Tandborstunderhållning

Det är ju bara världens tråkigaste nädvändiga ont. Tandborstning. Jag brukar alltid tänka att tiden går fortare om jag gör något roligt samtidigt och då borstar jag förhoppningsvis längre och då blir mina tänder finare. Följande kan utföras under tiden som du borstar dina fina tänder;

- Kolla på TV (rekomenderas)
- Koncentrera dig på att inte slippa tandkrämsskum på dig
- Sjunga
- Pilla bort ludd i naveln
- Posa framför spegeln
- Lukta på parfymer

Detta kan du INTE göra medans du borstar tänderna;

- Hjula
- Måla naglarna
- Klippa häcken (den gröna växande)
- Ta ut bullar ur ugnen
- Sy

Mammas bästa idé?

Jag hade precis duchat när mamma kallade på mig från köket. Hon hade besök av villaföreningsmedlemarna. Där i köket satt åtta ögon fästa på mig. Jag tänte "Vad i hela världen kan det här handla om?"
- Det är är (kommer inte ihåg namnet)... och hon har tre barn.
Jaha? Vad har det med mig att göra, och varför berättar hon detta intressanta faktum för mig?
- Jaa...den ena är 7, den andra är 3 och den sista är 2 år, sa (hon med okänt namn)
?????????????????
-Jag tänkte att du kanske skulle vilja sitta barnvakt åt henne?

Jag tycker ju om barn så egentligen är det väl ingen sjukt dålig idé, men när ska jag leva mitt liv och få tid att passa tre barn? Jag spelar ju innebandy, PLUGGAR och på helgerna har jag kul. Ska jag då passa en helt okänd kvinnas tre barn? Oftast är ju folk borta under helgerna och förmodligen är det då jag behövs.

- Joooo, visst. Varför inte?, svarade jag väl medveten om deras förhoppningar. Jag hoppades också att de inte skulle se mitt panikslagna ansiktsuttryck bakom masken.
- Du förstår...Amanda älskar barn. Ellie tycker ju inte alls om barn och om du vill se dem döda kan du ju låta henne sitta barnvakt åt dem (hahaha?) Alla skrattade hysteriskt och sedan blev det tyst.
- Jag tycker att helt nyfödda barn är fula, sa kvinnan som varit på BB tre gånger.
???????????????
- Jag minns hur det var med mina två. Dom var ju inte heller så fruktansvärt söta när de var färska, men efter tre dagar blev de lite sötare, sa en tredje kvinna som tydligen ägde två barn.

Så jag ska alltså sitta barnvakt ått en vilt främmande människa. HOPPAS JAG FÅR BRA BETALT!

Eurovision forts.

Kvällen blev lyckad. God mat (varken bränd eller rå), god efterätt osv.

Katastrofalt resultat av Eurovision Song Fucking Kontest

Grattis jag!

Igår fyllde jag 17 år! Grattisgrattis! Jag fick en massa pengar, GuitarHero3 (woho!), ett guldhalsband, en tröja m.m. Ett mysigt litet gardenparty med skinande sol och goda kakor och tårta. Jag och Mattias badade i poolen. Han är så sjukt jävla mesig;
- Faaaaaaaaaaaan vad kaaaaallt!! Min kära ägodel är under nu!
Det är sånt man vill veta (inte!). Det var faktiskt 24 grader och inte kallt!

När det var frågan om vad vi skulle äta till middag blev det vilda diskutioner. Jag ville ha grillad kyckling, pappa ville köpa den färdig grillad, min syster ville typ inte ha någonting och min mamma ville ha kinamat.
- Kan vi inte käka på Böffhuset? sa jag
Eftersom det var min födelsedag blev det så. Jag åt ett utsökt grillspett!

Jag somnade som en klubbad björn!

Grattis Grattis Gratti Amanda!

Eurovision

Yepp Yepp! Idag är dagen med stort "D"? Dagen då Perelli spöar skiten ur Europa? Vi får väl se...

Eurovision var överskattat innan Björn Gustafson kom in i bilden och blåste liv i bubblan. the trigger that pulled it off? Förmodligen. Ikväll är vi iaf några töntar som ska sitta spikade framför Eurovision i Josses hus!

