Björn Fucking Gustafsson!

Vad händer ikväll, vad händer ikväll, vad händer ikväll?! :D Jo, jag ska se Björn Gustafsson med min mamma och kompis och 75% av hennes familj på Slagthuset! Yeah!






Smickrande bild huh?




Ja, jo, ska du göra till helgen då?

Du har säkert, precis som jag, varit med om ett msnsamtal, där du ensam varit tvungen att driva konversationen. Jag spyr på det! Det är som att prata med sig själv, eller en tapet.

Exempel:

Jag - Tja, läget?
Dagobert - Bra, sj?
Jag- Jodå, det är jättebra, fick 15.000 kr idag!
Dagobert - Okej
Jag- Ajja, gör du då?
Dagobert - Spelar cs, sj?
Jag - Jag skriver lite i bloggen och räknar antalet nyanser i mitt rum.
Dagobert - Ok (en eventuell gubbe)
Jag - Vad ska du göra i helgen då?
Dagobert - Fiska, sj?
Jag - Jag ska väl kanske festa lite och spela match.

Faaan vad tråkig Dagobert är! Han kör med korta svar (utan att vara sur/arg) och skriver inget jag kan spinna videra på. "Sj" är en tragisk stavning för "själv" som alla kör med hela tiden. Det funkar i början av en konversation, men när man pratar med vissa och redan pratat om: hur man mår, vad man gör, vad man ska göra i helgen och vad man har gjort/ska göra idag, så dör samtalsämnet och därmed samtalet. Man kan ju inte skriva "Du, jag ska dra nu, säz haaaj." heller och sedan inte logga ut. Då börjar man köra med smileys tills det inte går längre. Ibland när man börjat skicka smileys till varandra början man se vem som har flest smileys och vem som har den bästa (konstiga smileys som rör sig och oftast är snuskiga). När du kommit till detta stadiet vet du att din konversation snart är över




Tranna make a conversation..try..try...

Danmark !

Idag var jag med Josse i Danmark. Vi shoppade, fikade och tittade på pojkar. Det var riktigt mysigt faktiskt! Vi blev efter ett tag väldigt hungriga och bestämde oss för att slå oss ner någonstans och äta. Lättare sagt än gjort. Det kändes som om vi sprang runt i halva Danmark för att hitta ett litet fik. Nej, det blev ett fik på Illum där de anställda bar mössor (why?).

På tåget på vägen hem såg jag en mamma springa med sina tre barn och några andra vuxna. De hade en underbar konversation!:

Mamman: Kalle, Kalle, hänger du med? Kalle!
Dottern~6 år till mamman: Du bryr dig ju bara om Karl, inte om mig!

En annan underbar konversation skedde mellan en riiktig brat~19 år och någon i hans telefon:

Killen (med en lätt stockholmsk dialekt): Assa jag är så jäävla förkyld. (tystnad). Kallar du mig hypokondriker höhö. Öh nääe! Så du ska inom Apoteket dårrå? Mm bra. Haha, aaa. Men kan inte du köpa lite Alvedon till migrrå? Eller nej, nässpray, nässpray, nässpray, aa nässpray...

Som jag skrattade! Det lät rikgt roligt.






Otrivin nässpray!




Cruella De Ville

Det var inte alls länge sedan jag förstod mig på hennes namn. Låt mig förklara för er korkade där ute:

Cruella: Cruel=Elak (vilket hon är) + "la" för att göra det hela till ett namn och ett kvinnligt dessutom!
De Ville: De Ville=Devil=Djävul (vilket hon är)
 
Hon är alltså en Elak Djävul - Cruella Devil.


En annan sak jag har tänkt på är Cruella De Ville's relation till Anita. I den tecknade versionen av Disneys Klassiker är Cruella De Ville Anitas skolkamrat.

Roger: "Åh, det är Cruella, din kära gamla skolkamrat. Cruella De Ville..." 

Dock är Cruella De Ville Anitas chef i den riktiga filmen. Detta stör mig jävligt mycket. Vad är hon? Är hon skolkamraten eller chefen? Jag ser henne som Anitas chef...men vad är hon? Äsch, jag tycker iaf att hon är störtskön!



Cruella De Ville, Cruella De Ville.
Den ladyn är iskall det känner vi till. En elak dam med hjärta som står still.
Cruella, Cruella...är giftig som en spindel när hon vill. Se upp för Cruella De Ville.

Javisst Cruella är en riktig häxa. Med ondskan som sin trognaste kamrat.
Och om hon nån gång ler, i hennes blick du ser avundsjuka elakhet och hat.
Ett monster i päls. Hon utstrålar skräck. Ett odjur på rymmen, så farlig och fräck.
Och vedervärdig så det räcker till.
Cruella, Cruella De Ville.

