Mitt namn är Övernaturlig och jag klarar vadsomhelst

Jag undrar verkligen vilka filmer som är rakt igenom realistiska. Även en film som är menad att vara verklig innehåller väl iaf någon enstaka händelse som inte är riktigt trolig. Det kan vara så att en människa hoppar ovanligt långt eller att ett helt hus med människor inuti rasar och exploderar och de överlever alla med något enstaka skrubbsår. Jo men visst. Andra hade fått amputera både ben och armar men kul för er!

Sultanen

Ordet "sultan" betyder styrka eller auktoritet. Det är en muslimsk härskartitel. Den förste härskare som bar denna titel var den afganske sultanen Mahmud av Gazna 998-1030 i östra Afganistan. Titeln har för övrigt också använts i bl.a Osmanska riket, Indien, Egypten, Marocko och Skåne.




Dagens sultan-kändis är Sultanen från disneyfilmen Aladdin. Söt är han!




Tack kära förfäder

Tänk sån tur vi har som lever under den modernare tiden. Vi behöver inte uppfinna en massa nödvändigheter för de finns redan. Istället uppfinner vi saker som underlättar vardagen - inget livsavgörande.

Under den utvecklingsstörda tiden var förmodligen dåtidens människors nya uppfinningar bara saker som underlättade deras vardag men dessa uppfinningar har snabbt utvecklats till nödvändigheter som vi idag hade "dött" utan. Vilket efterblivet samhälle vi hade levt i om vi fortfarande körde på old school. Allt hade tagit jävligt lång tid, man hade sett ut som om man var 35 vid 10-årsålder och fetman hade varit ett sällsynt fenomen.

Många skulle förmodligen säga att den bästa uppfinningen någonsin skulle vara hjulet (fjortisarna hade sagt mobilen, intelligentnivå?). Själv säger jag att språket är den bästa uppfinningen, om man skulle kalla det för en uppfinning.

Jag kan i ärlighetens namn inte komma på en enda sak som vi i nuläget skulle kunna ha en enormt stor nytta av (så som datorn). Jag skulle kunna säga att extremt avgörande uppfinningar aldrig kommer att skapas men jag tänker inte begå samma misstag som Charles H Duell.


- Allt som kan uppfinnas har redan uppfunnits
* Charles H Duell, kommisarie, USA:s patentkontor 1899

Det intelligenta huset

Det intelligenta huset är ingen myt. Det finns nästan bisarra uppfinningar som är rent ut sagt onödiga. Dock är de jävligt coola! Ett smakprov på vad det intelligenta huset har att erbjuda:

Det sägs att köket är husets hjärta. Vad vore ett kök utan en kyl? Nej, inte så roligt va. Det intelligenta husets kyl har uppkoppling till internet. Med hjälp av en särskild monitor och display kan man sköta allt från inköp till bokning av en spa-weekend. Man kan också med en enkel knapptryckning se om mjölken gått ut eller hur många korvar som finns till lunch osv. Informationen skickas till din mobil. Kylen som presenterades först år 2000 fick ett ganska kyligt svar och kanske beror detta på priset. Kylskåpet får du för den nätta summan av 100 000 kr, minst. För prylgalna rikingar är denna uppfinning ett måste.



En onödig lyx minst sagt



Melokassfestivalen

Melodifestivalen... Vem tittar på melodifestivalen för att det är bra och roligt? Jag har fått intrycket av att alla som tittar på programmet nu för tiden sitter i små mysiga grupper och "tittar" på det, dvs har det igång medans de pratar om allt mellan himmel och jord. Faktum är att melodifestivalen helt spårat ur. Ta gårdagens melodifestival som exempel. Kom igen, vad fan var det? Timoteij, en tjejgrupp på fyra medlemmar, spelar sina små pittoreska instrument till en sång som vara skriven till retarderade 7-åringar som inte ens uppskattar låten. Att tvinga fram låtar blir med andra ord inget bra resultat. Jag minns inte sist jag uppskattade programmet och verkligen ville se det. Numera får mina vänner mest höra negativa, djupa och gnälliga suckar från mig. Synd för er, vänj er!


Med Peter Pan som förebild

Meningarna är delade. En del säger att man ska njuta av sin barndom, en del säger att livet börjar efter 40 och en del påstår att man levt halva sitt liv när man är 50 (bra jobbat isf!).

