Msn förr = Comic Sans

När
man precis skaffat sin msn gjorde man "värsta" grejen av typsnitt och färg. Man skulle tex. ha rosa text i Comic Sans (som var vanligast). Hade personen man pratade med samma färg var det ju en total katastrof och en var tvungen att byta.

Störiga, jobbiga, enerverande, irriterande,  tröttsamma och extremt jävla påfresande smiley's i rörelse skickas och flest vinner.

MaN BlaNdAdE OckSå BoKStÄveRna HejDLösT OcH deT SeR FöRdJäVLigT Ut! Man skrev extrema felstavningar och hööööööööölllllll uuuttt pååååå aaaaaaaaaaaaaallaaaaa boooookkstäääveer!

FAN VAD JOBBIG MAN VAR!



"Comic Sans - HELL NO!"

Lugna puckar!

Ett patetiskt brandlarm uppstod under vår naturkunskapslektion idag. Vi blev ombedda att gå ut på gården. Jag, som gått på en skola där brandlarm uppstod var och varannan vecka, hade ju inte särskillt bråttom. Däremot såg vår geografilärare allmänt skräckslagen ut.

Två brandbilar, en polisbil, en ambulans och räddningstjänst kom. Coolt! Tydligen hade det kommit rök ifrån aulan eller något. Vi har inte fått veta så mycket. Där stod vi, svinkallt ute och väntade på att få komma in i matsalen. Polisen lät oss tillslut komma in och efter att vi ätit färdigt konstaterade vi att det var fritt att gå in. Alla på hela skolan såg ledsna ut och verkade tycka att det var förfärliga nyheter (vilket det var).

På min gamla skola gick som sagt brandlarmet ideligen. Det kostade skolan 5-7000 kr per brandbil som kom och det brukade komma två. Falskt alarm. Detta var inte uppskattat.

Vi hade prov en dag när larmet gick. Vår lärare vägrade släppa ut oss:

- Jag ska själv gå till fängelset här brevid om det brinner på rikgit, sa hon med sin lite smågulliga brytning.

(vi har ett fängelse brevid vår skola)

Nu för tiden blir jag inte särskillt nervös när larmet går. Vissa i klassen blev ju lite skakis, men de har ju inte varit med om då mycket ;)



Toshiba

Just nu sitter jag vid min nästan olagligt nya dator. Köpte den igår men har inte tagit mig tid till att riktigt sätta mig in i datorn förrän idag. Den är helt jävla underbar! Allt går bara som på beställning och man slipper vänta i 5 min innan internet rutan är uppe och laddningen klar. You just gotta love Toshiba!




"You just gotta love Toshiba"

Top Model

Plus-size-models är inte tjocka. Jag och min kompis såg "Top model" som går på tv3. Whitney Thompson är programmes plus-size-model och kan inte ha mer än storkel 38 i storlek. Det är nog världens läskigaste industri - modellvärlden. Glamourös, farlig och ytlig.

Måndag morgon

Måndag morgon. Vem fan pallar stiga upp? Nä, jag snoozade för första gången i mitt liv (jaa du läste rätt!)

Måndag morgon. Vem fan pallar fixa sig och göra sig i ordning? Nä, det blev en spraylös dag idag.

Måndag morgon. Vem fan orkar äta en stor, näringsrik och ordentlig frukost? Nä, det blev ca 20 gram Kellogs cornflakes med en halv dl mjölk för min del.

Måndag morgon. Vem fan är pigg när det fortfarande är mörkt ute? Nä, det blir en deperimerande dag idag.

Måndagens tankar och ageranden... vad händer imorgon?

(skulle skaffa en passande bild till detta inlägg, men allt google hade att erbjuda var  "Cheap Monday")

Blockerad pizza

Den dagliga frågan är; vad ska vi äta? Svaret på frågan idag blev; Pizza!


Jag, mamma och Ellie (bortskämda som vi är) bestämde oss för att beställa pizza hos pizza hut, stans godaste pizzaresturang! Snacka om fel dag att bestämma sig för det! Igår och tydligen idag (vad jag har fått för uppfattning iaf) var/är det någon paraddemostration i Malmö. Polisen har iprincip spärrat av hela jäva stan och man kommer inte fram någonstans och självklart ligger pizza hut i mitten av hela Malmö.

