Afrika ser likadant ut överallt?

Mina fördomar om Afrika är så gott som orubbara. När jag hör "Afrika" tänker jag genast på en massa byar med hög befolkningsstatus, här bor fullt med Chiquitas. Jag tänker på hyddor med halmtak och jordstampat golv. Det är kilometer och åter kilometer till närmsta vattenbrunn där inte ens vattnet är rent. De har inga möbler inomhus utan bara självvävda mattor som de använder som både sittunderlag och säng.  Äter gör man med händerna och dessa används också som diskborste. Spädbarn hänger i små knyten kring mamman och lite äldre barn springer runt och spelar fotboll efter en hektisk dag av hårt arbete och var är pappan? Det är svårt att tänka sig att Afrika faktiskt innehåller riktiga städer (inte byar) där det både finns elektrisitet och riktiga regler.


Vuxna, skärp er!

Vuxna borde skämmas! De klagar på sina hektiska liv men faktum är att ungas liv är precis lika, om inte ännu mer hektiskt än de vuxnas. Vuxna har visserligen fler sysslor än vad folket i min ålder har men ärligt talat, tar de med sig jobbet hem? Allt är relativt. Jag vet att lärare har en del att stå i. Jag vet att trebarnsmammor eller föräldrar till tånåringar har det värre än både trebarnspappor och föräldrar som är så gamla att deras barn inte räknas som barn längre. Jag vet att eleverna på Mölledalsskolan glider igenom gymnasiet. Jag vet att "vuxna redan genomlidit det vi har" men vi som inte gått ut skolan än har läxor med oss hem varje jävla dag och vecka efter vecka är det antingen ett stort läxförhör, en redovisning, en inlämning eller prov. Vem borde weah? Inte föräldrarna iaf. Det de behöver göra är tvätta, laga mat, handla och städa och dessa sysslor tar inte hela kvällen och dessutom, genomför man alla dessa göromål på en och samma dag? Nej, alla är inte Bree Van de Kamp. De säger hur jobbigt de har och män, speciellt, ska ju inte klaga en sekund med tanke på att "hektiskt" för dem är att förflytta sig från köksbordet efter maten, som frugan lagat, till soffan där Sverige möter Portugl. Vuxna, skärp er!

Amerikans film i ett nötskal

Det är för det mesta inte så att de är otrevliga, det är snarare film, eller är det så i USA i verkligheten också? När någon ringer i en film svarar alltid den uppringda med ett "Hello". De säger aldrig vem det är som svarar, inte ens efternamnet. De som ringer vet ändå alltid vem det är som svarar, även om det bor tio pers under samma tak. Ett samtal kan avslutas med "Okey, I'll see you in one hour", klick. Inget "Goodbye" eller någon annan synonym.

En annan karakteristisk sak gällande amerikansk film är utländskas gensvar. Ställer någon en ja eller nej fråga svarar tex en spanjor alltid på sitt eget språk, alltså "sí". Detta är som en liten påminnelse om att denna människa faktiskt inte är från samma land som de andra.

I tecknade prinsessfilmer som Törnrosa, Aladdin, Askungen, Snövit osv är de alltid snygga. De har ALLTID smink på sig och oavsett tidig eller sen morgon är de alltid snygga i håret. Varför kan det inte vara så i verkligheten också? De har däremot alltid samma kläder, inte lika kul.

Extremt duktiga hackers med glasögon och mycket fritid använder alltid din laptop utan mus. Musen är aldirg med, inte ens när den faktiskt inte skulle vara ivägen. De har också trådlöst nätverk överallt, även i en grotta tusen mil från civilisationen, eller varför inte mitt i öknen?

Brad Pitt äter alltid något under alla filmer...hela tiden.

När det regnar så regnar det. Glömm duggregn. Har sett filmer där det bara regnar på ett ställe, bara över själva skådespelarna. Vattenpölens ytan 4 meter bort är stilla.

Motorolan används flitigt av ALLA (se Motorola - Hollywoods bestseller från maj).

Skador som skulle dödat vemsomhelst orsakar inte ens en hjärnskakning på offrena. Ett alldeles utmärkt exempel är "Ensam hemma" där de stackars tjuvarna utsätts för allt, från strykhjärn i huvudet till ton tunga verktygsskåp.

Någonsin varit med om att du i efterhand kommit på något smart att säga den som just dissat dig så brutalt? Detta händer inte i filmer. Det hålls ett tal som är spontant talat, men visst låter det som om någon smart mupp suttit i timme efter timme för att komma på det absolut ultimata, vilket kommer skifta lyssnarnas åsikit från svart till vitt.