Det står tacos på menyn (as usual), lätt att laga och många kan bli engagerade. Vilken grym stämmning typ! Efterätt: Varma bär med rykande kall glass...mumms

Jag får utvärdera kvällen sen...när jag har mitt internet!






Kanot i kanalen

Jag ska aldrig mer åka buss med Rebecca Neilan. Det går alltid åt helvete.

S:t Petri hade friluftsdag i onsdags. Då fick man välja mellan olika aktiviteter. Eftersom att jag och Beccy valt samma aktivitet (padla kanot) samma tid tänkte vi att vi skulle ta oss dit tillsammans. Jag skulle komma till henne klockan 9.30. Hur dumma är vi? Vi skulle börja en halvtimme senare, dessutom skulle vi hitta dit och det går verkligen inte på en halvtimme! Well, well jag gick till Beccy och vi tog bussen till värnhem. Vi frågade busschaffören hur man kom till tekniska museet, för tydligen låg kanotskitet där. Han sa att vi kunde byta vid latin och sen...bla bla bla...
- Jag tror att man kan ta trean istället! sa Beccy
Därför hoppade vi av innan latin och förmodligen tyckte nog busschaffören att iv var dumma i huvudet.

Vi hoppade på trean efter att ha resonerat om hur vi skulle komma dit, om vi verkligen skulle ta trean eller inte och om hur sjukt korkade vi är. När vi kom fram till centralen hoppase ett hel dagis på. Där stod vi i tusen år för att ungarna var så sega. Jag och Beccy satt där man kan sitta fyra. Två dagsibarn sätter sig mittemot oss. Den ena var en riktigt kaxig unge och la sig i allt vi sa.

När vi hoppat av vid tekniska museet glömde Beccy sina solglasögon på bussen, så vi sprang allt vad vi orkade till nästa busshållsplats. Vi hann precis. In i bussen, hämta brillorna och ut igen. Hon som körde bussen gav oss en menande blick. Ingen visste var Malmös Kanot Klubb låg så det var ingen idé att fråga sig fram. Tillslut hittade vi dit.

Vi tog på oss flytvästarna. Beccys passade ju INTE henne, men alla normala storlekar var slut. När vi kommit ner till bryggan för att äntligen paddla, stod där tre tonårskillar och tittade lite halvt skrattandes på oss;
- Ni kanske ska hämta årorna? sa den ena
Vi vänte på klacken och alla tre började skratta i kör.

Efter att ha kommit 25 min försent satt vi i kanoten. Det första iv gjprde var att köra in i kanalkanden och "gå på grund", sedan åkte vi sicksack genom hela kanlen, men vi trillade åtminstonde ite i, vilket var vårt ända mål. Fan vad kul!

Hur lågt kan man gå?

Innan idag märkte jag hur otroligt låg jag har gått.  Jag satt på bussen och tnäkte på att eftersom jag inte har något internet nu för två veckor framöver (som du förmodligen redan vet), måste jag skriva i bloggen i skolan! Så därför sitter jag alltså nu i bibloteket på min skola EFTER skoltid!

Efter och efter...det ryktas om att naturkunskapen inte var inställd after all. Tydligen hade min lärare skickat ut ett mejl på pednet om dessa ändringar. Hela min grupp (halva klassen) bestämde oss för att "inte veta om att den är inställd". Men ärligt talat, vem går in på pednet varje morgon innan man ska till skolan? Vad tror han? Haha skulle vilja se hans face när han kommer till klassrummet och ingen är där! (8) Gilla läget (8)

Hur ska jag överleva?

Mitt internet har avlidit! Mamma fick damp och ringde och skällde ut alla hon pratade med. Jag skämmdes. De pratade om att det var fel på något skåp och jag fattade ingenting. Ovanligt? Iaf så verkade som om den andrai  luren lade på. Mamma belv ännu argare och ringde ännu mer!

De kmo fram till att vi inte kommer få vårt internet på 2 VECKOR! Hur ska man stå ut? Nu undrar du säkert hur jag kan skriva i min blogg då? Jag måste ta varje tillfälle i akt och skriva i bloggen. just nu är jag i skolan och hör Pia skrika:
- Jävla mög! Andersson! Vem gillar Pretty Woman och har skrivit ut 2must have been love" av Roxette 8 GÅNGER? Man får vara anonym...

