God morgon!

Jag har aldirg varit med om en underligar morgon i hela mitt liv! Vaknade av klockan på tok för tidigt för min smak (men vad kan man göra?). "Fan vad trött jag är!", tänkte jag och bestämde mig därför för att ta en dusch. När jag var färdigduschad torkade jag mig och gick ut badrummet. Jag öppnade dörren och slog nästan till någon i huvudet som jag inte kände igen och som inte borde vara där.

- Ojsan! sa jag.
- Ojoj, sa han och gick ner för vår trappa.

Ingen förklaring fick man till varför denna människa befann sig i mitt hus mitt på morgonen. Jag vågade inte gå  ner i min handduk så jag stannade där uppe och där kom mamma! 

- Vi har besök, sa hon.
- Ja, jag märkte det! vem fan är det?
- Det är polisen, sa mamma.
- POLISEN?!
- Ja, juste. Polisen, sa mamma.

Jag har inte berättade det för dig tidigare, men mittemot vårt hus har hemlösa "ockupanter" flyttat in i en övergiven byggnad och detta för att skiten inte ska rivas. "Så länge det finns hemlösa ska inga öde byggnader rivas". Kalla mig ond, men själv tycker jag att detta är asläskigt och vill inte alls ha dem där. Anledningen till att polisen var hemma hos är för att vårt hus ligger närmast den nu inte länge övergina byggnaden. Polisen skulle använda vårt hus för att spana på dem. Där skulle dom vara ända fram till klockan 11, men vid den tiden är ingen hemma hos oss, så de får väl vara där själv. Sitter nu i skolan och hoppas på att de inte har ätit upp marabou:t som ligger på bordet.

Jag skulle precis gå hemmeifrån när en av poliserna (klädd i militärconversetröja btw) kom in på mitt rum och frågade om vi hade en kikare hemma (för vem har inte det liksom). Jag gick runt lite och letade, men fann ingen kikare. Hörde dem stå i mina föräldrars rum och prata med någon (tydligen ganska irriterad människa).

- Men vi har ju glömt kikare.
- Nä, dom har inge här.
- Jaja okej. Men vi fixar det. Det ordnar sig.

Spännande morgon. Inte sant?


Min syster kom ut ur garderoben...

Jag skulle av en invecklad anledning gå in på min syrras rum. Dörren var öppen och därför hann jag precis se hennes garderobsdörr stängas. När jag sedan kom in på rummet var hon inte där. Plötsligt öppnar sig garderobsdörren... Hon hade försökt gömma sig där inne men kom inte ut:

Ellie - Amanda! hjälp miiihig!
Jag - Var är kameran, var är kameran?!
Ellie - Jättekul, bara hjälp mig!
Jag - Var är kameran, var är kameran?!

Jag hjälpte henne ut. Vad fan gjorde ohn så för?

 Ellie - Nu kan man ju säga att jag kom ut ur garderoben HÖHÖ!





Hennes garderob (fast hennes är gul)

McDonalds får mig att spy!

Tack vare mammas gratiskuponger på en Big Mac på McDonalds begav jag och mina kompisar oss dit för att bli fetare. När vi köpt/fått det vi skulle ha gick vi och satte oss. Vi såg då tyvärr inte vart vi valt att slå oss ner förrän efteråt. Brevid oss (med en halv vägg emellan) satt en tjej som gått på min innebandy för några år sedan med sin mamma. Tjejen är fruktansvärt skabbig. Finner inga ord! Okej, jag kallar henne Julanta (eftersom att det är det fulaste namnet jag för tillfället kan komma på).

Julantas historia

En ful dag kom Julanta till träningen med världens leende. "På vägen hit pangade jag asmånga rutor!" sa hon mäkta stolt och alla blev såå imponerade! Grattis gumman. Vi skulle spela match en annan dag och fick då våra matchkläder som efter användning skulle lämnas in. När Julanta lämnat in sin tröja upptäckte en av våra "tränare" att tröjans framsida var täckt av torkad spya. Fresh gumman. Det är under tärningarna allt händer. Med "allt" menat jag att Julanta berättar om sitt livs historia och hur många killar (som är dumma nog) hon har haft samlag med och tydligen blir hon gravid med vart enda en av dem. "Jag fick missfall", sa hon med ett lätt skratt. Otur gumman. Det var ingen som trodde på henne men en vacker dag fick jag mig en tankeställare när jag såg Julanta på MAS (sjukhuset) och du undrar säkert vad jag gjorde där. Jag hade brutit min arm. Tillbaka till ämnet...Julanta hade en mage som hette duga. Hon var verkligen gravid, och det på riktigt den här gången. En tid senare såg jag henne gå med en liten liten pojke (han hade lärt sig gå, vackra gener). Det var hennes son. Pappan måste vara snyggast på jordklotet eftersom att min kompis sa att ungjäveln var söt.

Julantas groda
Hon jobbar på samma jobb (simlärare åt barn) som min klasskompis Rebecca. En dag blev Rebeccas mobil stulen. Tror du att det var barnens föräldrar som stal den? Inte troligt. Tror du att det var någon av barnen (max 9 år) som stal den? Inte troligt. Tror du att det var Julanta som stal den? Högst sannolikt.

