Jul fortfarande? - njaaaa

Igår städade jag. Jag brukar iofs städa ganska ofta, men igår var det storstädning som gällde. Dammsugning, dammtorkning, byta sängkläder och plocka undan saker och vattna blommorna. När jag kom till fönstret såg jag min julbelysning. Jag har tre ljusstakar och en gran. Dessutom ligger det en massa minipaket under granen. Jag tänkte då "Ska jag plocka ner det?". Jag stod där med trasan i hand och kunde inte bestämma mig. Jag menar...det var ju inte som om jag var tvungen att välja om min mamma eller pappa skulle dö liksom, men nej vad svårt det ska vara att välja. Det hela slutade iaf med att belysningen förblev kvar. Jag tycker att julen är riktigt mysig. Kanske jag tar ner skitet efter detta årets jul, jag hade ju trots allt min förra ljusstake uppe i tre år i rad.


Fint

En del av belysningen och mina minipaket

Grattis Lare!

Idag, den 25 februari fyller Lare Kontridze 18 år. Grattis till dig (har dock redan sagt det typ 70 gånger idag). Hoppas att du får en jättetrevlig kväll och tar hand om dina fina presenter så ses vi på lördag när vi äter din skoprinsesstårta :D



Fettisdagen!

Antingen älskar man semlor, eller så hatar man dem. Personligen tycker jag inte om dem över huvud taget. Grädde är I-N-T-E min grej. Brukar må illa efter att jag ätit det vita fluffet. "Bullen" i sig är väl hyfsat god, men nej till semlor/fastlagsbuller (totalt olika ord?). Det känns lite "overkill" att benämna en hel dag för "Fettisdagen" efter en bakelse. Iofs har ju kanelbullen sin dag och våfflan lika så men på ett sätt känns det ändå som om semlan är onödig och förmodligen beror det på att jag inte är särsklit förtjust i den. Uff!




Nej!

ÖhRrene^

Har du provat säga "örn" med stockholmsk dialekt?

DUBBELMORAL!

Jag har funderat och funderat och funderat över detta om och om och om igen. Skvallertidningar/skönhetstidningar/månadstidningar... dessa tidningar är en kvinnas största hot. De säger till dig att du ska tro på dig själv, vara precis som du är, stå på dig, inte stå ivägen för dig själv, att du är perfect precis som du är o.s.v. När du sedan vänder på bladet står det på flera sidor i rad detaljerade beskrivningar hur du ska gå ner i vikt, vilken bantningsmetod som är bäst för just dig, hur du får kändiskroppen, hur du får bort dina rynkor och andra tips som praktiskt taget säger emot allt som stått på föregående sida. Dubbelmoral på alla nivåer!
Det är inte alls meningen att du ska tro på dig själv, eller är det? Blir skönhetsproducenterna rikare för att du inte gör det? Såklart, du betalar ju för diverse krämer, tidningar (som ger dig dessa fabulösa tips), bantningsmedel o.s.v. Du köper produkterna som tidningen tipsar om och du köper tidningen för att ta reda på hur du ska gå till väga. Vem är det då som bestämmer om du har rätt att tycka om dig själv eller om du måste ändra på dig för att nå idealet "Så här ska du se ut"? Jaa...det är iaf inte upp till en tidning att besätmma...





"SUPERDIETEN, som faktiskt funkar"

Min lärare kallas för Gargamel

Har du någon gång hört något roligt, fyndight eller helt enkelt något otroligt smart som du sedan själv bestämt dig för att börja säga? Det har du säkert, ljug inte. Jag har iaf. Det har hänt många gånger att jag tänkt "Fan vad kul! Det ska jag ta upp i min blogg!" och sedan glömt vad det var jag skulle skriva om. Jag sitter med händerna vilandes på tangenterna och funderar och funderar "Vad var det nu jag skulle berätta om..." Ja, tom detta inlägget har vairt en sådan sak; "Detta ska jag skriva om." med den ända skillnaden att jag kom ihåg vad det var.





(Min kompis och jag kallar vår lärare för Gargamel av den simpla anledning att han varit
ond nog att lägge en redovisning måndagen efter lovet. Fyndigt värre.)
 

Jennifers handstil


Här är den utlovade bilden på Jennifers "vackra" handstil.



Mindre fin

Ups and downs

Jag, mamma, Ellie och Becca begav oss till Damnark av tre anledningar:


1. Följa med som moraliskt stöd när min syster skulle på jobbintervju
2. Shoppa och titta på saker
3. Fika på La Glace

1. Följa med som moraliskt stöd när min syster skulle på jobbintervju

Hon sa att hon skulle på intevju klockan 14.30 då hon skulle söka till danska skivlagret. Stället skulle ligga brevid "Indiska" så dit gick vi, men när vi stod utanför fick vi oss en chock. Det var inget skivlager där. Det var en skinnaffär där de (som namnet antyder) sålde skinnsaker. Jackor, väskor, västar o.s.v.

Det var ju inte riktigt vad hon hade väntat sig. Då kom vi alltså till en stor fråga... VAD fick henne att TRO att DET skulle vara skivlagret? Hennes svar blev;

"Men på internet hadde texten samma typsnitt som skivlagret. Det såg exakt likadant ut!"

Good job honey! Gick snarare åt helvete. Jag skrattade mig till tårar. Det var iaf ingen glad överaskning. Där vill hon INTE jobba. Good job, good job...

2. Shoppa och titta på saker

Danmarks kläder och affärer är allmänt snyggare, coolare, annorlundare o.s.v. än sveriges, därför är shopping både roligt och en nödvändighet! Danskarna vet verkligen vad stil är (med få undantag). Vi gick runt överallt och fann både vad vi behövde och vad vi ville ha.

3. Fika på La Glace

Detta kafé är danmarks mest eftertraktade och  säkert det minsta också (till ytan iaf). Medans Ellie var på sin lilla intervju skulle jag, mamma och Becca slå oss ner på La Glace.

Där var ju inte särskilt många lediga platser. Inga för att vara specifik. Vi väntade en liten stund men gick sedan ut igen eftersom att pensionärskärringarna som inte har något annat att göra mitt under dagen än att beslagta hela stället och fika från öppning till stängning vägrade bli klara. Vi gick till ett annat ställe en stund men av diverser anledningar gick jag och Becca tillbaka till La Glace medans mamma stod utanför och pratade med Ellie vars intervju tydligen blev framflyttad en halvtimme.

Vi stod mitt i trängseln, otroligt mycket ivägen och försökte paxa platser. Dock inte så lätt när man skulle ha fyra stycken! Ett bord med sex stolar blev plötsligt ledigt (efter ca 15 mins väntan). Vi sprang nästan fram till det men fyra pensionärskärringar stal dem mitt framför våra ögon! De tittade på oss och log. Jag ångrar fortfarande att jag inte tog ett av deras paraply och gav dem en fet smäll i bakhuvudet. De hade precis kommit in och hann ändå ta våra platser och de visste dessutom att vi krigade för att få tag i bordet. Efter ytterligare 10 min fick vi tag på ett minbord som fick duga.

"Ni får ju för fan vara medom ni ska ha ett bord", var mammas kommetar när vi berättade för henne om vår traumatiska upplevelse.

Jamen förlåt oss då!

Superremen





This is the Superman we all have been waiting for.
He with his enormous power will save us all.
The threat to destroy the world from the mad doctor who wants to take over the world
will not succeed, thanks to Superman.
I will not reveal Superman's secret identity, but he is called Remen

RSS 2.0