OpenJam

I lördags var jag och mina kompisar på OpenJam. Det är en show där allt är med, allt ifrån dans, skådespeleri till akrobati och poesi. Jag kom delvis dit för att jag inte hade något annat att göra, men också för att det var gratis (min kompis känner två av de "tävlande"). OpenJam gick ut på att man skulle få uttrycka sig hur man ville. Det fick vi veta typ 1000 gånger. Där var ett band som spelande mellan varje tävlande och de var måttlig roliga. Jag ska dock intre klaga när jag egentligen skulle vara tvungen att betala 60 kr för att se något som var ganska bra. Well, well hyfsat tidsfördriv iaf. Man fick en lapp där det var numerna 1-12 och man skulle riva ut den motsvarande siffran som deltagaren/na hade. Det var förutbestämt att jag skulle välja nummer 1 som motsvarade Chris och Nico

Lövprov


Under den sista lektionen idag (naturkunskap) skulle vi plocka löv.
Ja...allvarligt talat...LÖV! Dessa ska vi sedan så småning om
ha prov på. Hur fan ska jag kunna få ens G på det provet?
Alla har typ exakt samma nyans, alla ser lika dana ut och
visserligen är de kansek olika stora. Men vilken nytta har jag av
att veta att just detta löv kommer från ett lönnträd?
Ja juste! Jag ska ju jobba innom bladindustrin i framtiden!


Kaninerna

Nu är båda mina kaniner borta. Min mamma satte in en annons i tidningen. "Kanin med bur bortskänkes". Usch så arg jag blev. Inte illa nog att jag skulle göra mig av med dem, jag skulle GE bort dem också! Well,well...huvudsaken var att de skulle få komma till ett nytt hem där de fick den uppmärksamhet de behöver. Att ha kvar dem skulle vara själviskt, med tanke på att jag aldrig hinner ta ut dem. Mata, vattna, mata, vattna, mata, vattna och så vidare. De får då ett bättre hem någon annan stans. 

Min första kanin (Dina) gavs bort redan samma dag som annonsen kom i tidningen. Min andra kanin (Lova) gavs bort idag. Jag kan ärligt talat säga att jag kommer sakna dem oerhört mycket. I mångas ögon är de bara kaniner. Men jag tycker verkligen om dem och kommer sakna dem också. Har trots allt haft dem i 4 underbara år. Hoppas de får det bra!

image19
Lovas sista dag hemma hos mig. Saknad!

Otroligt!

Jag har insett hur roliga klipp är!

Här är ett klipp som Elias skickade till mig innan idag. Klippet handlar om en kille som tagit EN bild på sig själv VARJE DAG i 6 år! Alltså 365*6! Han förändras så sjukt mycket. I ena sekunden är han sjukt ful och i den andra ser han nästan bra ut! Jämför sedan filmens början och filmens slut. Vilket projekt!




Oooopz!

Jennifer, Jennifer, Jennifer...

Såhär var det;
Jag och Jennifer gick lite i stan efter skolan idag. Hon berättade för mig att hon lagt undan ett par jeans på "solo" så vi gick dit för att kolla och prova. Hon tog tre byxor och gick in bi omklädningsrummet. Tydligen satt ett par byxor lite tight så hon behövde en storlek större. Butiksbiträdet skulle hämta en storlek större. Under tiden stod jag där brevid Jennifer och sa;
- Dra, dra!
- Jag drar, jag drar! sa hon.
Plötsligt hörde man "kzhiisc". Jag kan inte komma på vad de heter, men en av de "remmar" som håller skärpet på plats gick isönder. Jennifer hade alltså haft isönder ett par jeans som kostar 1099 kr!

Hon gav mig de jeans hon inte skulle ha och började gå till kassan. För att inte butiksbiträdet skulle upptäcka Jennifers bravad sa Jennifer;
- JAG TAR DEM!
De gick båda två till kassan, medans jag gick för att lägga tillbaka dem. Butiksbiträdet så då;
- Jag kan ta dem här.
Jag gick sakta mot henne och la jeansen på ett sådant sätt att hon omöjligt kunnat se att de var söndriga. Jennifer (med panik i ögonen) och jag halvsprang ut ur butiken.