Direkt när mördaren sätter igång tvn kommer just det nynhetsinslaget han/hon behöver för att få reda på vad polisen vet: "A woman was found dead yesterday in an abandoned building that had been burned to grunden." och när mördaren hört detta stänger han/hon av tvn precis innan nyhetsuppläsaren hunnit säga de sista orden.



Amerikansk film i ett nötskal...




Svar på tal!

När jag i föregående inlägg pratade om ABBA sa jag att jag bannemej skulle ta reda på hur bäst-före-datumet bestämdes. Jag ljög inte. Lojal skribent som jag är, mailade jag ABBA och ställde just denna fråga:

Hej! Jag undrar helt enkelt bara hur ni får reda på
bäst-föra-datumet? Smakar man lite av tex kaviarn varje dag tills den
smakar konstigt eller hur går det till?

Snabbt och säkert fick jag ett svar av Kate Eklund, löntagare på  Abba konsumentkontakt seafood, där hon skriver:

Hej.

Tack för ditt mejl.

I kylförvaring håller sig en oöppnad tub som vi garanterar fram till den
bäst före datum som står på tuben. Ofta håller den längre för detta är en
rekommendation inte en sista förbrukningsdag. En öppnad tub kan man ha i
flera månader i regel. Det kan inte växa till farliga bakterier i denna
miljö som vi blir sjuka av. En bra regel är att så länge det smakar bra och
konsistensen, utseende är ok då kan man använda den. Kalles är som man
säger en livsmedelssäker produkt, detta beror på att den är salt och att
det är en bra förpackning. Det är värme och luft som gör att den härsknar.




Där har ni svaret!


Sojan har inte varit ute på år

Hur gör de som producerar matvaror och ska bestämma dess utgångsdatum? Vi säger att en vara går ut om tio år, smakar de då en gnutta av denna vara vartenda dag i tio år då? Eller det kanske är så att de gissar på ett ungefär? Eller tänk om det är såhär:
farmor hittat sin tabascoflaska i skafferiet. I hennes recept står det att denna ingrediens är ett måste och hon använder tabascon som iprincip är lika gammal som hon själv. När hon brukat vår starka vän råkar hon se på
bäst-för-datumet som visar sig gått ut för 8 år sedan. Hon hör då av sig till producenterna och martyriskt förklarar hon att denna produkt minsann klarar minst 8 år till! Producenterna tar kritiken till sig och ändrar datumet.

Nej, ärligt talat, hur gör de? Jag tror att jag ska höra av mig till ABBA och fråga på vilket sätt de kommit fram till att deras kaviars bäst-före-datum


 


Den finaste bilden hör alltid ihop med maj.

Genom mina år har det hänt att man fått en kalender. På julafton, födelsedag, random god gärning osv. Jag har levt tre år med David Beckham, ett med Marilyn Monroe och ett med Paris Hilton. Vad är det första man gör med kalendern? Jo, man kollar hur bilden som hör ihop med ens egen födelsedagsmånad ser ut. Har du otur är tillhör den en av de fulare bilderna, då är du besegrad, då har du förlorat. Har du tur är bilden fin, då har du vunnit och då har du något att vara stolt över. Jag förstår egentligen inte varför det är så viktigt för en att månaden man är född i motsvarar en vacker bild. Är det så att man är född i en dålig månad om bilden skulle visa sig vara ful? Nej, förståss inte! Det är sånt här småbarn blir mobbade för...

Presidenten är som alla andra?

Hur är livet som president? Ärligt talat, det finns både många fler och inga regler alls för en president. Egentligen har jag naturligtvis ingen aning om vad jag pratar om men vad jag menar är att inget är okej, allt man gör är fel och samtidigt kan du gör vad du vill, alltså inga regler. Det finns en människa du inte gillar. Du kan göra dig av med honom genom ett enda samtal. Mina egna spekulationer kan inte vara så långt från sanningen.

Är presidenten som oss vanliga dödliga (presidenten är väl dödlig om någon)?

x Fikar Herr President med en god vän då och då?
x Läser han morgontidningen (eller får han dagens världsnyheter serverat på ett silverfat)?
x Laddar ner musik lagligt som olagligt
x Har facebook
x Shoppar på nätet
x Har en SonyEricsson-mobil
x Blir full
x Sover 6-7 timmar
x Handlar matvaror
x Svär
x Sjukanmäler sig
x Använder handsfree
x Sjunger i duschen
x Handlar mat och väljer den billigaste varan
x Använder någon form av konsoll
x Följer tv-serier
x Osv





Jag undrar vad han har för skostorlek...