Julanta på McDonalds
Jaa, där brevid oss satt hon. Med sitt fettiga, stripiga, skabbiga och allmänt kräkframkallande hår satt hon och tog upp "sin" mobil, identisk med Rebeccas. Tror du att det var Julanta som stal den? Högst sannolikt. Angelica skulle därför gå fram till henne för att höra om hon stulit mobilen (som om hon skulle svara ja). Dock var hon inte säker, så hon frågade inte. Skulle varit ganska pinsamt om hon haft fel.

Julantas färdigheter
Troligen utan att veta om det förstörde Julanta min aptit. Ruttna människa, ruttna...

Marsvin

Min syster har ett marsvin. Stackare. Nu undrar du förståss vem jag kallar stackare men faktum är att det är lite smått synd om båda två. Marsvinet heter Glöd och där har du anledningen till att jag tycker synd om det och min syster orkar inte med marsvinet men är sjukt besluten att aldirg säga det rätt ut även om alla vet att hon inte pallar. Hon är 18 år och hoppas väl att djuret ska dö. Marsvinet har det egnetligen ganska bra, men även lite snyd om det eftersom det behöver kärlek. Över till syftet med detta inlägg...

För ett hyftat bra tag sedan satt jag och tänkte på vad jag skulle säga när marsvinet Glöd dött. I levande
 skick säger jag "Glöd is on fire", men som död får det väl bli "Glöd tappade gnistan". Jag tycker själv att detta är sjukt roligt (and so does daddy), men min syster blev asförbannad (även om hon hade svårt för att själv hålla sig för skratt). Tjaa...det var väl det hela. Tänk hur mycket man kan skriva om gällande "Glöd tappade gnistan"!



Bilden på detta marsvin är den första bild som dyker upp
när man söker på "marsvin" på google

Hörby, var ligger det?

Även om denna match spelades för väldigt länge sedan kommer jag ihåg den som om det var igår. Efter långt letande hittade vi äntligen till sporthallen Hörby (vem fan är här annars?). Där stod massvis med folk och bilar och vi tänkte att detta berodde på att folket på landet inte hade bättre för sig än att kolla på fattiga innebandymatcher i förhållandevis låg divistion. När vi gick in i själva hallen slog det plötsligt oss... Folket var inte här för vår skull, de var här för att titta på handboll...spelade av män (anses vara roligare och mer betydelsefullt att kolla på).
En dam förklarade för oss att vi skulle gå in bakvägen till en annan hall som var mycket fattigare och som vi aldirg hittat till utan hennes hjälp. Fan vad man kände sig fetdissad.

När vi kom in i hallen kom deras tränare fram till oss och vi blev tilldelade ett omklädningsrum. Vi har två "matchset". Ett rött och vitt, och ett svart och vitt. Våra hemmakläder är de svarta och därför tänkte vi ta dem. När vi skulle klä på oss insåg Sara att hon hade glömt sin svarta tröja hemma. Well, well, ingen skada skedd, vi fick helt enkelt ta det röda setet istället. Efter en liten stund insåg jag att jag hade glömt min röda tröja hemma och tydligen hade Emy glömt sina strumpor hemma. Det började bra!

Situationen löstes av att vi tog en svart tröja (som Erika tursamt nog hade med dig) och skrev nummer 18 på ryggen med hjälp av vit tejp. Någon i laget hade också ett par extra strumpor åt Emy.

I pausen mellan andra och tredje period blev jag våldsamt kissignödig och fick därför gå på toaletten medans alla i laget började återgå till spelplanen. När jag kissat färdigt skulle jag in igen, men hittade inte bland alla gångar! Jag sprang fram och tillbaka, ut och in genom dörrar, men inte fan hittade jag spelplanen med matchen, motståndarna och mina lagmedlemar på. Till min räddning kom min kusin och hans coola "gang" (som skulle kolla på matchen) när jag i ett febrilt försökte hitta tillbaka. När jag berättade för dom att jag inte hittade tillbaka höll de på att dö av skratt (kan dock förstå dem). Lättsamt ledde de mig tillbaka till matchen som redan hade börjat.

Vi mötte ett asdåligt lag och som vanligt blir vi dåliga när laget vi möter är dåligt. Vi kunde vunnit med 20-0 fast vi vann med 8-1 istället (tror jag). Jag kommer ihåg deras jubel när de gjorde sitt första och ända mål. De lät värre än MFFs hejjaklack!

Hejdå!

MVH:


Ungt försäljargeni

Jag vaknade av att dörrklockan ringde. "Vem fan är det nu som stör min sömn", tänkte jag. Jag ville inte gå ner för att se vem det var, men var ändå nyfiken så jag smög ut ur rummet. Rösten gjorde inte att det ringde en klocka i huvudet på mig. Vem var det? Det visste jag inte. Däremot lyssnade jag på vad killen hade att säga. Han berättade att han ville sälja ljus för att tjäna pengar till sitt fotbollslag, så att de kunde ställa upp i någon slags kupp. Mamma lyssnade ihärdigt och konversationen slutade med ett köp av fyra stearinljus från mammas sida. Jag lovar att killen kunde sälja sand till araberna!





"Jag lovar att killen kunde sälja sand till araberna!"'






RSS 2.0