- Tänk om hon springer ut efter oss!  Jag kommer inte vara lugn förrän vi sitter på bussen! sa Jennifer.

Vakna med Tha Voice

Idag hade "Vakna med The Voise" världens roligaste samtalsämne; myrornas krig?
Varför heter det myrornas krig egentligen (förmodligen för att det är ett vitt och svart brus med små prickar) och vem har kommit på uttrycket? Klatschigt



Paul, Josefin och Jacob

Var tog den lilla söta flickan vägen?

Jag HATAR Kayla i Desperate Housewives. Som nästan alla vet så blev hennes biologiska mamma skjuten i hjärtat av Mrs.Bigsby och dog. Därför fick Kayla bo med sin biologiska pappa och Lynette. När Kaylas mamma Norah levde var hon en söt liten tjej, men efter att hon dött blev hon djävulens barn. Hon anklagade Lynette för sin riktiga mammas död och hatade henne därefter.

För dig som inte kommit så långt som till avsnitt 15 av säsong 4 ska jag inte förstöra. Allt jag vill förmedla är att den jävla ungen borde dö! Hon får alltid som hon vill och precis som alla andra som bor på Wisteria Lane. Alla använder samma metod; "Blackmailing"!


Här är snorungen!

Zara Larsson



Hon måste ha Sveriges bästa 10-åriga röst!
Men allvarligt talat, var kommer Sofia ifrån? Hur kan man "trycka" ner något sådant?
 Zaraär så söt! Jag hoppas hon vinner. Jag får till och med gåshud på smalbenen. Rösta på henne!

Som Seinfeld sa...

Jag tittade för några dagar sedan på Seinfeld. Det är rättså roligt tycker jag, men det går så sent att jag sällan kollar på det. Men just den dagen sa han något ganska intressant. Han sa att djur som ser sig själv i spegeln tror att det är en annan tex kanin. När den då ser denna kanin sticker den fram huvudet mot spegeln och inser att där är något för kaninen. Då sa Seinfeld "Varför går man då in i kaninen från början? Om det nu så även ÄR en annan kanin?" Det är en jävligt rolig tanke!


En lyckad lördag!

I lördags var jag och mina kompisar på Bo01. Det var tänkt att vi skulle grilla och chilla, men det gick illa...låt mig berätta...

Vi stack dit, vi var ganska många. Remen tog med sig sin fotboll och jag Dallan och Josse började spela klockan med den. När vi skulle gå från punkt A till punkt B såg vi några utländska killar varav den ena skriker
- Ge hit bollen!
- Nej, säger jag och fortsäter gå. Då springer han fram till mig för att ta bollen och det gjorde han. Han och hans ca 14 kompisar började passa bollen till varandra och hela tiden skrek jag, Josse och Ari på dem att vi ville ha tillbaka bollen. Självklart lyssnade de inte! Slutligen tog en kille bollen och sparkade den rätt ut i havet! Vi sa till honom att han fan skulle simma ut och hämta bollen. Det gjorde han inte, men det gjorde hans kompis. Efter ca 15 min fick vi tillslut bollen av den enda killen av dem som verkade normal och med sunt förnuft.

Efter en stund kom hela deras "gäng" fram till vårt. De började snacka och fortsatte ta bollen. Samma kille som tidigare sparkat ut bollen till havs tog den åter och sa til mig:

- Du får den och vi går om du kan göra såhär i 50 sek. Han placerade bollen på pannan och balanserade den där.

- Okej, sa jag. Ge hit bollen då.

- Kan du vänta! Kan du svenska eller?

- Ja JAG kan. Men ni verkar ha svårt att fatta när man har bett er sluta typ 1000 gånger. Jag fick bollen av honom för att visa att även jag kan balansera. Lättlurad. Jag tog bollen och gick.

