Ban Ki-moon, släng dig i väggen

Jag har kommit fram till en diplomatisk lösning på alla jordens hatiska problem (vanligen bestående av krig och andra onödigt våldsamma förteelser): utomjordingar

Om utomjordingar funnits hade planeten Tellus förenats och blivit som ett enda land, eller iaf som en kontinent. Vi hade förenats som ett slags förebyggande syfte då vi inte vetat vad utomjordingarna skulle ha i görningen och en eventuell attack hade som sagt, förenat jorden. Vi hade varit tvugna att samarbeta och Mars offensiv hade blivit som en avledande manöver för jordens interna problem.

Klyftigt va? Allt som nu behövs är lite utomjordingar...



Utomjording


Amandas världsomfattande funderingar

Ibland bara undrar man saker:

x Hur många åt chilli con carne till middag idag?
x Hur gammal är den äldsta facebook-användaren?
x Hur tänkte man när språket inte var uppfunnet än för flera och åter flera miljoner år sedan?
x Hur många runt om i världen heter Amanda Andersson och fyller 19 år just idag?
x Vad hade den som kom på programidén till "Dating in the dark" rökt på?
x Hur många apelsiner krävs för att tillverka 17 liter apelsinjuice?
x Vilken tidpunkt på dygnet är flest människor vakna samtidigt?

Okänd till Dr. Laura

På min religionslektion igår fick vi ett papper. Där stod förljande ordagrant:

Dr. Laura Schlessinger är en känd radiopratare i USA som ger råd till personer som ringer in till programmet. För en kort tid sedan svarade hon en av de som ringde med hänvisning till 3:e Mosebok 18:22, att homosexualitet är en vederstyggelse som inte under några omständigheter kan accepteras.

Här är en översättning av ett öppet brev till Dr. Laura skrivet av en amerikansk medborgare vars namn är okänt.

Kära Dr. Larua

Tack för att du gör så mycket för att lära upp folk vad gäller Guds bud. Jag har själv lärt mycket av dig och försöker dela med mig av dessa kunskaperna till så många jag kan. Om någon till exempel försöker försvara homosexualitet så påminner jag dem bara om 3:e Mosebok 18:22 där det klart och tydligt står att homosexualitet är en vederstyggelse så är den saken färdigdiskuterad. Men nu måste jag erkänna att jag behöver några råd kring hur jag skall följa några andra av Guds bud.

1) Varje gång jag bränner en oxe som offer vet jag att detta ger en doft som behagar Herren (3:e Mosebok 1:9). Problemet är att grannarna klagar.

2) Jag önskar sälja min dotter som slav (2:a Mosebok 21:7). Med dagens prisnivå, vad anser du vara ett rimligt pris?

3) I 3:e Mosebok 24:44 står det klart och tydligt att jag får äga både manliga och kvinnliga slavar så länge de är köpta från ett grannland. En vän till mig hävdar att detta bara gäller mexicanare och inte kanadensare. Här behöver jag hjälp. Får jag äga kanadensare?

4) Jag har en granne som insisterar på att han skall arbeta på sabbaten. 2:a Mosebok 32:2 är helt på det klara med att han måste dräpas. Är jag moraliskt ansvarig för att göra detta själv?

5) En av mina vänner menar att även om det är en vederstyggelse att äta skaldjur (3:e Mosebok 11:10), så är homusexualitet värre. Jag håller inte med. Vem har rätt?

6) I 3:e Mosebok 21:20 står det i klartext att jag inte får närma mig Guds altare om jag ser dåligt. Jag måste erkänna att jag lider av viss närsynthet och använder glasögon. Måste synen vara perfekt eller kan vi acceptera ett visst svängrum i denna fråga?

7) De flesta av mina bekanta går till frisören. De klipper håret på sidorna och rakar skäggen i kanterna. Detta är tydligen en synd enligt 3:e Mosebok 19:27. Hur bör de straffas?

8) Jag har läst i 3:e Mosebok 11:7-8 att jag inte skall röra vid några rester av en död gris eftersom det gör mig oren. Kan jag fortsätta spela amerikansk fotboll om jag använder handskar?

9) Min morbror har en gård. Han syndar mot 3:e Mosebok 19:19 eftersom han planterar olika grödor på samma jord. Hans fru är inte bättre eftersom hon går klädd i kläder som är gjorde av olika tygmaterial (vanligen en blandning mellan bomull och polyester). Han har också den fula ovanan att svära mycket. Är det verkligen helt nödvändigt att vi samlar HELA byn bara för att stena dem (3:e Mosebok 24:10-16)? Är det inte lika lätt att bränna dem till döds på ett familjebål som vi brukar göra med människor som ligger med sina släktingar (3:e Mosebok 20:14)?

