Malmö fast de är samma kedja. De har inte heller samma priser på likadana varor...var är logiken...?...




ICA Maxi

Äckliga gubbar

Vad gör en gubbe till en äcklig gubbe?

Svar:

- Luktar svett/svett som försäkt döljas med en viss mängd parfym
- Har fettigt hår
- Är smällfet/trådsmal
- Har smutsiga kläder
- Har skit under naglarna
- Har 14 meter hår på öron, tår och näsa
- Petar sig i näsan offentligt
- Har gula tänder, mycket gula
- Behöver jag fortsätta?

Livet är läskigt

Jag var på väg till skolan imorse när mamma kallade in mig i vardagsrummet.

Mamma: Har du hört om den olyckan förra veckan där en kvinna i en postbil krockade med ett tåg och dog?
Jag: Nä, vadådå?
Mamma: Ja...det var din gamla teaterlärare.

"Gud vad hemskt!", tänkte jag. Det var dock väldigt länge sedan jag gick på teater, men ändå. Under den tiden var hon höggravid och försvann därför ett tag från våra teaterlektioner. Detta var för 4-5 år sedan, alltså är hennes dotter inte mer än 4-5 år gammal nu. Jag tycker innerligt synd om hennes unga dotter, och övriga anhöriga för den delen. Jag kunde verkligen inte smälta händelsen och ju mer jag tänkte på det, desto sjukare kändes det. Det var inte förrän på bussen till skolan jag insåg vad som verkligen hänt. Jag började nästan gråta men sansade mig genast. Livet ska absolut inte tas förgivet. Det är inte meningen.

"She's" the "man"

Igår så jag en transvestit i verkligehten för första gången i mitt liv. Det var en ganska underhållande syn och en enkannerligen spännande upplevelse. "Hon" var klädd i en röd rock med en röd kjol (till vaderna ungefär och såg ut som en vaxduk), hade svarta strumpbyxor och ett par störtfula skor med ungefär 4 cm klack. Hon hade en svart peruk med lugg men för övrigt långt hår och bar vinrött/lila läppstift. Hennes ögonbryn var ytterst smala och hennes sminkning skrek "DRAGSHOW!"

RSS 2.0