Grattis Jag!

Okej, det är min födelsedag idag! Äntligen behöver jag inte vara rädd så fort jag ska ut med mina kompisar, äntligen kan jag sjukanmäla mig själv, äntligen slipper jag springa till mamma för underskrifter (underskrifter på lappar som man dessutom glömmer de till henne) och äntligen kan jag handla på nätet. Min födelsedag inträffar varje år och som vanligt får man grejer. Men vad har jag fått av mig själv? Jo, jag har skrivit en alldeles egen låt till min egen ära. Till me, myself and I. Här är den: 


Jag gratulerar, jag gratulerar,
jag gratulerar Mandielicious idag.
Med blommor och blad, jag fira min dag,
ja jag gratulerar Mandielicious idag.

Min prinsesstårta var underbar! Den hade skor i marsipan som dekoration. Lovely! Det sjukaste av allt var att Lares 18-årstårta såg exakt likadan ut, förutom att det inte stod "Amanda" på hennes (naturligtvis!). Såhär såg tårtan ut:




...och en close up...




Caught dead in my shoes!


Tack till alla som grattat mig och för mina fantastiska presenter och
jag vill även tacka för ett av mitt livs största kärleka...parngarna

Dagens små höjdpunkter - eller inte...

Det räcker med att en liten liten ogynnsam händelse inträffar och resten av dagen kan då ses som ett helvete. När en gynnsam händelse av samma stora (eller lilla) storlek inträffar tar vi inte åt oss lika mycket. Är det så att vi lägger märke till de dåliga sakerna i vardagen mer än de bra? Det är en enorm skillnad mellan att få sluta sin sista lektion fem minuter tidigare än att få sluta fem minuter senare. "Yes, vi fick sluta fem minuter tidigare idag!!" vs "FAN, VI BLEV SLÄPPTA FEM MINUTER EFTER ATT VI EGENTLIGEN SKULLE HA SLUTAT. OH MY GOD!!" Ser ni? Det är fortfarande fem minuter och ofta blir man dessutom släppt fem minuter tidigare än senare så det borde jämna ut sig.

Här är andra förteelser som gör dagen till ett helvete:

- Det är något äckligt till middag
- Plastförpackningar av alla slag (omöjliga att få upp 99 fall av 100)
- Mobilen laddar ur
- Stå bredvid en illaluktande gubbe i väntan på bussen (och ännu värre att sitta bredvid en på den)
- Glömma ta ut linserna när man redan lagt sig och ligger som en prinsessa
- Ytterdörren är låst även om någon är hemma så att man tvingas ta upp nycklarna som självklart ligger längst ner i väskan
- Reklampaus när man precis slått över och hunnit se Tyra Banks säga "See you after the break..."
- Det regnar när man vaknar
- Duschkrämen är slut när man redan schampoonerat in håret. (Släng flaskan för helvete!)
- Inte veta vad klockan är


Jag är säker på att vi upplever lika mycket tur som otur i vardagen men otur är tydligen allt som räknas.

Äventyret i "läran om jordytan"

Denna händelse intreäffade för drygt en vecka sedan

Jag åkte tillsammans med min klass på en geografiexkurion. Skolan hade ordnat så att vi fick åka i en stor privat buss. Exkursionen gick ut på att vi skulle åka till fyra olika ställen i Skåne och i princip titta på...sten och annan tråkig natur. "Det är är gjort av sediment och gnjes och blablabla.." Det blev dags för oss att besöka det tredje stället efter timmars lidande. Vi åkte till Röstånga där vi skulle gästa Kopparhatten (ett typ berg eller vad man kan kalla det). Busschauffören körde oss upp för "backen" och tanken var att vi skulle gå ner och samtidigt titta på skog (skoj) men först skulle vi äta lunch. Jag och Sara var trötta och lite smått frusna och ville verkligen inte gå ner så vi bestämde oss för att gömma oss i bussen då de andra gick ner medans vi själva fick skjuts.