Den kunglia förlovningen

Wuhu! Ännu en förlovning i vårt kungahus. Förlovningen angår tre kontrahenter:

1. Prinsessan Madeleine
2. Jonas Bergtröm
3. Sverige

...var kom Sverige in i bilden? Jag tycker att det är ganska sjukt att prinsessor inte får välja vem de vill. Det får ju alla andra göra. Invandrarflickor från vissa delar av världen får däremot inte heller gifta sig med vem de vill, de behöver bekräftelse från pappa men våra prinsessor behöver inte bara "okej" från pappa (vad hände med mamma!?) utan också från regeringen. Kom igen Sverige, dags att vakna, det är år 2009 nu.

Jag undrar hur stora utgifterna blir när två bröllop ska betalas. Vi vet ju alla vem som tvingas hosta upp pengar för att dessa cermonier ska kunna utföras. Ja, det är vi skattebetalare. (Jag ska egentligen bara vara tyst med tanke på hur mycket pengar jag betalar i skatt...). Kom igen Sverige, dags att vakna, det är år 2009 nu.

Jag tyckte att förlovningskungörelsen kom vid ett jävligt märkligt tillfälle. Fanns det någon särskild orsak till att tysta hysterin kring Victorias bröllop? Är det lönt att fria redan när man vet att giftemålet inte kommer äga rum förrän om två år? Snacka om att all uppmärksamhet ändrat riktning från Victoria till Madeleine och kul skulle det vara om catfight skulle uppstå. Härmapor! Stora rubriker! Kom igen Sverige, dags att vakna, det är år 2009 nu.

Vem fan är Jonas Bergström? Hade inte hört ett ord om honom NÅGONSIN förrän den dag han förlovade sig med Sveriges hetaste prinsessa. Tydligen har dessa två varit ett par i 7 eller 8 år (delade meningar). Tycker att det är jävligt märkligt att jag inte hört ett ända yttrande om honom. Kom igen Amanda, dags att vakna, det är år 2009 nu.

Vem fan är Jonas Bergström? Jag gjorde en lite research och kom fram till att Jonas Bergström är en grabb med många bolar i luften:

x Friar tll prinsessan
x Är en snäll peson, underbar vän
x Blivande hertig
x Blivande advokat
x Klanderfri övre medelklass

...Jonas Bergström...





Prinsessan Madleinde (L) Jonas Bergström


Rosa Pantern är min idol

När jag var liten var detektiv ett av alla de tusen yrken jag ville jobba som. Jag är otroligt observant men jag tror att mitt mål inte bara är ouppnåligt pga av att jag skulle använda eventuella ledtrådar på fel sätt, nej, min intelligensnivå skulle kanske inte direkt ligga linje med mina kollegors (sk självinsikt). Kanske skulle de dock vara i behov av att se saken från en korkad och obehörig människas perspektiv någon gång? Det finns ju faktiskt virriga detektiver också (i min bok iaf).

Jag har en väldigt bestämd bild av hur en detektiv ska se ut. Vi snackar en lång beige rock, glansiga skor, ett fickur i...ja... fickan och naturligtvis hatt. Själv skulle jag ha en svart trenchcoat med svarta högklackade skor, håret för ansiktet med solglasögon bakom, rött läppstift och vara fåordig. En annan utmärkande sak gällande detektiver är deras rörelser. Jag ser framför mig hur detektiver lägger den ena handen bakom ryggen medans han med den andra puffar på sig pipa och vankar fram och tillbaka tills han nästyan slitit ner en gång i makren. Då vet man att han funderar. Pipan skulle också kunna vara utbytt mot ett förstoringsglas och det betyder inspektion. På min bild ser jag hur han går nära marken med försoringsglaset och böljer fotspår som förmodligen kommer föra honom till gärningsmannen.




"Hej Senare, ska vi se år 2028?"

Förutom att det i längden blir jobbigare för en själv, ser jag inget fel i att skjuta upp saker till senare (såvida det sker inom tidsramarna eller inte påverkar någon annan negativt). Kan denna åsikt bero på att jag själv starkt kan relatera till fenomen. Jag erkänner alltså att jag tillhör en av dessa pesoner som föser allt längre ifrån sig. "Lätta" läxor i skola får mig att tänka "Äsch vafan, det går fort att göra. Fixar det snabbt och det är över." Tyngre och mer tidskrävande saker, som prov, blir en i-sista-minuten-förteelse. Borde det inte vara tvärt om? Men man är väl bara mänsklig. Man hittar ursäkter till allt och om det inte fanns några skäl till att skippa saker foldar man och accepterar helt enkelt att man är denna människa. Är ursäkten "Jag vet att jag skjuter upp saker"?

