A, B, C, D - N

Det var en svart pappa med hans svarta son som skulle resa från USA till London.

Under flygresans gång säger piloten: "-The fueltank is getting empty, we have to throw out the luggage".

Bagagen slängdes ut men efter ytterligande några minuter så säger piloten:

"The plane is still too heavy, im sorry but we have to start unloading people.

To make it as fair as possible we do it in the alfabetic order, so first off are africans".

Inget svar.

"-Ok, black people"?

Inget svar.

"-Ok, coloured people"?

Inget svar.

"- Hmm, dark people?

Fortfarande inget svar.

Då frågar sonen, "-But dad, I thougt you said that we are proud african black coloured dark people?

"-Yes my son, but today we are NIGGERS".


Rullstols...något...

När jag satt på bussen i morse fick jag syn på en skylt inuti bussen. På skylten stod det:

Denna plats är avsedd för rullstolsburna

"Rullstolsburna", tänkte jag. Sen när heter det rullstolsburna? Har sedan urminnes tider trott att det heter "rullstolsbundna". Jag funderade vidare på saken och var på det klara med att det fakitkst, med rätta, borde och heter vad det bör och gör. Något nedvärderade är alltså att kalla dem för bundna då de faktiskt kan ta sig från stolan, med eller utan hjälp - inte en låst lägesförändring men aningen svårbemästrad. En bunden är alltså inte en konstant rullstolsmedlem. Kanske är det så att de enda filurer som är bundna är de som är kidnappade eller befinner sig i en sexuell situation. Burna - de "slipper", med största sannolikhet till sin besvikelse (bortsett från hypokondriker), att gå, eftersom att de blir burna.

Kan man kalla "Amanda" för en kategori?

Gick in på min blogg för första gången på ages idag. Tydligen har jag skrivit 404 blogginlägg sedan jag startade bloggen, dvs slutet av 2007. Vad har jag skrivit om egentligen?
Min blogg har verkligen inget budskap alls. Det är ingen modeblogg som kanske, kanske inte bidrar till att någon wannabe klär sid precis som alla andra. Det är ingen politisk blogg som får mig att verka smartare än jag faktiskt är. Jag skriver inte, vad jag ätit, vad jag hade på mig i söndags, måndags, igår, idag, imorgon, eller andra saker som folk skiter fullständigt i och läser enbart för att tänka "Jag bryr mig inte om detta" eller i vissa och värsta fall "Du är en korkad bimbo full av bullshit." Det är ingen reseblogg, har inte direkt råd att åka till extraordinära exotiska ställen som, till skillnad från medelhavs-syndromet, inte går ut på vad vi alla redan kan och känner till, dvs supar- och slappar-resor och att ljuga för att bidra med falska rekommendationer om högt kultiverade nationer från fjärrand land, när så mycket pengar och dyrbar tid spenderas, känns aningen omoraliskt. Jag driver inte heller någon blogg med krav på tekniska färdigheter eller förmåga, skicklighet, kunnighet, talang eller händighet heller för den delen. Jag är dessutom sämst på att infoga bilder, så en bilder-blogg skulle jag ju inte kalla den för.
Om jag under pistolhot tvingades att sätta en prägel på min blogg, vad skulle jag välja? Nonsens? Filosofi? Onödigt vetande? Gamla/nya nyheter? Överflöd av ord utan särskild innebörd eller relevant ärende? I don't know!

RSS 2.0