Sagt och gjort. Vi satte oss längst bak i bussen på vars en sida om gången, sedan la vi oss under sätena så att våra huvuden omöjligt skulle kunna skymtas uteifrån. Bussen började röra på sig och jag tror aldrig att jag har skrattat så mycket så tyst någon gång i hela mitt liv! Tillslut kom vi ner. Busschauffören steg ut ur bussen och gick för att köpa en korv (tydligen). Då sa sara:

- Ska vi gå, ska vi gå nu!!

De var riktig dramatik! Vi tog våra skor och sprang mot dörrarna men vårt hopp dog när vi till vår fasa såg att dörrarna var stängda. Vi var inlåsta!

Jag såg busschauffören komma tillbaka med sin jävla korv så jag och Sara sprang tillbaka där vi låg från början och gömde oss. Vi lät ingenting, ingenting. Plötsligt hörde vi honom klampa i gången och jag såg hans skor komma närmre och närmre mig."Åh gode gud, om du finns låt oss inte bli upptäckta!" tänkte jag och knäppte mina händer. Jag tittade på Sara, hon tittade på mig och "panik" var den gemensamma nämnaren i våra ögon. Bussgubben böjde sig ner och tittade på Sara som båda hon och jag vänder oss in mot bussväggen och låssas sova.

- Sover du?

Sa gubben till Sara om började sträcka lite på sig och kisa med ögonen. Frågor som "Vart är vi?", "Var är de andra?", "Vad ska vi göra nu?" och "Har vi redan kört?" besvarades av chauffören som skrattade häftigt. Det var mycket pinsamt.

Vi kom ut ur bussen och bestämde oss för att springa in till restaurangen som låg precis bredvid, vi visste att våra klasskamrater skulle komma dit förr eller senare. Där inne gömde vi oss på toaletten tills vi hörde röster som vi mycket väl kände igen. Vi låste upp toalettdörren och försökte så smidigt som möjligt "blenda in" i folkmassan. Det gick ganska bra. Min lärare märkte ingenting.

Vi hade kommit fram till vår slutdestination och sedan var det bara raka vägen hem som bestod. Vi gick in i bussen igen och allt var frid och fröjd, trodde ja. Min lärare gick i gången i bussen och tittade sig omkring, sedan stannade han vid mitt säte och sa:

- Sovit gott? Det blir extrauppgifter för dig.

Jag kände inte att det var någon idé att ljuga så jag svarade ja. Busschauffören sa förmodligen att vi var två stycken som begick vårt lilla brott, men efterson majoriteten i min klass består av tjejer med blont hår visste han väl inte vem min kompanjon var. Hon hade dessutom på sig en likadan skoltröja som många andra blondiner så jag antar att  han gav upp försöket att ditta denna nål i vår höstack. Han skojade naturligtvis om extrauppgiften men jag blev skraj iaf. Detta var ett äventyr som jag inte alls ångrar att jag begav mig ut på för det var så jävla roligt!



Utsikten från dibbedibim....KOPPARHATTEEEN!





...och dagens gulligaste går tiill...

Jag är inte ett stort fan av frukost. Det tog mig ca 10 år att ens lära mig stava till ordet. F-R-U-K-O-S-T, inte frokust. Jag tycker helt enkelt inte att frukost är gott aka smakar inte bra och på morgonen är jag inte särskilt angelägen att äta heller. Som du förstår äter jag med andra ord inte frukost.

Vi smsar gratis i min familj. Detta har gjort att var och en i min bostad blivit väldigt bekväma och att skrika "Vill du ha ett ägg!" uppför trappan existerar alltså inte. Istället får man ett sms av sin mamma där hon i skrift uttrycker dessa ord. Mitt svar blev naturligtvis nej. Någon minut senare hör jag att någon går i trappan. Jag hör att det är mamma (alla i min familj går i trappan på olika sätt) och jag hör att hon har något med sig. Dörren öppnas sakta och in i mitt rum kommer min mamma med sina händer hårt knutna runt en söt liten bricka.

- Det här händer aldig igen!