Gud = myttare

Jag och min syster tittade på ett dinosaurieprogram på fyran härom dagen. En berättarröst inledde då progremet genom att säga att dinosaurierna levde för miljoner år sedan osv. Jag och Ellie kom då in på den kristna religionslinjen och konstaterade att om nu gud skapade människan på den sjunde dagen som det sägs, borde vi då inte levt under dinosaurietiden? Det finns alltså bevis mot denna "sjunde dagen teori" och ändå tror religösa mer på gud än på kol-14 metoden. Inte nog med att denna ideologi brutalt sågas, nej det finns fler exempel som: Alla på jorden borde vara handikappade. Ja, det är resultatet av insest insest familjefest. Eva borde alltså vara mamma till sitt barnbarn eftersom hon fick två söner. Eller det kanske är så att vi "vanliga" människor är de defekta medan de handikappade, som utgör en klar minoritet av världsbefolkningen, är de som egentligen tillhör den folkrupp vars födsel och existens är så det egentligen är menat att gå till? Bullshit. Min åsikt är orubblar: Gud är en myttare.




Gud får inte avbildas. Ändrat lagförslag?

Han är 43 år, stenful, varit olyckligt gift sedan 87 och har 3 besvärliga barn med ADHD

Har du någongång suttit på bussen och funderat över personerna som tillverkat den bussen:

x Hur ser de ut?
x Hoppast att de får mycet i lön
x Är de gifta och har barn?
x Hur gamla är de?
x Har de jobbat som meckare länge?
x Undrar vad de tänkte när de installerade detta sätet.
x Osv






HAHAHAHAHAHAHAHAHA!


Music makes you lose control

När jag blev körd till jobbet igår var det Rix FM som gällde. Anledningen till det kalls Rix Morgon Zoo. Jag skrattar ibland tills jag får andningssvårigheter. Hursomhelst kommer tyvärr den tid då knäppgökarnas egendomliga koversationer byts ut mot låtar och det är dessa låtar som makes me lose control. DE SUGER! Först spelades "I'm yours" med Jason Mraz och för att riktigt strö salt i såren spelades "Ayo Technology" med Milow. För att citera pappas instämmande: Det är som om de bara har fem låtar som de spelar om och om igen. Korrekt pappa. Jag trodde att radio hade ett obegränsat stord låtförråd. Är det så att dessa låtar kostar minde att spela och Rix Fm försöker dra ner på utgifterna och på köpet tortera våra öron? Radio är verkligen inte vad det har varit...

Kan vi kan handikappade?


De finns på 9/10 parkeringsplatser, deras läge är alltid bäst anpassat och de hjälper människor med ett särskilt allegat. Jag talar naturligtvis om handikappsparkeningsplatser (längsta ord jag skrivit i hela mitt liv?). Självklart ska de existera men ärligt talat, jag tror inte att tolv handikappade kommer till en specifik ICA MAXI-affär samtidigt. Där står alltså tomma parkeringsplatser i onödan. Det är egentligen ganska sjukt att man beklagar sig över att man tvingas gå 20 meter längre.

Vi vänder på kakan. Låt säga att en handikappad ska bli parkerad och handikapplatserna är upptagna, vad gör de då? Jo, de ställer sig på en vanlig parkering så nära dörren som möjligt. Det är nu den handikappade som får gå dessa 20 extra meter. Skulle han/hon inte klara det. Självklart!

Monster

"Pappa, pappa! Kom och titta under min säng! Det är finnas ett monster!" Pappa tittar och försäkrar ungen att där verkligen inte är någonting (om man ignorerar faktumet att antalet dammråttor skulle kunna skrämma vem som helst). Pappan lämnar rummet med "nattlampan" tänd och dörren på glänt. Det dröjer inte länge förrän barnet springer ut igen, fullkomligt övertygad om att där visst är någon där under, pappa kommer tillbaka...osv.

Barn är dumma i huvudet. Låt oss rent hypotetiskt säga att där faktiskt ligger ett monster under sängen, vad ska det göra och varför skulle det ligga där för? Som om det inte har något bättre för sig. Det är också sanning att barnen alltid utgår ifrån att monstret skulle vara ett med stort "M". Det kanske för en gångs skull var ett gemytligt monster.

Barn är bara rädda på kvällen. På dagen sover alla monster? Jag var väldigt mörkrädd ett tag när jag var liten men det var faktiskt (känn dig stolt när du läser detta) min pappa som botade mig. Han sa "Varför är du rädd för mörkret? Ingen kan ju se dig där." Jag fick mig en tankeställare och smakade lite på orden han sagt och tänkte "Afan, det är sant!"

Vad är det värsta som kan hända egentligen? Monstret är galet och äter upp dig = du dör. Värre än så är det inte!



Ondska


RSS 2.0