Nörd

Vad är en nörd? När jag slog "Nörd" på Wikipedia kom detta upp: Nörd kommer från engelskans slangord nerd och är en stereotypisk, oftast lätt negativ benämning på en person som har ett fixerat intresse eller intresseområde.

Detta betyder att de flesta är ganska nördiga. Alla är ju liksom mer eller mindre jävligt intresserade av något. Dock anses man bara vara nördig om man är mer än lovligt intresserad av vissa skolämnen och datorer. Nördar ses som finniga men för stora glasögon, byxorna ända upp i armhålorna och nördar umgås bara med nördar. Nördar har också särskilda namn så som: Albert, Olof, Hans, Dagobert, Åke, Nills (behöver jag fortsätta? Du fattar vad jag menar)...dagens samhälle...






Dagobert!





Matchen

Den sjukaste match jag någonsin spelat, spelades igår. Resultat:

4 utvisningar (alla till motståndarnas fördel), 1 straff (när det var 6 sek kvar), starka intriger med dömande publik och 9-3 till oss!

Det sitter i håret!

Nu, inom loppet av två dagar har jag varit med om att folk missuppfattat någon annans kön.

Dag 1. Jag var på ett specialidrottsmöte där en av tjejerna såg ut och pratade som en kille. Några idioter i rummet började skrika ut i rummet och fråga om hon var en tjej eller en kille. Jävligt elakt!

Dag 2. Min dansklärarinna har med sig sin son (som har väldigt, vääldigt långt blont hår) till lektionen. Sonen berättade tre historier och vi skulle sedan säga om vi trodde att de var sanna eller falska, men först skulle de återberättas. En kille i min klass fick då detta uppdrag. Under hela berättelsens gång sa killen "hon" till vår lärares son. Detta var ju givetvis inte meningen, men stackars pojke som bara var 10 år gammal. Han såg som tur var inte ut att bli särskilt ledsen. För att bara vara 10 år betedde han sig riktigt moget faktiskt. Bl.a dricker han kaffe (F.Y.I), vilket idag anses mycket vuxet. Gullig var han!

Oftast när man tvekar om vilket kön någon har, beror det på håret! Är det långt och han/hon ser förhållandevis neutral ut i ansiktet så tror man att det är en tjej och på andra hållet (kort hår + neutral = kille). Min slutsats är alltså dragen...det skitter i håret!





Varit i ett eluttag?

Den bästa människan

För ett ganska bra tag sedan såg jag på "Vakna med The Voice" där de hade en konversation om "rosa bandet". Jacob sa att man ansågs vara en god människa om man köpte en "rosa bandet" brosch. Jag kan inte annat än att hålla med. Man anses vara en god människa om man stödjer bröstcancerfonden eller köper en Majblomma. Köper man en Majblomma (som alltid går isönder) så använder man den, även om man inte tycker att den är fin. Gör man det för att visa att man är den där fina människan som verkligen bryr sig? Jag menar, pengarna går ändå dit dom ska och då behöver man inte går runt med den där fula blomman, eller med broschen som verkligen skär sig mot allt annat man har på sig den dagen. Varför ha på sig något man inte tycker är snyggt, bara för att visa vilken "god människa" man är? Det betyder snarare att man köper skitet bara för att folk ska tycka bra om en. Vilket hyckleri!

Sedan finns det ju dem som verkligen tycker att märkena är snygga. Själv tycker jag att rosa bandet kan vara snyggt, men hur fint är det med en pappersblomma i olika färger? Jag stödjer absolut all form av välgörenhet, men vad fan...sluta skryt!

För mycket fritid?

Jag pratade med min f.d. klasskamrat Dimitri på msn. Detta var vad den filosofiska jävlen kom fram till:

- DimmE la siena! säger:

tex det du skrev -- gör och för. för bliv röf baklänges och det är inget fint ord ... sen gör blir rög baklänges och det låter för jävligt för det låter som att en sån skånsk bonde säger till mig "dimitri, gå ut i rööög med dig"

- DimmE la siena! säger:

ser du .. alal ö-ord har ett samband.

Har inte skrattat så mycket på länge. Sjukt jävla roligt!


Robert The Robber

Efter att ha läst en novell på engelskan blev vi indelade i grupper för att diskutera den. Novellen var helt jävla skumm. Den handlade om en man som jobbade i en tobaksaffär och plötsligt en dag kom en snattare in ibutiken som hette Robert. När vi diskuterade novellen sa jag plötsligt  "Robert The Robber" (jävligt torrt, vet) och vi började skratta helt jävla hejdlöst!