Men vem är dem? De som säger att barndomen ska tas till vara på är misslyckade medelålders? De som säger att livet börjar efter 40 har precis fyllt 40 och vill inte erkänna att dagarna till domedagen numrerade? De som säger att man levt halva sitt liv vid 50 är drömmare?

Mitt tankesätt är läskigt. Jag är 18 år, fyller 19 i år och känner redan att det räcker. Jag känner mig nästan gammal vilket är bisarrt! Jag vill inte bli äldre. Jag vill stanna där jag är nu. Nöjd med tillvaron med andra ord. Inga bekymmer, inga räkningar att betala bara sitta i en motorbåt och låta motorn göra jobbet medans man njuter av utsikten.




Bara lite älvguldstoft


Duktigt att de får oss att titta på saker vi inte bryr oss om

Jag kommer i detta inlägg låta som en gammal tant på 90-år som inte tittar på något annat än "Antikrundan" och "Rapport" (precis som om SVT skulle vara det enda alternativet).

En sak jag funderat över ett tag är hur människor som är inblandade i respektive produktion lyckas få fram vissa reality-program-idéer. Programmen kan numera (med andra ord) handla om precis vadsomhelst och har endå många tittare trots sin urusla idé:

Ta "Paradise hotel" tex. Enkelt koncept. De "låser in" ett gäng skandal-potentiella ungdomar (ta Jackie Ferm, 19 som exempel), ger dem sprit och sjuka uppdrag och hoppas på att deltagarna sköter resten. Jag ska inte spela ängel, även om jag ärligt talat tycker att programmet är s-k-i-t kan jag inte låta bli att titta.

Ett annat exempel är "Mannen som talar med hundar". WUHU! Roligt att titta på! Jag kan berätta hur samtliga avsnitt ser ut: Arg hund - duktig hund-tämjare - glad hund - glada ägare. Alltså ganska förutsägbart. Detta program är inte okej.

"Top Model". En grupp (där ärligt talat inte alla är särskilt snygga) wanna-be-modeller kämpar för sitt liv för att få sina drömmar uppfyllda - bli Americas Next Top Model. Vecka efter vecka åker de ut en och en. Varför är det så jävla roligt? Det bara är det.

Andra sjuka program-idéer som funkar: "Hell's kitchen" (kul att titta på när människor förnedras eller hur? Ja, faktiskt), "Grannfejden" (kul att stockholmarna och andra skånemobbare får ännu en anledning att dra alla så fult skånsktalande individer över en kam? Inte särskilt), "Hogans knows best" (kul att se hur den legendariske wrestlern Hulk Hogan och hans familj lever sitt orimliga liv? Tror inte det). Det finns naturligtvis fler sjuka programidéer så använd din fantasi och fundera över vad det egentligen är du tittar på (särskilt om det är ett program på MTV!!!)

Alla klagar på programmen men tycks endå ha någolunda koll på dem. Lura inte dig själv, du är en av dem.

Äta ute fast hemma

Jag borde tydligen läsa Expressen betydligt mer...

En ägare till en restaurang i Indonesien har kommet på ett otroligt häftigt koncept. Meningen är att deras gäster ska känna sig som hemma. Restaurangen är därför inredd som en lägenhet där besökarna kan välja att sitta i bl.a köket, vardagsrummet och till och med badrummet som enligt videoklippslänken nedan är det mest eftertraktade delen. Idéen tycker jag är fantastisk och om eller när jag åker till Indonesien ska jag utan tvekan besöka "The Apartment".

http://www.expressen.tv/Res/1.1876726/har-ater-du-i-badrummet


TEST: Hur tysk är du?

Besökte för en gångs skull Expressens hemsida. Efter att ha scrollat ner en liten bit såg jag en bild på den "fantastiska" artisten Günter med rubriken: TEST: Hur tysk är du?

Ärligt talat. Vem vill genomgå det testet? Slösa sin tid på något man faktikst vet bäst själv. Här är iaf en länk till hemsidan: http://www.expressen.se/1.1765646

Bara för att (!), gjorde jag testet och detta var mitt resultat: 7/10 rätt. Betyder det att jag inte är tysk eller att jag är oallmänbildad? Vad tror du?

Förvånande 17999 personer har gjort detta test. Vaaarför?

Det fanns en del sjuka frågor men värst var nog "Färgerna i tyska flaggan är:" alternativen var:


a: svart, röd, guld
b: svart, vit, gul
c: svart och gul

Varför guld? Den som skapat testet är tydligen en nationalistisk tysk som har tråkigt...