Eftersom dom inte slutade sa bestämde vi oss för att gå. Jag, Josse och Angelica gick först. Bakom oss hör vi:
-Men är det konstigt att man har fördomar om er då? När ni inte kan sluta!
En av våra kompisar hade skrikit det till en av de utländska killarna som inte tålde det. En stund senare såg jag min kompis går förbi mig med hela deras gäng bakom sig. Den ena sa:
- Vad kallade du mig`Kallade du mig idiot? Va, va?!
- Men kom igen, hit med kardan så släpper vi dethär.

Det hjälpta INTE! Jag gick fram för att stoppa det, men det var för sent. Killen skallade min kompis i huvudet. Det började rinna blod från min kompis näsa och som tur var så låg det en allmän toalett precis intill. Vi gick dit för att skaffa honom lite pappar och inte förräns då verkade killarna fatta att de var riktiga pain in the ass och gick! När vi snodde runt en husknut såg vi en polisbil. Bättre sent än aldrig? Inte alltid. Lördagen blev helt förstörd och alla i mitt "gäng" blev nedstämda, lättretliga och frustrerade.  Tyvärr är det svårt att prata med DEN sorten av utländska människor, de vägrar lyssna. Dock är dem en minoritet av alla utländska och det får vi aldrig glömma. Det gör vi ofta...alldeles för ofta. 


Västra hamnen/Bo01

Fruktansvärt UNDERBAR!


Sanningens ögonblick

Har du sett "Sanningens ögonblick" på kanal 5 någon gång? Det är ett program som går ut på att en tävlande attakeras av diverse "obehagliga" frågor som de sen svarar ja eller nej på. Svarar hon/han "ja/nej" och det är rätt så får hon/han gå vidare. Ljuger hon däremot så får hon gå utan pengar.

Det är meningen att frågorna ska vara svåra att besvara. En fråga som...:
"Har du någon gång varit otrogen mot din flickvän"
"Har du någon gång haft sexuellt umgänge med en av dina väninnors pappa"
 ...kan vara svåra att besvara, men frågor som...:
"Har du någon gång sparkat på din mammas katt"
"Har du någon gång straffat någon av gästerna genom att slänga mat på golvet och sedan servera"
"Har du någon gång försökt dölja din dialekt"
"Har du någon gång skyllt på dina katter för att slippa träffa dina kompisar"
...är väl inte så sjukt svåra att svara på, med tanke på hur mycket pengar man får för att svara på dessa frågor.


Dessa frågor hade jag till och med kunnat svara på utan att få pengar. Men seriöst. Läs frågorna igen...vad ÄR det öfr frågor egentligen? De är sjukt konstiga. Därför gillar jag programmet. Jag gillar helt enkelt program som man inte behöver tänka så mycket för att titta på. Program som tex. "Rent Hus". Haha det är jätteroligt!


Programledaren Pontus Gårdinge

Beware


Så jävla cool tiger!

Ny layout

Jag har bestämt mig för att byta min simpla layout till en ny simpel layout. Någon som har något förslag? Hur ska den se ut?

Som du vill...

Jag skriver om Dallan och Josefin

Dagen efter

Idag var jag och Lare i stan tillsammans. Vi skulle bara ut och kolla lite och prova lite. När vi skulle gå över en gata kom de fram två färgade killar till oss...
-Vad ska ni två göra ikväll?
- Nja vaddådå?
- Annars kan ni ju kolla på Brick and Lace. Hur gammla är ni förresten? 18?
- Nä asså vi är inte...
- 21?
- Nä 17...
- Det var ju synd, det är 18-årsgräns.
På vägen tillbaka ca 1 timme senare kom en annan färgad kille fram till oss och sa i princip samma sak...inövat?


En sista dag i Paris

Denna dag var det i princip bara upp, klä på oss, äta och iväg. Vi gick ner till hotellets lobby och bad mannen bakom disken att ringa en taxi. Taxin kom efter ca 15 min.

Det var en väldigt gullig japansk gammal gubbe som körde taxin. Han körde som en dåre! Men vi överlevde tack och lov! På flyget fick vi sitta lite uppdelat. Jag hamnade till exempel brevid en konstig icke-talande svensk som läste en bok skrivern på ett språk som jag inte kan identifiera. Han sov hela tiden och varje gång flygvärdinnan kom fick jag väcka honom (två gånger). Sedan tog vi tåget tillbaka till Sverige (från Kastrup) och väl där hämtade pappa oss. Det har varit en fantastisk resa och bäst av allt var naturligtvis Disneyland. BESÖK!