Jag vet att du gått på djupet med denna typ av problemställningar. Så jag är helt säker på att du kan hjälpa mig. Tack för att du ständigt påminner oss om att Guds ord är evigt och oföränderligt. Med vänliga hälsningar från en trofast lärjunge och tillbedjande fan.


Jag är inte helt säker på vad min lärare försöker säga genom att ge mig och mina övriga klasskamrater detta brev men nog finns där väl en genuin förklaring?


Ja, juste. En riktig miss...

Fråga mig inte varför "Ja, juste. En riktig komiker... Hmmm" publicerades i Comic Sans och jag hatar Comic Sans för den delen.

Ja, juste. En riktig komiker... hmmm

Här kommer några "roliga historiar" som ärligt talat suger så mycket att jag blir sur på hela
konceptet.

Trillingarna skulle börja skolan och läraren frågade efter deras namn.
- Kristianopel, sa den första.
- Konstantinopel, sa den andre.
- Andrianopel, sa den tredje.
- Vad är det här för skoj? sa läraren. Vad heter ni i efternamn?
- Men det sa vi ju, sa den förste. Opel...

- Pappa, i dag sa magistern att somliga djur får en ny päls varje år.
- Tyst pojke, inte ett ord om det till mamma!

- Johansson är vår bästa försäljare, berättade direktören stolt.
Han lyckades sälja en mjölkmaskin till en bonde som bara har en enda ko.
Och inte nog med det - som handpenning fick han kon!

- Fröken det ligger en död fluga i min soppa! Vad ska det betyda?
- Fråga inte mej. Jag är servitris, inte spåkärring!

Emma sa till sin kompis:
- Igår fick jag ett anonymt brev.
- Jaha, vad kul. Från vem då?

En liten pojke på gatan gråter högljutt. En äldre dam går förbi.
- Varför gråter du så förfärligt, lille vän?
- Pappa har dränkt mina kattungar!
- Nej men så förfärligt...
- Ja, och han hade lovat att jag skulle få göra det!

Sen finns det guldkorn:

Lilla Karin:
- Vet du varför elefanten målar sina tånaglar röda?
Lilla Johanna:
- Nä.
-Jo, för att han inte ska synas i körsbärsträdet.
- Men jag har aldrig sett nån elefant i ett körsbärsträd.
- Nä, där ser du så effektiv målningen är!

Två bajskorvar spelade fotboll då kom diaree och frågade om han fick va
med då sa den ena bajskoven - Nej det här är bara för hårdingar...

Det var två sandkorn som gick i en öken. Plötsligt sa den ena:
- Nånting säger mej att någon förföljer oss..!
 


Nej tack!

Följande skulle jag inte vilja träffa:


















Life's a bitch...

Syftet med detta inlägg är att få dig som läsare att sympatisera mig.

Ett mycket stort och ytterst monotont arbete skulle lämnas in idag. Amanda Tidsoptimist Andersson trodde att detta arbete skulle kunna skrivas på en dag...fel... Igår fick jag alltså sitta uppe för att skriva klart arbetet så sent att igår blev idag, dvs sent/tidigt och för att vara specifik 05.00. Somna gjorde jag inte förrän runt 05.30 då jag under dessa minuters väntan hunnit uppleva ljudet av min brevlåda som slogs igen. Nu hade Sydsvenskan kommit.

Jag vaknade av att min underbara hemtelefon ringde (se vad jag tycker om den i ett tidigare inlägg). Jag ignorerade detta samtal och försökte somna om. När jag precis lyckats med detta ringer den jäveln igen och jag tvingas genomgå samma process. När telefonen tillslut ringt ca 6 gånger blev jag så arg att jag bad till någon som inte ens existerar att telefon-helvetet skulle dö. Ännu en gång somnade jag om men blev väckt av ett samtal. I min trötta förvirring fick jag för mig att detta samtal var min väckarklocka. Jag slängde mig över klockan och stängde av den. Jag gick upp, gjorde mig i ordning och tittade på klockan för att se hur jag låg till i min tidsplanering. Klockan visade 08.30. Jag ville dö. Jag hade satt klockan på 11.30, jag började trots allt inte förrän 12.50 = jag hade sovit i tre timmar och vaknat tre timmar för tidigt.

...and then you die.

RSS 2.0