 


Varför göra det så svårt?

Hade åter igen svårt att sova inatt. Kom igen! skärpning! Något jag då kom att tänka på var vårt räknesystem. För okunniga invalider:

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, elva, tolv, 13, fjorton, 15, 16, 17, arton, 19.

Varför heter det elva, tolv, fjorton och arton? Det är egentligen så sjukt onödigt. Varför heter det inte etton, tvåtton, fyrtton och åtton för det heter ju tretton? Det låter helknasigt men ju längre jag tänker på det desto mer logiskt är det! Förutom den första bokstaven i elva, tolv och fjorton (inte ens någon i arton) finns det inget som kopplar orden till varken ett, två, fyra eller åtta. Det heter tjugo, tjugoett, tjugotvå, tjugotre osv, varför gäller inte samma mellan 10-20? Finns inget logiskt alls i detta!

Men somna för fan

Jag kunde verkligen inte sova inatt. Var det för att jag var nervös inför provet jag hade idag? Nej, jag blir aldrig nervös av prov. Var det för att jag verkligen ville sova? Ja, det var det! Ju mer man tänker på att man måste sova för att man ska upp tidigt och behöver all styrka man kan få, desto svårare bli det för en att verkligen somna. 

Uppskattningsvis låg jag i min säng i två timmar och gjorde inget annat än tänkte.  Jag tänkte på konstiga saker så som: att mjölk vars bäst-före-datum gick ut för 2-3 dagar sedan är den godaste mjölken, att särskrivning verkar vara obligatorsikt för fjortisbloggare. Varför har jag en policy om att skjuta upp allting så att jag tillslut blir sjukt stressad? Blir man verkligen smartare längre fram under dagen om man äter frukost? Jag tänkte tillochmed på att jag tänkte på konstiga saker.

Majoriteten av mina bästa idéer har jag nog fått när jag legat i min säng och försökt sova. Varför tänker man så mycket då? Jag har en liten teori: det är för att man inte kan sova och man har inget annat för sig. Om man skulle fråga någon "Vad tänker du på?" och människan hade svarat "Ingenting." då vet du att det är lögn. Hur skulle det gå till att man inte tänker på något? Då lever man ju inte, eller vad vet jag, man kanske tänker som död också (har inga bevis).

Super size me

Jag, min syster och min pappa tittade på "Super size me" igår. En tanke som slog mig var "Fan vad skräpmatsindustrin får ta emot mycket skit!" Japp, så är det. Men hur är det med fettona som klagar då? Det finns något som kallas självbehärskning, s-j-ä-l-v-b-e-h-ä-r-s-k-n-i-n-g. Skräpmaten innehåller en ofantligt kolossala och omåttligt gigantiska mängder kalorier men vem har tvingat dem att äte skiten? Sluta äta skräp istället för att klaga. "Lättare sagt än gjort" huh? Det är möjligt, men det är fortfarande upp till ätaren. Allt annat är bullshit. Snart kommer väl McDonalds att bli stämda för att de bidragit till att en liten snorunge i Texas blivit mobbad pga sin vikt. Vad vet jag, kanske redan har hänt. Skulle inte förvåna mig iaf...



Pappa läser min blogg i pausen


Eskimåer är troupers

Nu orkar jag inte mer! Är så fruktansvärt trött på detta väder som totalt förstör ens helg-drömmar. Det är bara att sitta inne och vänta tills vädret bestämmer sig för att för en gångs skull vara på min sida. Snart tar jag studenten, då ska det fan vara 25+ och sol!

Inatt drömde jag att det var 90 grader utomhus och att alla människor i Sverige var tvugna att stanna inomhus (otur för vissa). Dagen efter det skulle all snö vara borta och samhället skulle återgå till vad det en gång var - fungerande. Wuhu, jippi! När jag vaknade var jag jätteglad. Min dröm kändes så jävla äkta! Jag steg upp ut min säng och tittade ut genom fönstret... NEEEEEJ!!!

Här är så mycket snö att saker och ting börjar försvinna. Året var 2005 och efter mångt om mycket tjat fick jag min vilja igenom och min pappa gick med på att bygga en pool. Sagt och gjort.

Såhär ser poolen ut på sommaren:





I dagsläget ser poolen ut såhär:




Ser du poolen? Jävla skitväder!!!



RSS 2.0