Det var allt för mig :D

En torsdag i Paris

Idag var det den första dagen som vi äntligen fick vakna av oss själva och inte av väckarklockan! Så skönt! Vi tänkte att "idag tar vi sightseeing bussen"

Innan det var sightseeing-time tog vi oss till Sacre Coure som är en ståtlig kyrka. Vi gick in i kyrkan och där tände min syster ett ljus för lilla Gulli.

Nu var det sightseeing-time. Vi hamnade brevid några amerikanare...
- Oh my god! I cant believe they dont have any take out food here!
- No, thats too bad! They dont even seem to have home delivery here...
Den ena dummare än den andra...
- And they dont have Starbucks in every corner. I need my coffe.
- When I get home, Í'm gonna whrite Starbucks
Jag, mamma och Ellie fnissade haha. De var iaf roliga att lyssna på!

Vi intog sedan ett café på Champ Elisée. Väldigt dyrt blev det!
Det var en ganska chill dag alltså...regnig även denna...

En onsdag i Paris

Vi ställde klockan på 06.30 Upp tidigt alltså. Idag var det Disneyland för fulla muggar! Vi klädde på oss och gick ner för att äta frukost. Åh nej! Det äckliga paret med den stinkande gubben satt där och åt! Vad ska man göra? Vi satte oss och började äta. Tanten i förhållandet gick förbi oss för att hämta lite kaffe. Hon stank ju för fan nästan värre än gubben! Klökningar till frukost idag med minsann.

Vi skulle ta tåget till Disneyland. Det började ju skitbra! Vi blev ovänner och dessutom tog vi fel tåg! Slutligen hamnade vi ju på rätt, och detta efter att en man förklarat 30 gånger öfr oss var vi skulle ta tåget någonstans. Men vi kom fram till Disneyland och betalade 177? för tre vuxna och två parker.

Jag blev alldeles salig när vi kom in. Det var så fruktansvärt pittoreskt och mysigt att jag knappt kunde tro det! Jag var alltså på DISNEYLAND. För er som inte vet det så älskar jag Disney. Allt var ås gulligt och allt stämde bara så bra överens med filmerna. Jag kan inte alls beskriva detta med ord, så åk dit!

Vi gick där i timme efter timme och det känndes som om vi bara hann m,ed en bråkdel av vad där fanns att göra där! Vi var i park 1 då. Vi hittade inte ens park 2, men efter att ha frågat oss runt litehittade vi in även där. Hört talas om den nya attraktionen där? Hollywood Tower? Det var iaf en sorts karusell som var så enastående cool! Orkar inte förklara vad det var öfr en karusell för det skulle ta dagar, men den var underbar och roande!

Jag och mamma shoppade loss i souveniraffärerna. Klockan 17.30 var det "Animagique" och det var en show som varade i 20-25 min. Disney live typ. Vi satt bakom ett par som hade en dotter sittandes mellan dem. Mamman vände på kameran för att ta bilder på dem alla tre och då strack jag frm huvudet bakom den lilla flickand sammtidigt som mamman tryckte på knappen. När dom kommer hem sedan kommer de se mitt huvud där :D

På tåget hem sov jag djupt efter en fantastisk dag som jag aldrig kommer glömma på Disnayland Paris!

En tisdag i Paris

Idag blev det Versailles istället! Det regnade ganska duktigt även idag, men det hindrade minsann inte 75% av familjen Andersson från att ge sig av!

Innan vi gav oss iväg skulle vi äta frukost. Då kom det en gammal gubbe och hans fru in till frukosten. Fy fan vad äckligt den gubben luktade! Jag fick bokstavligen talat klökningar. Han luktade gammalt svett, som blivit svettigt igen. Hur kan man lukta så redan på morgonen?