Dessa ord säger min mamma på ett barskt sätt med med glimten i ögat. Hon sätter sedan ner brickan framför mig och visar stolt upp vad hon åstadkommit med sina bara händer. På brickan finns

- En skål med fil
- En sål med färsk ananas
- Ett ägg (observera äggkoppen!)
- En banan
- Salt
- Socker
- Minigaffel till ananasen
- Tesked till fil och ägg

Jag kunde inte hålla mig för skratt. Det kunde inte mamma heller. Det blev en ganska mysko stämning för det här var bara så fruktansvärt oväntat och jag tror ärligt talat inte att det hänt någon gång innan under alla mina 6562 dagar som "självständig" individ. Att mamma gjorde denna fina gest var lika troligt som att invånarna i Tchad skulle importera mer sand.






Tack mamma (L)


Hjälp, Anna Bok är med i ett japanskt helvete?

Jag har tydligen inget liv. Det upptäckte jag när jag kom på mig själv med att titta på "Hjälp, jag är med i en japansk tv-show!" och fann det roligt. Det går ut på att några handplockade svenska "kändisar" (typ E-kändisar) ska försöka stanna kvar i tävlingen så länge som möjligt och varje vecka åker någon ut på de mest sjuka sätten (genom att klädd till kyckling utföra bisarra handlingar). Anna Bok är en av deltagarna som faktiskt redan har åkt ut en gång (av en för mig okänd anledning) men kommit tillbaka till tävlingen igen. Nu hade hon "skadat nacken" och detta fick man höra tusentals gånger genom hela tävlingen. Stackars stackars Anna Bok. Hon kunde lika bra sagt "Tyck synd om mig!" Det sa hon iofs också fast lite mer indirekt. Jag orkar inte med henne. Dessutom började hon gråta och det är väl okej (lite overkill), men inte om man gör det under varje jävla program varje jävla vecka. Värst var väl i pilot programet där hon började gråta när FCZ-killen slog sig på näsan och fick lite näsblod. Varför börjar hon gråta där? Obegripliga parasit, åk ut!





Anklagad av Johannes Brost för att vara orsaken till Japans jordbävning

Bankomaterna är vår nya väg till förmögenhet?

Du kan inte i dina vildaste av fantasier förstå hur fruktansvärt smutsiga knapparna i en bankomat är. De ser kanske smutsiga ut, men det är inget emot vad de verkligen är! För ett ganska bra tag sedan såg jag "Tyra Bakns Show" där hon tog upp ämnet baciller och baktierier vi har runt om oss. Tydligen finns det avföringspartiklar på bankomatknapparna! Jag hoppas att jag inte avskräckt dig från att ta ut pengar nu? Fast vad gör det egentligen? Du blir ju lite rikare! Som tur är är de äckligaste av oss alla i samhället inte tillräckligt rika för att ha något på banken = ingenting att ta ut = stolt antal äckliga fingrar på de redan äckliga knapparna.




Tvättas säkert fyra gånger i veckan...

Motorola - Hollywoods bestseller

Mobiler används överallt och det är fruktansvärt sällsynt att en film (som utselar sig under mobilens tid) inte innehåller en mobil. I filmer är mobilernas mobil utan tvekan Motorolan. Alla är av det märket! Tänk på det i fortsättningen och du kommer att märka att jag har rätt. Det måste ha kostat Motorola miljontals dollar att ha mobilerna i alla dessa filmer/serier och tänk vilket slöseri det är om ingen lägger märke till det. Det är inte bara i filmer utan även kändisarna håller sig ganska hårt knutet till dem och pimpar upp dem med diverse stenar och annat. Motorola har tom jobbat tillsammans med Dolce & Gabbana och skapat sin egen, "nya" version.

Seriöst, jag har haft en Motorola och för att vara ärlig - de suger! Sorry alla Motorolister men så är det. Mobilerna är utan bl.a t9 och har istället ett annat system som de tydligen finner mer passande. Jag är urusel på att förklara så jag tänker inte ens göra en ansats till att ge mig på försöket att tydliggöra systemets uppbyggnad men det är inte bra helt enkelt. Däremot måste jag hylla Motorolas utseende (åtminståne den modellen jag hade 'V3I, se nedan') som är anskrämligt cool, snygg och spaceig!



Min gamla...