När vår lärare sedan skulle få oss att diskutera novellen alla tillsammans delade hon muntligt ut frågor till grupperna på måfå. Hon ställde en fråga där "Robert The Robber" passade in. Monika i min klass började svara på frågan och sa sedan "Robert the Robber" med tillgjord röst. Det blev knäpptyst. Ingen sa ett ljud. Vi hade förväntat oss att alla skulle skratta men när ingen gjorde det började vi skratta själv istället. Mitt i allting började Monikas mage kurra något hysteriskt och då skrattade vi ännu mer. Jag kunde verkligen inte andas!

Läraren: Amända, something you would lika to share?
Vi: Det var ju det vi gjorde men det var ju ingen som tyckte att det var kul!

Asgarv!


Utseendet är inte allt

Min underbara blogg har fått ett nytt utseende! Äntligen, tråkig som den började bli! Som någon vis människa en gång sa:

"Utseendet är inte allt"

Med detta med detta menar jag att innehållet nästan är viktigare. Vilken tur att min blogg både är bra och snygg då ;)

Tack till Ellie som hjälpt mig med layouten!

Simpel busslektion

Det finns vissa orskrivna regler och händelser vad gäller bussresor. Känner du igen dem?

x När du väntar på bussen får du inte stå en främling närmre än 2 meter.
x Ha pengar/busskort framme och var redo, annars blir busschaufförerna (som jobbat på tok för länge) galna.
x Alla kommer titta på dig när du klivit på. Du kanske trillar omkring och då är du otroligt roande!
x Sätt dig alltid på ett tomt säte om det finns ett.
x Om du vill sitta ensam sätt 1. dig ytters eller 2. dig innerst men väskan tar den andra plats en.
x En hel hop människor kliver på. Några av dem är fullegubbar, några är tanter  och några är emos. Då hoppas man på att tanterna ska sätta sig brevid en.
x Ställ dig upp för gamla tanter (men make sure att tanten inte är "för ung", för då tar hon definitivt illa upp!),
x Sätt dig inte för långt fram för det är då du tvingas resa dig upp för eventuella tanter. Sätt dig längst bak, för dit går seniorerna aldrig!
x Om man sitter ytterst brevid en främling som ska av, märker man det ganska snabbt för hon 1. Trycker på stoppknappen, fast det redan står "Stannar" 2. Griper så odiskret som möjligt tag om väskan de har i knäet.
x Ha inte för hög musik i öronen om du sitter brevid en tant (det är ok om personen brevid också har sina hörlurar i     öronen), för då attackerar onda blickar dig snabbt.
x När alla sittplatser är upptagna, gå förjävelen inte längst bak i bussen då, för då får ju kanske fler plats där framme (sarkasm).
x Ett fjortisgäng sitter lite längre bak i bussen och snackar om vilka killar de träffat igår. Du sitter och lyssnar. Det är klart du gör. Innerst inne sitter du och strattar åt dem för dem låter så jävla korkade.
x Tryck på stoppknappen i sista sekund (du väntar på att någon annan ska hinna föra så att du slipper trycka på den    äckliga knapp som blivit rörd så många gånger, utan att ha blivit rengjord).
x Barnvagnar är extremt ouppskattade. Mammorna är alltid cranky och kräver för mycket. Dessutom är ungarna jobbiga och alla i hela bussen vill att dom ska gå av.
x Stora väskor (låt oss kalla det bag istället) är ivägen. Alla går och snubblar över dem och det finns ingen stans att flytta väskorna så alla blir sura då!
x Det är okej att titta över någon annans axel för att läsa dennes tidning (andra har gjort det på dig).
x Din mobil ringer. Det är ingen idé att prata tyst, alla hör ändå vad du säger och alla lyssnar.
x När du ska av, sitt kvar och vänta med att gå av tills bussen helt stannat (annars kommer du se bra jävla dum ut).
x Säg aldrig hejdå (du kommer bli lagd i full-fjortis facket).

Hoppas att ud känner dig träffad, annars är det bara jag...


Spindeln = Myt

Där där med att man frammanar regn genom att trampa på en spindel är lika mycket en myt som myten om mödomshinnan. Jag har nu insett den verkliga orsaken till regn och orsaken handlar inte alls om geografi. Det är mitt fel att det regnar i Sverige! Så fort jag går utanför dörren började det regna och de senaste dagarna har det regnat mer än någonsin och jag har aldirg varit lika mycket ute förr som under den tiden. Jenansen klistrar sig fast runt låten och gör det till ett rent jävla helvete att ta av dem när man kommer hem och vill under det varma täcket med torra kläder. Så om du undrar varför det regnar ås är det för att jag är utomhus. "Put the blame on me" som en vis ämnniska skulle säga.



Denhär krabbaten bär inte skulden!

RSS 2.0