Vi tog tåget till Versailles. Vi kom fram till slottsgården och där såg vi typ världens längsta kö! Underbart! Stå i en kö i timmar...i regn...Jag och Ellie såg att det fanns en riktigt kort kö brevid den långa som VI stod i. Det visade sig att den korta kön var för folk som redan köpt biljett. Lyckligtvis hade vi redan det så vi gled förbi den långa kön. Nice!

Versailles är inte bara känt för "Versaillesfördraget" utan även för spegelsalen. Det är som det låter. En enorm sal med stora speglar och mycket guld och stora takkristallkronor. Pampigt! Sen blev mamma kissig. Vi fick stå i kö i 1000 år utomhus i allt regn! Efter det åkte vi hem.

Middag på restaurangen Hippopotamus igen. När vi ätit färdigt och gick hemmåt såg vi att de delade ut gratis "Ben&Jerrys" glass. Det är den absolut godaste glassen i hela världen! Jag tog 5 glassbägare. På vägen hem sedan blev det lite Starbucks och sedan tvingade jag min syster och min mamma att spela plump med mig igen.

En måndag i Paris

Idag skulle vi egentligen till Disneyland. Så blev det inte, för utanför vårt hotellrummsfönster ösregnade det! Därför beslöt vi oss för att besöka Versailles istället. Versailles är ett enormt slott som kom till användning när Roosevelt, Churchill och Stalin skrev på fredsfördraget där. Well, well, nog med historia. När vi skulle köpa biljetter sa kvinnan i kassan förvånansvärt nog att Versailles var stängt på just måndagar!

Därför blev det Lafayette istället. Lafayette är ett väldigt, väldigt fint, stort köpcentrum med varor från märken som Gucci och Louis Vuitton. Lafayette är mest känd för sin vackra kupol. Efter Lafayette åkte vi till Orangeriet, där Claude Monets tavlor hänger. Där inne hickade jag som aldrig förr! Till och med de tråkiga och stränga vakterna började skratta. Ice breakern!

Det blev dags för lunch och vi hittade ett bra lunchstället på "Rue de Rivole". Brevid oss satt det två mm tunna modeller från USA. De klagade på ALLT och när kyparen kom för att ta deras beställning, beställde de en sallad utan både det ena och det andra. När de fick sin mat var det bara själva salladen och lite dressing kvar. Självklart fick det ju bara bli vatten till maten... vi gick...

Sedan blev det mera shopping. Cant get enough! Det blev spanskt till middag. Jag vet hur det låter...är i Paris...äter spanskt...men men. Vi beställde in tapas och det var utsökt! På vägen hem från restaurangen köpte vi med oss Starbucks. Det är ingen myt att Starbucks har det bästa kaffet! När vi kom hem spelade vi "plump" som jag naturligtvis vann överlägset! Mohahaha!

En söndag i Paris

Vaknade vid ca 07.00 och gjorde oss iordning och åt vår typiska franska frukost (yoghurt, croissant, baguett och kaffe). Nu var det dags för Louvren!

När vi kom det såg man bara ett magnifikt, otroligt och fruktansvärt stort slott! Har du hört talas om glaspyramiden på slotts gården? Inte sett Da Vinchi koden? Iaf finns det en pyramis på slottets gård som är ingången till själva Louvren. Där inne letade vi upp Mona-Lisa. Där var smockat med japaner som tog tusentals bilder, men lyckades knuffa fram lilla Ellie så att hon också fick ta en bild av Mona-Lisa (jaa...det var tillåtet att fota :o)

Efter Louvren gick vi till Triumfbågen. Fråga mig inte vad den står där för eller vad den är historisk för, för det vet jag inte men men... Vi skulle iaf gå upp för den och jag kutade upp, allt vad jag orkade och efter ett litet tag kom min astmatiska, söta mamma upp. Mamma frågade en av värdinnorna hur många trappsteg det var där...284 st! Fantastisk utsikt var det och därifrån kunde man se till Eiffeltornet som vi sedan besökte.