Vi körde runt och runt och runt i stan och irritationen i bilen växte som en ballong, som snart skulle sprängas. Mamma fick Ellie att ringa till pizza hut och säga att vi var på väg, men eftersom man inte kunde komma fram någonstans skulle vi komma lite senare.

- Kom ni då. Pizzorna springer ingenstans!, sa tjejen som jobbar där.

Alla vägar var förblockerade av koner, poliser och pikébilar (sex stycken på en gata). Mamma fick spel och körde in på en liten, liten bakgata som iofs var avspärrad, men ingen polis stod där så mamma körde på. Fan vad busig hon kände sig! Sweet.

Efter 45 min kom vi fram till pizzan. Nu är den uppäten och det var fan värt det!




Hell yeah!

Victoria Beckham

Victoria Beckham startade sin karriär som en av de fem tjejerna i gruppen "Spice Girls". De var det största tjejbandet under hal 90-talet och är oförglömliga.
När jag var liten brukade jag och mina kompisar mima till Spice Girls. Ingen ville då vara Victoria. Hon har gått från att vara en halvosynlig bandmedlem till en stilicon, gift med världens tredje hetaste människa!

Victoria Adams:Victoria hette Adams i efternamn på den här tiden...
Jaa, det är svårt att tro det, men Victoria såg ut sådär ------> under 90-talet.
Victoria Adams (a.k.a. Posh Spice) var den stela, lite sofistikerade i gruppen. Hon sökte till tjejgruppen via en annons i tidningen. Posh fick komma till en audition och blev tydligen en av de fem bandmedlemmarna. Till allas förvånelse och besvikelse splittrades bandet slutligen. Efter att ha provat på en solokarriär som gick i stöpet riktade hon in sig på fashion istället. År 1999 gifte sig Victoria med min älskling David Beckham, den stora fotbollspelaren, med den lilla rösten.






Victoria Beckham:
Nu är Victoria (med en viss överdrivelse) en av de främsta inom fashion-världen. Hon är gift med världens tredje hetaste man och är inne på det tredje barnet. Alla lika söta! Hon är nu iprincip allt hon inte var förut. Hon är den mest framgångsrika av de fem kryddika flickorna just nu och hennes (för ett tag sedan) nya frisyr kopierades av många! Hon har lanserat sitt eget klädmärke (vilket också var för ett tag sedan) och har dessutom varit gästdomare i tv-programmet "Project Runway".








Vem trodde?

Växel på lapp - NEJ!

Inte för att verka negativ eller så...men fan vad jobbigt det är när kassörskor/kassörer lägger mynten ovanpå sedlarna när man har köpt något! Mynten glider omkring på sedlarna och jag är lycklig varje gång jag lyckas med att inte tappa något. Man ska hinna få ner allt i plånboken och ta sina saker innan personen bakom en blir rosenrasande för att man är för långsam. Jag erkänner, jag är en av dem. En av alla de som inte har tålamod när någon sengångare till människa tar för lång tid på sig. Jag blir nästan arg på mig själv ibland, men faan...allt är den jävla växelns fel!






Jag undrar hur många  som hållt i dessa...?

Biblotikare till salu

Min skolas biblotikarier är sjukt jävla dumma i huvudet! Båda två är korta som dvärgar och den kortaste dvärgen har dessutom fått ne fågelkromosom. En dvärgfågel helt enkelt.

När vi skulle gå upp för tappan in till bibloteket kommer några från min klass ut därifrån och säger att vi inte får lov att vara där.Tydligen var bibloteket bokat idag för en klass i första ring. Jag och min kompis gick in för att fråga varför inte vi fick vara där när där fanns så många lediga datorer och platser.

- Jag har satt upp en stor lapp på dörren om att salen är bokad, sa dvärgen.
- Men här finns ju fullt med lediga platser och vi ska vara tysta, sa vi.
- Ja men nu får ni går ut, så är det bara!, sa hon och schasade ut oss.