...är en piss i Mississippi
jämnfört med D&G's.




 

Amerikanare är traditioner

Något jag har funderat på ganska länge är ameriknare och deras traditioner. De tas på dödligt och blodigt allvar och inget är "over the top", särskilt inte amerikanarsnas julbelysning där det minst pyntade huset skulle hamnat på förstasidan i Aftonbladet i Sverige som "Explosion skapar kaos!"

Deras maskerader tas också mer på allvar än i Sverige. Är det halloween så är det. Då har du en kniv genom hjärnan, glasögon med utploppande ögon, en avhuggen hand eller varför inte vara huvudlös nu när vi pratar om försvunna kroppsdelar? I Sverige har vi svarta kläder... Wooooh!! Scary!

Många traditioner som finns i Usa finns inte i Sverige (naturligtvis). Det är inte bara det att de har andra utan de har utan tvekan fler också! Känns som det är temafest varje helg, men jag är inte avundsjuk, jag är inte bitter...

Detta är en av anledningarna till att jag inte kan låta bli att älska amerikanare eller Amerika själv för den delen!




Älska när det är för mycket!

Yes till reklam

De flesta har en ganska bestämd negativ inställning till reklam i allmänhet. Varför? Och om vi blir "lurade" till att köpa det nya tuggummit som smakar mer och som dessutom varar i 24 timmar (när det egentligen inte är godare än något annat och slutade smaka efter 20). Nej, istället vill jag hylla reklam som inte bara marknadsför dåliga varor utan även exellenta! Du behöver nya utemöbler och till din glädje har de extrapris på ett helt nytt (givetvis XD) möbelset med fruktansvärt dålig kvalité (men de ser rätt coola ut) på Jysk. Om du inte skulle bli nöjd finns det en genial uppfinning kallad "kvitto" som är din högra hand i missnöjda situationer. Om du inte få ett kvitto kostar ju varan så lite att dina erfarenheter räcker som kvitto.

Har du tur kan du få se ett eller två välkända ansikten i en tv-reklam (tex Heidi Klum och Seal) och detta för att fjäska ännu mer för potentiella kunder. Funkar det? Säkert, men det är naturligtvis omedvetet. Du blir kissig under ett program där det är offantligt spännande. Vad tänker du? "Kissar i pausen, kissar i pausen!" se där!! Reklam benådar dessutom din blåsa. Kan det bli bättre?

Visst, jag är en hycklare!

Du ser det överallt; Skvaller! Du läser om det senaste som kan vara sant men för det mesta säkert är att bluff och det vet vi om, ändå läser vi. Jag dömer ingen, jag gör det också men bryr vi oss på riktigt? Tja, en del kanske gör. Det sjukaste av allt är inte att vi läser mycket om folk som är extremt intressanta och underbara som förebilder utan faktumet att vi vet allt om dem! Jaha, så Sarah Jessica Parker kör på atkins-metoden. En vindpust blåser upp Britney Spears klänning och 1,28 cm troskant blottas och detta vet vi här i Sverige när det sker på andra sidan jordklotet. Här om dagen läste jag att Little Miss Lohan är deprimerad och känner sig ensam. Good news travels fast? Helt otroligt hur snabbt rykten färdas. Oh shit! Jessica Simpson har gått upp 5 kg och Hitler såg till att flera miljoner judar dödades...





...sen att hon har ett par byxor som får henne att se ytterligare
4 kilotyngre ut är en annan femma...


Boys will be boys

Funderat över killars förhållanden till pennskrin? Jag säger bara en sak...de gjorde slut med varande för läänge sedan. Killar äger inga pennskrin och de som gör det är lätträknade. Istället har de med sig en penna och är de festliga nog kanske ett suddi men ibland inte något alls. De förlitar sig på att tjejer ska låna ut det de saknar helt enkelt. Varför är det så? Är det för att tjejer är mer ordningssamma än killar i allmänhet? Får det inte plats i väskan eller orkar de bara inte ha med sig ett pennskrin som är så fruktansvärt jobbigt att släpa på? Kom igen grabbar, skärp er!





Manligt!

RSS 2.0