Självklart skulle vi upp i Eiffeltornet också. Vi köade och köade och sekunderna känndes som timmar! Det var kö både för att komma upp till Eiffeltornet och för att åka ner för det. Hade nog gått fortare att gå faktiskt (åkte någon konstig hiss). Nu var det dags att ta metron tillbaka till hotellet, men vart gick metron då? Vi såg en basketkille gå mot ett håll. Jag tänkte att han skulle säkert till metron, så jag följde efter honom. Mamma hade så ont i benen att hon knappt kunde gå efter en så lång dag, så jag sprang efter killen som lyckligtvis ledde oss rakt i metrons armar.

Hemma på vår hållplats letade vi fram en restaurang där vi stod och velade om vi skulle sätta oss eller inte. Ingen tog notis om oss så vi satte oss. Där fick vi sitta, trots att mamma vinkade på kyparen. När vi suttit där i 5-10 min kom vi överens om att strunta i det så vi gick. När vi passerade kyparen som hellre gått ut för att röka så blängde mamma på honom med det blängadet som man INTE vill ha och virrade på huvudet. Vi gick till restaurangen brevid som var jättefin och hade god mat och fin service för 80? Restaurangen hette "Hippopotamus" som betyder flodhäst på engelska. Gulligt! Sedan var det läggdags!

En lördag i Paris

Vi gick upp tidigt på morgonen för att lämna hemmet kl. 07.00 och ta tåget till Kastrup. Jag och min syster hade fått nya fina resväskor i julklapp så vi hade inga problem, men mamma hade feta problem med sin väska som var sjukt tung och svår att dra. Såg lite kul ut faktiskt.

På Kastrup skulle vi till terminal 2. Där skulle vi checka in våra väskor. Vi stod som nr 5 i kön. Slutligen blev det nr 3:s tur (det gick inte fort, tror hon som tog emot väskorna var ny). Vi väntade, och väntade, och väntade och...VÄNTADE! Där stod de i 20-25 min. Hatar att vänta!

Flygplanet gick och lyckligtvis befann vi oss alla tre ombord. Jag har aldrig varit med om att någon fått sina väskor så snabbt som vi fick dem! Fan vad fort det gick! Sköööönt! Vi hoppade på tunnelbanan och åkte mot Paris!

Mamma orkade verkligen inte dra sin tunga väska längra så vi bestämde oss för att ta taxi. Vi yrade runt lite tills en gubbe frågade om vi behövde taxi. Ja, det gjorde vi ju pch då dök det upp en karl med kärra och lastade upp våra väskor.

Hotell Baudilaire Bastille. Ja så hette vårt hotell. Det var ett litet, småskabbigt hotell med 50000 våningar och ingen hiss.  Trevligt folk jobbade naturligtvis där men fy vad jobbigt det var när mamma inte orkade dra upp sin tunga väska (till den andra vågingen där vi skulle bo), så jag fick ta den.

Rummet var klätt i tyg. Tre sammetsväggar i djupaste rött och en fondvägg i vitt med mönster på.  Där var en mörk blå-grön-svart heltäckningsamatta på golvet. Rummet såg inte så fräscht ut, men de synliga balkarna i taket lyfte upp rummet totalt! Där fanns fyra bäddar. Tre stycken som stod ihop och en separat. Tur att vi bara var tre stycken, annars hade det blivit ramaskri om vem som skulle få "sova själv". Nåja, den ensamma sängen kom till användning iaf (väskorna slog sig ned där).

Vi dumpade väskorna och gick ut på stan. Vi bodde ju vid Bastillien (där den franska revolutionen ägt rum!) så därför var vi bara tvugna att ta en fika där. Vi blev totalrånade när vi fick in notan på 41.30 ? 
Tack vare vår fantastiskt braiga karta (!) hittade vi till Notre Dame dirr! På vägen dit passerade vi floden Seinen. Vi shoppade lita och tittade lite  och fikade lite. När klockan var halv 9 på kvällen gick tre slagna "flickor" tillbaka till hotellet.

Där var lördagen slut!

Hemma från Paris!

Yepp! Min rubrik ljuger inte...jag ÄR hemma från fantastiska, underbara och oförutsägbara Paris. Jag har upplevt saker som jag aldrig kommer glömma och jag kommer definitivt åka dit igen! Jag skriver ett inlägg för varje dag, så här får du alla inläggen på en och samma gång!


RSS 2.0