På dörren stod en lapp som INGEN såg. "Reserverat för...(vad nu klassen hette)". Utanför bibloteket låg hundbajs och vandaliserade böcker. Jag antar att vi inte var som ända som blev arga för att vi inte fick sitta där.

Dvärgen tittade ut genom dörren. Hon tittade på oss, sedan föll hennes ögon ner till golvet med bajs och böcker och sedan tittade hon på oss igen.

- Ja det är inte vi som har gjort dethär, det kan jag säga dig!, sa jag.
- Ni elever skämmer bara ut er själva ska ni veta. Det är ändå inte jag som får ta upp dehär iaf så!, sa hon och stängde igen dörren.

Vi satt kvar utanför bibloteket och gjorde våra läxor då vår geografilärare kom för att gå in i bibloteket. Han hälsade och på vägen in tog han upp alla utspridda böcker och la dem på en hylla brevid, sedan tog han upp sina nycklar, låste upp och gick in.

- Jag tycker det är löjligt att in inte får gå in och jag är helt på er sida när det gäller dethär, sa han när han gick ut ur bibloteket igen.

Dörren stängdes sakta men säkert och innan den helt slog igen lyckades man skymta en elak, ond varelse vid namn Biblotikarie!


                                                          
                                             Butter            Plus            Fågel
         
= Biblotikarie


           


  

Helt oberoende! Juppjupp

Just nu är jag helt ensam hemma! Min mamma och min syster är i London och min pappa är i vår sommarstuga 10-tals mil härifrån. Skönt! Jag får laga maten själv, städa, tvätta, hänga tvätt, dammsuga o.s.v.

Det slog mig att "Fan vad jag är duktig!". Jag kände mig så jävla bra! Så självständig och hade faktiskt riktigt kul när jag rännde runt sådär i huset. Tänk att ha det så varje dag! Väx, väx, väx! Men å andra sidan måste man betala en massa räkningar då och jag ska nog vara ganska glad att jag slipper komma på vad jag ska ha till middag varje dag.



Godhjärtad i extrema situationer

Jag satt med min kompis på McDonalds idag. Jag hade lovat henne att följa med henne när hon skulle tatuera sig. När vi väl sitter där kommer en handikappad i typ någon körrullstol in med sin personliga assistent. Efter ett litet tag kommer de rullande åt vårt håll. Först trodde jag bara att de skulle vända rullstolen, men sedan stannade de hos oss.

Assistenten frågade den handikappade vem av mig och min kompis han ville något. Han pekade på mig och jag fick hjärtstillestånd. Efter att assistenten översatt en hel del kom vi fram till att den rullstolsbundna frågade mig om mitt namn och min ålder. Jag svarade att jag heter Amanda och är 17 år gammal.

- Vad heter du då? Och hur gammal är du? Frågade jag tillbaka.

Han sa vad han hette och jag förstod inte ett skit för att vara ärlig! Däremot uppfattade jag att han var 21 år. Sedan lyckades han utan assistentens hjälp fråga om min msn. Jag berättade vad jag heter på msn och sa att han kanske skulle komma ihåg den även om vi varken hade penna eller papper till hands.

Johanna gick iväg. Hon var så nära att börja skratta att hon fick ta upp sin mobil och ringa en kompis, som hon snackade med i vad som kändes som tusen år.

- Tsubildsh meh tshai, sa han.

Tydligen betydde det "Får jag ta en bild med dig?" Vad ska man svara på det? "Nej, för du är konstig och handikappad?" Nej, det kan man inte säga. Jag fick intala mig själv flera gånger att han var lika mycket människa som jag!

- Haha, okej, sa jag och satte mig brevid honom. Jag log och assistenten fotade oss.


Som om jag inte "stått ut" med tillräckligt så frågade killen om han fick en kram av mig. Först låssades jag att jag inte hörde vad han sa, men så kunde jag inte hålla på i all evighet. Tillsist fick han ju sin jävla kram av mig. Fan vad jag måste ha gjort hans dag!

Efter att ha vinkat på Johanna att hon skulle komma i ca 3 min fick jag ge upp. Istället berärttade jag för dem att jag skulle följa med Johanna till tatueraren. Jag sa att hon var nervös och att hon trodde att det skulle göra jätteont. Till min stora glädje såg jag att den personliga assistenten hade en tatuering på handen. Det var en blomma. Jag frågade honom hur det kändes, om det gjorde ont, om han hade några tips till Johanna osv. Jag tackade gud om och om igen för att assistenten hade en tatuering (= samtalsämne).

Äntligen kom Johanna tillbaka. Assistenten berättade lite om tatueringar och var men borde tatuera sig etc. Jaa...där satt vi...

- Ska vi gå eller? Vi kan ju inte komma försent till din bokade tid, sa jag till Johanna.
- Ja det kan vi göra, sa hon.

Jag skulle resa mig och gå ut, men hans körrullstol var ivägen så jag fick klättra över den. Jag tänkte bara på låten "Killing me softly with this sing. KILLING ME SOFTLY..."

Man kan ju inte säga nej sådär till en handikappad, eftersom att man inte vill vara elak och taskig. Men fan vad snäll jag känner mig nu! Jag höll mig för skratt, var jättetrevlig, gav honom min msn, gav honom en bild tillsammans med mig (vem vill inte?) och jag honom en kram. Han borde skryta! Fan vad jag är snäll!


"Kram?"

Årets Idol!

Årets idol ska utses! Än än gång fyller idol upp vår tv-ruta och roar oss i en timme på tv4. De flesta älskar iaf idolauditionen, men skiter fan i, i resten. Kan inte annat än hålla med dessa personer. Auditionen är buskul att kolla på! Vem kommer inte ihåg Anna? Eller ska jag snarare säga Ring-ring-Anna, som hon snarare är känd för. Tjejen som vägrade fatta att hon sög! Hon är så fruktansvärt dålig! Om du bott i en grotta i 5 år och lyckas missa denna lilla färgklick får du en chans att se henne här!;






Är man verkligen tvungen att skämmas åt henne?

Textkunskap wihoo!

Sitter just nu på min textkunskapslektion (3 timmar lång). Min lärare gav oss uppgiften att skriva om våra bästa och värsta skolminnen. Jag har precis läst några stycken av mina skolkamraters berättelser och insåg då att elever har haft bisarra skolår i grundskolan. Här är min historia;

Min skoltid var underbar

  

Min första lärare var en välsignelse. Jag kände att jag precis börjat ettan när jag plötsligt fick sommarlov och närmade mig tvåan. Känslan av att gå mitt andra år i grundskolan var underbar, väl medveten om att jag inte längre tillhörde den yngsta generationen på skolan. Ettorna var små och hade i allra högsta grad mycket att lära. Jag kunde däremot allt, i mina ögon i alla fall.


Jag kommer aldrig att glömma den dag då jag började på Bulltoftaskolan. Jag skulle börja fyran och var helt plötsligt yngst igen. Det nya biblioteket var mycket större än det gamla och här fanns en liten livs att bli ruinerad av och det var coolt! Lyckan kom än en gång när jag både började sjuan och på Kirseberg. Här fanns en kafeteria (halleluja).  Dagen då jag gick ut genom Kirsebergs dörrar för sista gången var nog en av mina hittills bästa dagar.


Min skoltid var ett helvete

  

När jag började ettan hade vi ett litet klassdjur (en kasperdocka som kunde pipa). Detta rosa, fågelliknande djur var så fruktansvärt enerverande att jag helst av allt ville gå under. En av mina lärare tyckte å andra sidan inte det. Hon tryckte på pipbubblan och gjorde en massa grimaser, vilket resulterade i att hon såg mentalt efterbliven ut.


Jag började på Bulltoftaskolan efter trean, där jag gick mitt fjärde, femte och sjätte år. Varje tisdag gick alla femmor till Kirsebergsskolan för att ha hemkunskap. De kom tillbaka ett tag senare och frestade oss alla med diverse bakverk (oftast hårda kakor), därför var det så underbart att börja femman. Man fick möjligheten att ge tillbaka på fyrorna som man visste skulle göra likadant när de började femman.


Alla prov kom när jag börjat på Kirsebersskolan. Synd att man inte ägde en pistol...


Licens to kill

RSS 2.0